VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Sport > Auto-moto

Auto-moto Mesto posvećeno ljubiteljima automobila i auto-moto sporta.

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Saobraćajni udesi u našoj zemlji
staro
  (#1 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 14:35
Pol: Žensko
Godine: 33
Saobraćajni udesi u našoj zemlji - 03.07.2007, 01:25

Ne znam koja smo po svetu zemlja po procentu ili broju udesa na putevima, ali verujem da smo pri samom vrhu. Ne znam koji je prosek nesreća po danu i života na ovaj način izgubljenih, ali verujem da je da se naježiš.

Šta je to što možemo popraviti? Koji su razlozi za velike crne cifre koje nam nisu potrebne? Loši putevi, zakon o bezbednosti, slabe kazne, alkoholisanost i vožnja pod opijatima, loši automobili, loša signalizacija, loši vozači, nekultivisanost i divljanje u saobraćaju, opšta saobraćajna nekultura...?

Da li se kod nas preduzimaju određene mere samo kad se dese neke velike saobraćajke? Šta vi lično kao vozač činite da klima u saobraćaju bude bolja?

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Saobraćajni udesi u našoj zemlji
staro
  (#2 (permalink))
little fairy
is not here anymore.
little fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimum

Član od: 13.08.2007.
Poslednji login: juče 12:46
Godine: 29
Odgovor: Saobraćajni udesi u našoj zemlji - 24.08.2007, 15:24

Što se kod Vas zbiva, ne bih znala. Ali da komentiram stanje kod mene.

Joj, do kuda smo mi sad to došli? Iskreno, ja stvarno ne znam što je utjecalo na ovogodišnji promet i ostavljanju života na hrvatskim cestama. Alkohol, brzina, bahatost, precjenjenost.. Mislim da je sve skupa. Iako, alkohol više ne igra veliku ulogu otkad je na snazi zakon od 0 promila. Bahatost i precjenjenost svojih mogućnosti. Žao mi je to reći, ali mi znamo biti jako nekulturan narod u vožnji. Mislim da ne moram objašnjavati taj termin.

Što napraviti? Mislim da je već napravljeno samo se sad čeka da novi zakoni urode plodom.

staro
  (#3 (permalink))
Galahad
Lala, Bogu 'Fala
Galahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostale

Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Pol: Muško
Godine: 27
Odgovor: Saobraćajni udesi u našoj zemlji - 25.08.2007, 19:26

E'o, sad tju ja da bam reknem, shta ne valja... Mamini i tatini sinovi, bahati do besvesti, koji nikada u zhivotu, nishta tezhe od kashike nisu podigli.. Onda im tatica, da nadoknadi svoje neprisustvo u zhivotu svog deteta, kupi dzhio, bmw, audi, shta god, i kao, tako je sve super... Oni su prvi razlog... Pogledajte samo koja kola uchestvuju u najtezhim saobratjajnim nesretjama...

Drugo... Da izvinete na izrazu pussy cops, odnosno, netjete videti pandura da je zaustavio nekog u crnom bmw, zbog prekorachenja brzine, ili prolaska na crveno svetlo... Lichno sam prisustvovao nekolicini ovakvih sluchajeva, u jednom chak i reagovao, i prijavio dotichnog saobratjajca... Dodajmo tu i korumpiranost policije, i eto vam dva najglavnija razloga...

Tretji razlog bi bile neadekvatne kazne... Trebalo bi, za primer, godinu dve dana, najoshtrije osudjivati one koji pochine neki tezhak udes... Za primer drugima...

Ima jedan primer, u Panchevu mislim da je bilo... Neki tatin sin tjelavac, je zgazio neko dete... I na sudu ga oslobode, bozhe moj, tako pravichne i "slepe" sudije... A otac lepo uzme pishtolj, ode, i ucmeka dotichnog tjelavca... Naravno, onda on zaglavi robiju, ali dobro, to je sad vetj predmet ozbiljne filozofske debate, da li je zasluzhio, ili ne...

Sve u svemu, na kraju dodjemo do toga, da nam komplet drzhava ne valja, korupcija na svakom koraku...

Ali eto, naveo sam ipak dva najvetja krivca... Vozachi, i policija...

Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...

staro
  (#4 (permalink))
fOtOkRoS
Početnik
fOtOkRoS će uskoro postati poznat članfOtOkRoS će uskoro postati poznat član

Član od: 17.08.2007.
Poslednji login: 05.02.2008 15:25
Godine: 26
Odgovor: Saobraćajni udesi u našoj zemlji - 10.09.2007, 03:27

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
Šta je to što možemo popraviti? Koji su razlozi za velike crne cifre koje nam nisu potrebne? Loši putevi, zakon o bezbednosti, slabe kazne, alkoholisanost i vožnja pod opijatima, loši automobili, loša signalizacija, loši vozači, nekultivisanost i divljanje u saobraćaju, opšta saobraćajna nekultura...?

Da li se kod nas preduzimaju određene mere samo kad se dese neke velike saobraćajke? Šta vi lično kao vozač činite da klima u saobraćaju bude bolja?
Popraviti? Ahh, treba popraviti sve ti što ti nabroja...
Loši putevi, loša i stara vozila, nesavesni/nervozni vozači, neko je spomenuo mamine i tatine sinove sa ne-znam-koliko-kubika,
a tek su nedavno i sami ispileli iz jajeta...
Evo primer; kupili mama i tata detetu od 19godina motor sa 1200kubika i on naravno završi rasut po putu.
Možda malo surovo od mene, ali to nije sve, još bi roditeljima lupala šamarčine za to!

Ono čega se ja držim u saobraćaju jeste da ako sam sama u kolima,
nisam sama na putu.
I da, obavezno isključiti mobilni iz saobraćaja!

tvoj poslednji šumski patuljak...

staro
  (#5 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: juče 01:17
Godine: 58
Odgovor: Saobraćajni udesi u našoj zemlji - 30.10.2007, 22:42

Umesto komentara,srećom bez posledica!

In vinas veritas: www.sveovinu.com

staro
  (#6 (permalink))
_baba_
_BLU_
_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum

Član od: 22.01.2007.
Poslednji login: danas 18:59
Odgovor: Saobraćajni udesi u našoj zemlji - 19.11.2007, 08:25

Citat:
Razlozi? Sve ovo na gomili. Plus, onaj test voznje je izgleda mnogo lak. Ko je sve dobio dozvolu majko moja! Mislim, stvarno nisu normalni koga sve pustaju u saobracaj. Ja bih cak uvela i pesacke dozvole, biciklisticke, rolerske... Ne postujes zakone u saobracaju? Dovidjenja prijatno. Oduzimanje dozvole na mesec dana. Pa sedi kuci i porucuj preko teleshopa.
I one nalepnice na kolima nisu lose, tipa - pazi zena za volanom, opusteno, ja sam lala, imam preko 70 godina...itd.

I don’t suffer from insanity, I enjoy every minute of it.
...jer ja sam jedno čudo.... BaBa Bluuu...

staro
  (#7 (permalink))
broj310
mornar iz gibraltara
broj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimum

Član od: 19.04.2007.
Poslednji login: 30.11.2008 22:42
Godine: 35
Odgovor: Saobraćajni udesi u našoj zemlji - 19.11.2007, 18:31

корумпирана полиција је узрок 50% удеса у нашој земљи, остатак су....мммм, како назвати те возаче који кроз насељено место возе минимум 80 км/х
све би ја то у апс, да одробијају, непоштовање закона се не санкционише ни мало.
код мене у комшилуку, на прометној раскрсници, пре неки дан због тога већ друга жртва пешак у последњих пар месеци и- нико не чини ништа!!!!

како смо ми сви генерално несвесни наше угрожености, страшно.

лицем ка ветру
с ветром уз лице

staro
  (#8 (permalink))
Nenad_DPb
Unexpected
Nenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen član

Član od: 31.03.2007.
Poslednji login: danas 02:26
Godine: 23
Odgovor: Saobraćajni udesi u našoj zemlji - 20.12.2007, 21:16

Citat:
Galahad kaže: Pogledaj poruku
Ima jedan primer, u Panchevu mislim da je bilo... Neki tatin sin tjelavac, je zgazio neko dete... I na sudu ga oslobode, bozhe moj, tako pravichne i "slepe" sudije... A otac lepo uzme pishtolj, ode, i ucmeka dotichnog tjelavca... Naravno, onda on zaglavi robiju, ali dobro, to je sad vetj predmet ozbiljne filozofske debate, da li je zasluzhio, ili ne...

Sve u svemu, na kraju dodjemo do toga, da nam komplet drzhava ne valja, korupcija na svakom koraku...

Ali eto, naveo sam ipak dva najvetja krivca... Vozachi, i policija...
Secam se tog dogadjaja, bio sam tog dana u Pancevu. Samo nije bas tako sto si napisao. Decko koliko znam nije bio celavac i nije tatin sin, sasvim obican decko. Posle izricanja presude kojom se malte ne oslobadja, mladic je seo u svoj auto i u tom trenutku je prisao otac mladica koji je nastradao u saobracajnoj nezgodi i upucao nesrecnog mladica. Covek (ako se moze nazvati covekom) je znaci poneo pistolj na izricanje presude za svaki slucaj, ako legitimna institucija nedonese presudu po njegovoj meri, on ce sam presuditi. a razlog mu je bio "posle sinovljeve smrti vise nije video smisao zivota", pa je nasao za zgodno da produzi nesrecu i uradi to sto je i uradio i zavio jos jednu porodicu u crno. Uvek me iznenade ljudi koji tako olako iznose zakljucke, i kao to je normalno "ucmekati" nekog, i uopste se ne zacudi (!?), a i sto bi ovo je Balkan i kad se to kod nas koristio mozak u vezi oruzja i nesrece.Inace za tvoju informaciju decko se bio tek ozenio i sad je jedno malo dete ostalo bez oca i jedna mlada zena bez muza. Ako je ta saobracajna nezgoda bila neizbezna, pucanje iz pistolja nije moralo da se desi. Sudovi su nezavisne institucije, presude se donose kad se sagledaju sve cinjenice i nalazi vestaka, ako korupcije i ima nije sigurno u tom obliku.
Nisam imao nameru da vredjam, al moram reci da mi smeta taj ulicarski nacin izrazavanja, "ucmeka" "celavac". Ne volim taj stereotip o celavim ljudima. Zapitaj se koliki je procenat ljudi celavo u muskoj populaciji, i od tog broja koliko njih ima para za bahacanje. Malo, jako malo. Osim ako je "celavac" sinonim za bahatog mladica punog love, to je druga stvar.

Treba znati da se prvi poljubac ne daje ustima vec ocima.

staro
  (#9 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: danas 01:13
Godine: 44
Odgovor: Saobraćajni udesi u našoj zemlji - 20.12.2007, 21:25

A sad bi otac decka koji je kriv za nesrecu i koga otac onog prvog nastradolog ubi' na njegove oci trebao da uzme isto tako pistolj i pobije osvetniku sve sto ima kuci,pa ako je to u redu da se zbog greske u saobracaju uzima pravda u svoje ruke onda bi videli dokle bi to otislo ili mslite da treba da zivite u anarhiji...

Podjite od toga i vaspitajte decu da cim sednes u auto imas 50% sansi da se ne vratis ziv,ali saobracaj je takav i niko nece namerno da pogresi da bi mu se tako presudjivalo...

Budale siluju curice i niko ih ne ubije od roditelja,a zbog saobracaja je tek besmisleno....

Meni je decko poginuo u autu kao suvozac pre 23 godina i dobro znam i posledice svega i tematiku...I to sto sam ja 2 godine proveo u zatvoru nesrecnika nije moglo vratiti...i mene su jedva oziveli...cista lutrija,a neko mora da bude kriv...

staro
  (#10 (permalink))
Nenad_DPb
Unexpected