VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Vojvodina > Bačka

Bačka Bačvanske teme sa pogledom na ravnicu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Palić
staro
  (#21 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: juče 08:36
Pol: Žensko
Godine: 33
Odgovor: Palić - 06.11.2006, 17:09

U petak ujutru se Indijanac (mada sam se obukla u eskima) zaputio na Palić bez obzira na vremensku prognozu... i zamalo da ostane tamo koliko joj je bilo lepo. Veći deo objekata je zatvoren, jer je malo sezona prošla, ali su ljudi ljubazni kao da je leto. U prodavnici će vam čak, ako ste slučajno do iste otišli sami, a žensko ste, prodavac nositi korpu da se ne oteglite.

I da, moglo bi se uložiti tamo nešto para... mada meni lično, Palić i ovakav kakav je ima dovoljno šarma.

Uprkos vetru i susnežici, i činjenici da je potrebno od novembra pa na dalje tamo nositi po dva para rukavica u isto vreme, uhvatih i malo Sunca, te napravih i neku seriju fotografija...

Neću stavljati one koje su ostali već stavljali, ista zdanja... evo vam Palić onako kako sam ga ja videla...

ZOO PALIĆ

A na kraju, nađoh i šatorčić...

Post je prvobitno sadržao smajlije... ali sam ih morala izbaciti jer jedan post može sadržati samo 30 slika... a ja, kao i uvek, preteram. A Palić definitivno nije zaslužio post bez smajlija, pa ih vi zamislite.

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#22 (permalink))
Zvonchica
LutkaLuftika
Zvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimum

Član od: 03.12.2006.
Poslednji login: juče 17:23
Godine: 24
Odgovor: Palić - 18.12.2006, 11:47

Cuj, dal sam ga posetila??!!

Zivela tamo osam godina!
a onda se udala... sreca pa blizu!
Odem makar jednom nedeljno na Palic- da vidim sta rade ovi moji...

Soul shaker, Love maker, Body manipulator..

staro
  (#23 (permalink))
Zvonchica
LutkaLuftika
Zvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimum

Odgovor: Palić - 18.12.2006, 17:07

zoovrt Palic

Palic

Palic

staro
  (#24 (permalink))
DarkRed
NEDOBRI Moderator
DarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimum

Član od: 30.11.2006.
Poslednji login: 03.09.2008 22:08
Pol: Muško
Godine: 31
Odgovor: Palić - 18.12.2006, 17:18

Kao malog roditelji su često mene i sestru leti vodili na Palić... mislim da sam zadnji put bio pre više od 15 godina...

Sećam se da je obala jezera prelepa, prostor za šetanje takođe, ljudi odišu dobrotom i toplinom... Zoo vrt je bio uređen...

Ima još puno mesta u Vojvodini koja bi se uz mala ulaganja i promociju mogla pretvoriti u značajne turističke lokacije.
Time bi se spasla propadanja... što na žalost nije redak slučaj.

"Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
(Beli je svakako naj... )

staro
  (#25 (permalink))
Neuhvatljiva_
I'm a dreamer
Neuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimum

Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: juče 19:49
Odgovor: Palić - 15.02.2007, 19:50

Prvi put sam bila prošle godine...i oduševila se...
Zoo vrt je daleko lepši od Beogradskog i zaista jako lepo sredjeno šetalište...još ako vas vreme posluži....odlično proveden dan...

staro
  (#26 (permalink))
Andjelika
Poznata faca
Andjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članova

Član od: 19.01.2007.
Poslednji login: juče 17:37
Godine: 25
Odgovor: Palić - 16.02.2007, 05:29

Bila sam josh u sredjoj shkoli, i bilo je prelepo.... proletje, sve zeleno, divno, sunchano, priroda se budi..... zaista je fantashtichno...
ako nadjem stare filmove pa ih prebacim na CD postavitju fotke
zoo je divan

imam super fotkice iz zoo-a

Moras prihvatiti poraze i pobede,
moras se navitji na tugu i sretju,
moras da volis i da te vole,
moras biti deo stvarnosti,
ipak,
nikada ne napustaj svoje snove!

staro
  (#27 (permalink))
Zvonchica
LutkaLuftika

Odgovor: Palić - 17.02.2007, 00:04

staro
  (#28 (permalink))
DanijElla
Slatka mala
DanijElla je naprosto sjajan članDanijElla je naprosto sjajan članDanijElla je naprosto sjajan članDanijElla je naprosto sjajan članDanijElla je naprosto sjajan članDanijElla je naprosto sjajan članDanijElla je naprosto sjajan članDanijElla je naprosto sjajan član

Član od: 26.09.2006.
Poslednji login: 30.07.2008 12:47
Godine: 30
Odgovor: Palić - 26.04.2007, 17:30

Palić obnavlja svoj šarm

Vesela LALOŠ

Novi urbanistički planovi Palić vide kao atraktivnu turističku destinaciju, a u njima je akcenat na obnavljanju njegove srednjo-evropske arhitekture, i vraćanju nekadašnjeg sjaja.
Palić je bez sumnje jedno od najstarijih i svakako najprivlačnijih turističkih mesta u Srbiji. Smanjenje bivše države i nemogućnost putovanja dodatno je povećalo interesovanje za ovo mesto i nekadašnje otmeno odmaralište austrougarske imućne građanske klase, udaljeno samo osam kilometara od Subotice. Danas je Palić gradić sa u velikoj meri očuvanim duhom srednje Evrope, ali su decenije socrealističke kulturne diktature ostavile traga na njemu.
Evo šta kažu posetioci koji vraćaju život ovom uspavanom turističkom mestu:

"Sve je drukčije, nema onog poštovanja, i mi smo bili mladi, ali postojala je jedna disciplina, red i tišina."

"Ja često dolazim na Palić i sviđa mi se, lepo je. Ali, čini mi se da je Palić malo drugačiji, da nije kao nekad, kao pre tridesetak godina. Nekako je bio tiši, mirniji i čini mi se da je pomalo izgubio svog nekadašnjeg šarma. Sada je malo drugačije. I dalje je lepo ali mislim da može da bude mnogo bolje."

Ovako Palić vide i doživljavaju subotičani, njegovi stalni gosti, i oni koji dolaze sa strane. On je za prve često nedovoljno evropski a za druge pak nejevropskiji kutak ove zemlje. O njegovoj 'mittell evropskoj' istoriji svedoče još prelepi letnjikovci preostali iz doba Austrougarske monarhije, stari park i kula Bogojvar, ali danas se na keju ovog nekad modenskog letovališta mogu čuti i zvuci kafanske muzike, uz sa njim nespojiv miris dima i prvomajskih ćevapa.
A onaj prvobitni lik ovog panonskog letovlišta nastao je jednog septembra, daleke 1912. godine kada su otvoreni objekti koji ga danas čine prepoznatljivim – Vodotoranj, velika terasa, spomen česma i ženski štrand, podseća subotički književnik Boško Krstić. U godinama posle drugog svetskog rata utihnuli su zvuci valcera sa velike terase, a secesijski arhitektonski lik Palića je postao gotovo nepoželjan:
"Kao da je i on dugo vremena bio prosto izbrisan iz naše svesti, i tek sad, nekako 'iz ofa', kao da pristiže stara muzika mađarskih opereta, kao da tek sada opet mislimo na te stare goste koji su tako uredno dolazili na Palić. U jednom trenutku, jedno od verovatno najlepših kupališta koje znamo, to je žensko kupalište na Paliću, koje je postavljeno u erdeljenskom stilu kao neka sojenica na vodi i koja prosto odiše lepotom i udobnošću. U jednom trenutku, negde '50-'60. godina, bilo je čak i reči da se to sruši. Hoću da kažem da je ta svest bila potpuno potisnuta."
Novi urbanistički planovi međutim Palić vide kao atraktivnu turističku destinaciju, a u njima je akcenat upravo na obnavljanju njegove originalne arhitekture, i vraćanju nekadašnjeg sjaja.

Žena nije stvar od celika, ona je cvet. Ona ne traži suvoparnu stvarnost, ona želi vedrinu ljubaznih reci. Bolje je svakog dana reci nešto milo, nego surovom ozbiljnošcu raditi za nju celog veka.

staro
  (#29 (permalink))
Zvonchica
LutkaLuftika

Odgovor: Palić - 18.05.2007, 11:15

&nb