Imala sam opičenog instruktora. Ali žestoko opičenog. Kad nas vidiš kao da si nas namerno upario po sistemu " sa ovom neće niko - sa ovim neće niko - pa budite onda zajedno ". Daklem, very visok, građen kao praziluk, sa ogromnim zunzarama za vid, vijetnamkom, dužom kosicom i neizbežnim rokovnikom u koji mi je beležio uredno sva moja kašnjenja, pa kad nakupim 5 moram da ga izvedem na piće.

Bio je prizor. Ne mož' a da se ne nasmeješ. Iako sam se trudila da skrećem gde hoću, on kaže levo - ja odo' desno (prilično loše stojim sa tim levo-desno, a i ne slušam baš pažljivo

), uvek smo imali neki zadatak. Tako da sam ja večito vozila i završavala mu poslove. Vozila sam tamo gde puni butan boce, onda večito njegovu decu u školu (u srednju, ne verujem da bi mi poverio osnovce

), pa kod tašte po prase, na pijac u nabavku, i šta sve ne, ali vrhunac je bio kad mi je natovario onaj mini šporet iza leđa a u sredinu ufurao neki antikvitetni čiviluk, znači od retrovizora pa do gepeka, a ja ne mogu glavu da okrenem od onih šiljaka, dok se on i bez njega sa onim nogama jedva upakuje u jugo. Komplit dizaster!
Elem, vozimo se mi tako po nekom abnormalnom pljusku, hteo je da savladam sve uslove i vremenske prilike, i ja jezdim (a on mi koči sa onim pomoćnim pedalama), pada kiša, gume šušte, bildujem sa onim volanom kad mi dođe neka đevrek krivina ili radim polukružno, i naletim na ogroooomnu baru. Kako sam je prešla onako brzinski, ona voda se podigne i sve preko šoferke. Ja lepo pustim volan refleksno i obe ruke stavim na oči da se zaštitim

čovek nije mogao da veruje.
Obzirom da mi stalno nešto upada u oči, nameštam retrovizor tako da vidim sebe,a ne ono što treba da vidim, zamislim se na semaforu (i u toku vožnje) pa mi svi trube, i žestoko sam rasejana, može se zaključiti da sam opasnost na putu. Zato i ne vozim. Bilo mi je zanimljivo dok nisam imala dozvolu, ali više nije. Volim da pešačim i da se vozim busom, tu se svašta usput dešava!

Ne volim vozače koji su sve nervozniji i nervozniji, koji trube kao nenormalni, ubacuju se jedni drugima kako stignu, večito žure... ma nije to moj trip. Ja više volim da zevam kroz prozor nego da me drži pažnja, tako da se uzdam u svoje noge, a ako me baš mrzi da negde odem ili mi je teško, tu je poglavica.