|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Spomenar Stare teme koje ne zaslužuju da budu obrisane |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: U Subotici ukinut Trg žrtava fašizma |
|
|
|
|
uhvatio i popustio
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: juče 01:17
Pol: Muško
Godine: 58
|
Odgovor: U Subotici ukinut Trg žrtava fašizma -
15.10.2007, 23:23
Razmišljajući kako da odgovorim, dali iskreno kako mislim sa svim nedoumicama i kontrama, ili uvijeno i sladunjavo, ipak sam se odlučio za direktno i iskreno. Nije trebalo menjati naziv trga, u zamenu za ime koje nije ostalima u dobrom sećanju. Ali to je odluka žitelja Subotice, koji preko svojih organa to i izglasaše, poštujem!
I Hrvati čim osetiše samostalnost u Zagrebu vratiše trg banu Jelačiću, nije indikativno, ali mi pade napamet.Ili : neke ulice i trgovi izgubiše stara imena i dobiše ime pok. Zorana Đinđića, beše prašine oko toga, ali dali se to svima sviđa, pa naravno da ne, ali većini da i to je demokratski. Svi su u pravu i svi nisu, e nije, nismo se opredelili kao država prema antifažizmu i ulozi ove zemlje u drugom svetskom ratu.Današnjoj vladajućoj koaliciji je sramno i da pomenu, a kamoli da obeleže neke datume iz borbe protiv fažizma. Dotle ta ista Evropa u koju nas "vode", ne stidi se da to dostojanstveno obeleži, ne dovodeći ni u kakvu vezu ideološku konotaciju, bilo desnu ili levu.Žrtve su uvek žrtve, pa bilo na kojoj strani bile jer su nevine. Treba poštovati njihove date živote, i na taj način stvoriti jednu zdravu osnovu za buduće generacije. Ko gazi po kostima svojih predaka, nema mu budućnosti, a u Subotici nisu bile žrtve samo jedne nacionalnosti. |
|
|
|
|
|
... baba Ruija ~
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: 26.11.2008 05:17
Pol: Žensko
|
16.10.2007, 01:16
kako dodje nova vlast tako se imena ulica, trgova pa chak i gradova menjaju..ne znam chemu tolika polemika, toga je bilo i bice.. bio je Trg zhrtava fashizma, sad je Trg Svete Terezije.. za koju godinu mozhda bude Trg Pere Perica.. kao nema dovoljno novih ulica kojima se mogu dati ta imena, nego se menjaju stara
pa nema vece gluposti do menjanja imena.. no kad razmislim, bolje i Trg Sv. Terezije nego Trg Brusa Lija ![]() |
|
|
|
|
|
:)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: 30.11.2008 02:48
Godine: 42
|
16.10.2007, 08:27
Citat:
je Marija daleka proşlost i ta promadjaraska politika nije neşto naivno i za igranje po kratkim zivcima veçinskog naroda u Srbiji . Tih provokacija je bilo puno do sada posebno okupljanjem nacista iz II sv. rata u Subotici ... posle çe opet Srbi biti krivi ... Jednostavno ovo je sada Srbija i neçemo dozvoliti da bude Austro-Ugarska ... bar bez rata neçemo dati ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.10.2007.
Poslednji login: 11.08.2008 14:15
Godine: 33
|
16.10.2007, 15:13
Citat:
Što se Evropa borila protiv Turaka?! Što se Evropa borila protiv fašista u dva rata?! Moglo je sve da bude jedna Velika Nemačka, Rajh ili Turska, pa svi da budu ujedinjeni imaju istu monetu i isti jezik. Što su morale tolike žrtve da padnu, razore domovi i privrede kada se sada cela Evropa ujedinjuje. I još povrh toga ne bi trošili vreme i novac na prevodice, štampanje dokumenata na više jezika, pasoši, granice, mejnanje naziva ulica... Ako voliš da slušaš orgulje OK, nemam ništa protiv, čak šta više, ali budi malo tolerantan i prema drugim vrstama instrumenata. Ja čak ne mogu ni da slušam ni gusle, ni gajde ali ne mogu zabraniti niti neću drugima, samo da nije preko razglasa. Kada je Austrija, kasnije Austrougarska bila dobra što su Srbe ili _______ (ovde upiši šta ti odgovara i kako se osećaš, da te ne bih uvredio nazivom Srbi) naselila na granici monarhije? Što to nisu uradili negde u centralnom delu ili negde na zapadu pa da sa ponosom se osetimo delom te Evrope? Samo to. Da ne pričamo o ostalim aspektima takve civilazije i blagostanjima koja je ona nudila. U krajnjem slučaju, ako je neki tvoj predak bio igrom slučaja, i tako se osećao, Srbin mislim da je sve tvoje napisano licemern. Ti si od onih koji ostale dođoše nazivaš dođošima. I, ako su tvoji preci već jednom izvršili seobu u ona teška vremena bez savremenih prevoznih sredstava, pa šta bi za tebe bilo da to uradiš i preseliš se na Zapad ili negde bliže na severu i tamo uživaš. Veliki pozdrav!
|
|
|
|
|
|
|
narcis
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 16:28
Godine: 42
|
17.10.2007, 13:23
Citat:
U Subotici su prosle decenije eksplodirale dve bombe. Jedna ispod spomen table Dezea Kostolanjija, poznatog pisca, rodjenog Suboticanina, i jedna na jednom ud ulaza Crkve Svete Terezije. Ti ces da dodjes da delis pravdu? Ti ces doci da se boris? Bradom i kokardama, ili beretkama? Da solis pamet Suboticanima? Dobro znamo sta je fasizam (Srpski), iskusili smo devedesetih i u svom gradu, a i na frontu! Sram te bilo, bljak! Sada smo u svom gradu iskorenili netrpeljivost i tako ce i da ostane! Postojalo je grafit na zidu jedne zgrade, napisan odmah posle Vukovara: ``Ne oslobadjajte Suboticu!`` You winner and loser, Come on you miner for truth and delusion, and shine! |
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Godine: 48
|
17.10.2007, 15:29
Citat:
Kad vec govoris cinjenice, reci ih do kraja. Bomba sama nije dosetala na to mesto i sama eksplodirala. Pocinilac se zna (bar ti kao Suboticanin bi trebao da znas, jer i ja sam Suboticanin i znam). Dosta mi je podmetanja. Dosta mi je posipanja pepelom. Srbi ovo, Srbi ono.... Pa dokle vise.... Pod vrata crkve je podmetnuo "bombu" (eksplozivnu napravu koja je samo osmudila vrata crkve) drzavljanin nama drage, bratske, susedne zemlje, clanice EU (i da ne nabrajam) Madjarske. Takodje, drzavljanin Madjarske, je podmetnuo bombu, koja srecom nije eksplodirala, u kafic "Majo", pored Madjarske ambasade. I to bas kada je bila delegacija EU koja se bavila "problemom ugnjetavanja Madjara" (pretresala je sve tuce gde su ucestvovali sa jedne strane Srbi, a sa druge Madjari). Ma dosta mi je vise Kandickinih istomisljenika. Ne zelim vise da prelazim preko neistina izrecenih na racun bilo koje vere, nacije i dr. Otvoreno ustajem protiv toga pa kome se to svidjalo, kome ne. Citat:
Ali zato svaki politicar (antisrpski) jos uvek kod EU lepo unovcava izmisljenu netrpeljivost, a samo zarad sebe i svog "masla na glavi". Setite se samo (Suboticani) kad se pocelo raspletati klupko oko Kasine umesanosti u prodaju gradskog zemljista (na ime njegove kceri), odmah su dosli Evropski parlamentarci, a kad ni to nije bilo dosta, u njegovom dvoristu je pukla bomba (ustvari malo veca petarda). Citat:
Ili pojasni, sta je pisac hteo da kaze.
|
|||
|
|
|
|
|
Senio®
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 01.09.2008 06:17
|
17.10.2007, 16:07
Molba. Zahvaljujem se damama i gospodi koji se vaspitano i uljudno ponašaju, svima onima koji razgovaraju argumentima ne želeći da uvrede svoje sagovornike. Ovo je ozbiljan forum koji to želi i da ostane! Mi smo ozbiljni članovi koji ne vredjaju svoje sagovornike, to čak ne činimo ni preko ličnih poruka: Neka druga mesta su najverovatnije primerenija za takvo što ali ne bih o tome. Prihvatljiva je izvesna vatra u verbalnim duelima, prihvatljive su igre i vratolomije reči, ali neprihvatljiva su lična vredjanja i neće biti dozvoljena. Molim Vas borite se rečima, viteški, časno i pošteno! Budimo dobri i vaspitani jedni prema drugima, niko nas ne tera da se volimo ali je red da se poštujemo i uvažavamo. Hvala Vam na pažnji. |
|
|
|