VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Nauka i tehnologija > Astronomija

Astronomija Od postanka svemira, do danas

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Planete
staro
  (#11 (permalink))
Zlatni mis
Početnik
Zlatni mis

Član od: 07.08.2006.
Poslednji login: 19.08.2006 12:48
Pol: Muško
Odgovor: Planete - 09.08.2006, 21:32

I josh jedna stvar, sve shto vredi na zemlji vredi i u kosmosu. Narochto logika. Samo su uslovi drugachiji, sastav atmosfere, tla, temperature, jachina gravitacije.. kolichina svetla itd itd ...
************************************************** **
A ne prijatelju moj, ne, cak vrlo malo onoga sto vredi na Zemlji vredi u Kosmosu! Tamo ne vredi NASA LOGIKA, iako smo mi PREPOTENTNI, pa MISLIMO da vredi.... Tamo postoji neka druga logika i zakoni, koje mi jos ne poznajemo. Tek cinimo prve nesigurne korake...Uverices se u to ubrzo!

To, da je neki asteroid ili meteor udario u Mars i podigao parce od nekoliko tona i poslao ga na nasu adresu na Zemlji - meni deluje....neozbiljno! I jos da na njemu pise: "Made in Mars"...
He,he,he...300 cuda!

I nije mi cudo to da se polovi na Marsu zaprljaju od prasine, vise mi je cudo kako se posle ociste, odnosno poveca bela povrsina?.

Da ne padne tada neka bela prasina na crvenu?

Ili se crvena otopi i nestane?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
Zlatni mis
Početnik
Zlatni mis

Odgovor: Planete - 09.08.2006, 21:34

http://www.allhatnocattle.net/Mars%20Rovers.jpg

staro
  (#13 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: danas 01:24
Godine: 32
Odgovor: Planete - 09.08.2006, 21:58

Citat:
Zlatni mis kaže:
I josh jedna stvar, sve shto vredi na zemlji vredi i u kosmosu. Narochto logika. Samo su uslovi drugachiji, sastav atmosfere, tla, temperature, jachina gravitacije.. kolichina svetla itd itd ...
************************************************** **
A ne prijatelju moj, ne, cak vrlo malo onoga sto vredi na Zemlji vredi u Kosmosu! Tamo ne vredi NASA LOGIKA, iako smo mi PREPOTENTNI, pa MISLIMO da vredi.... Tamo postoji neka druga logika i zakoni, koje mi jos ne poznajemo. Tek cinimo prve nesigurne korake...Uverices se u to ubrzo!

A shta vredi tamo ? Charolije? Ne prichamo na istim talasnim duzinama. Choveche, astronomija ne postoji od juche. Da ne poznajemo zakone koji vazze i ovde i gore nikada ne bi smo imali satelite u orbiti ovde i tamo. Nikada ti pathfinderi ne bi stigli na taj isti mars i ne bi slali podatke. Pre hiljadu godina smo znali da izrachunamo tachan polozzaj zvezda, gde ce one na nebu biti za 1000 godina.. Nebo i svemir u tom smislu nisu nepoznanica koja se krije izvan nekih bog zna kakvih chuda..

Citat:
Zlatni mis kaže:
To, da je neki asteroid ili meteor udario u Mars i podigao parce od nekoliko tona i poslao ga na nasu adresu na Zemlji - meni deluje....neozbiljno! I jos da na njemu pise: "Made in Mars"...
He,he,he...300 cuda!
Jeste to trista chuda al za nekog ko astronomiju ne zzeli da predaje i pre nego shto je ishta prouchio. Prvo ko je spomenuo parchiche od nekoliko tona? To nije parche, to je stenchga koja bi raznela pola Beograda. Prichamo o meteoritima velichne nekoliko kilograma kojima se zna tachno kada su pali a na osnovu sastava i odakle su doshli.

Citat:
Zlatni mis kaže:
I nije mi cudo to da se polovi na Marsu zaprljaju od prasine, vise mi je cudo kako se posle ociste, odnosno poveca bela povrsina?.
Shta ti nije jasno? Ne chiste se. Juzna povrshina koju (nadam se) vidish, je bela jer je formirana u vreme i na mestu gde nema peschanih oluja. Choveche to je trista pedest kilometara smrznutog ugljen dioksida. Mozda on i dospeva iz atnosfere u vidu neke snezzne padavine.. so what? Kakoo se kondenzuje i ledi ugljen dioksid pod malim pritiskom na - 120 stepeni ..I da pada kao sneg ili slana ili ne znam shta, shta to dokazuje? Hemijska jedinjenja se ponashaju u svemiru kao i na zemlji, fizika je ista uvek i svugde osim shto na atomskom nivou vredi neka druga fizika. Ali ne mogu da otvaram i kvarim svaku put novu temu kada se pojavi neko sa uverenjem da mozze da demantuje nauku na osnovu nechega shto mu je prichao bivshi shef a on chuo od tamo nekog..

Mislim da se prvo ne slazzemo oko toga shta je to logika. Logikom smatram slaganje sa chinjenicom da ce neshto ako ispari biti gas sve dok se ponovo ne kondenzuje.. logika je i da ako neshto bacish da ce to da leti.. logichno je i da ako neshto padne da ce da se chuje bum pod uslovom da ima dovoljno vazduha ili nekog drugog medija da nam taj talas dovede do ushiju...

Iskustvo nas na zemlji je jedno, uslovi na marsu su drugo, a nasha logika dolazi eventualno u pitanje samo u crnim rupama i to usled extremnog delovanja fizichkih zakona koji stvarnost krive do paradoksa..tu crna rupa poseduje sopstvanu logiku ..ali o tome drugii put..

I josh neshto, molim te da ne shaljesh brdo postova uzastopce. Ako neshto zelish da dodash prethodnom postu postoji dugme "Izmeni" koje mozesh da koristish i 6 sati nakon postovanja.

E a tek shto si video letechi tanjir, slushao gromove iz vedra neba i priche od shefa..
Nije da ti potkopavam kredibilitet, nego nakooo... Znash ono, nauci trazzish dlaku u jajetu ali zato sve ostalo primash zdravo za gotovo. Molim te da i ova ostala iskustva podelish sa nama. Ali ne na ovoj temi.

Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
Za 'leba i uz 'leba..;

Poruku je izmenio HLEBmaster, 09.08.2006 u 22:08.

staro
  (#14 (permalink))
vlado
Veteran
vlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen član

Član od: 22.06.2006.
Poslednji login: 05.07.2008 18:18
Godine: 15
Odgovor: Planete - 09.08.2006, 22:02

Pre pocetka ovog posta izvinjavam se adminu i adminki ako na bilo koji nacin prekrsim "pravilnik" al' ovo je jace od mene!!

Prvo i osnovno misu: NIKADA, ALI NIKADA, NE OSPORAVAJ ONO S'O 'LEBAC KAZE !!!!

Drugo:
Citat:
Onaj s'o je umislio da je nes'o mnogo pametan kaže:
Tamo ne vredi NASA LOGIKA, iako smo mi PREPOTENTNI, pa MISLIMO da vredi
Pa od necega moramo da podjemo, a jedino nam je dotupna nasa LOGIKA, koja je u tvom slucaju ravna 0.

Dalje:
Citat:
Marsovac kaže:
Tek cinimo prve nesigurne korake...Uverices se u to ubrzo!
Pa cek' ti si bio na marsu upozn'o inteligenta bica i sad nam prenosis njihove poruke, JEL'!!!????

Citat:
Pametnjakovic kaže:
Da ne padne tada neka bela prasina na crvenu?

Ili se crvena otopi i nestane?
S'O SMO VICKASTI.....

Carl doesn't want to belive, he wanted to know

staro
  (#15 (permalink))
Zlatni mis
Početnik
Zlatni mis

Odgovor: Planete - 09.08.2006, 22:10

Vlado, sto ti volis da podhebavas i nazivas me Pametnjakovic?

Ti mislis da ja ne znam da uvredim? (Ja sam expert u psovanju! Ni Cigani mi nisu ravni, veruj!)

Ali, da li smo zato ovde?

Ili razgovaraj kako treba ili da zavrsimo pricu, pa posle pricaj sam sa sobom, kao i do sada....

Daj bre nemoj tako, hajde da ozbiljno diskutujemo.

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Društvo > Nauka i tehnologija > Astronomija > Dopunski časovi