|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Astrologija Numerologija, tarot, horoskop, gatare, vračare, Kleopatre... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Horarna astrologija |
|
Odgovor: Horarna astrologija |
|
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 26.02.2008.
Poslednji login: 25.07.2008 17:48
Pol: Žensko
|
Da jasno je meni, ali i upravo ta dostojanstva najvise prave problem. Nesto mi tu ne ide. Ali mi je sad bar malo jasnije, mora to da mi legne pa ce onda biti bolje.
Hvala puno, jako lepo objasnjavas. pozdrav |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 06.01.2008.
Poslednji login: 21.04.2008 12:59
|
Odgovor: Horarna astrologija -
01.04.2008, 19:29
hvala Escela
![]() postavljano pitanje treba najpre dobro razumeti, kako bi pravilno odredili signifikatore, zatim se odrede dostojanstva i debilitacije, pogleda ima li recepcija, pitanja su uglavnom takva da treba nesto da se desi pa nam treba i aspekt ili neka od tehnika koja ce spojiti signifikatore ili nam reci da ih nista ne sprecava da se spoje....i jos poneke i ne manje vazne stvarcice ali ovo je osnova Ptolomejevu tabelu i gledanje u nju namerno forsiram, jer ti na taj nacin te stvari udju pod kozu tj. ''legnu'', raznorazni softveri nude sve na tacni, ali je potrebno da to prvo naucis peske i razumes zasto je to tako imas li mozda neko horarno pitanje koje ti je postavljeno? slobodno napisi svoju analizu u vezi pitanja: koje bi planete bili signifikatori, odredi im snage, ima li recepcija, aspektata-kakvi su aplikacioni ili separacioni...menja li uskoro neki od signifikatora znak...itd..pokusaj da das svoj zakljucak....samo vezbaj i ici ce ti sve lakse |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 26.02.2008.
Poslednji login: 25.07.2008 17:48
|
Da najbolje je kroz vezbu. Uglavnom sam skontala signifikatore, da se gleda mesec kao kosignifikator. Ali na pocetku mi je i to bilo tesko. E sad meni je problem jer ja kartu uradim preko astro.com, nemam nijedan program za horarnu, a plasim se da je mozda sistem kuca drugaciji, odnosno on je sigurno drugaciji. Znaci ovo pitanje dole koje sam navela upravo sam gledala preko astro.com.
Pitala sam se da li on oseca nesto prema meni? 30.03. u 22 i 50, naravno u bgd. E sad vidim da je Ac u skorpiji, vrh 7 je u biku. Venera i mars ne sklapaju nikakav aspekt, ako se to tako kaze. Ali mesec sklapa sa venerom aplikacioni aspekt, u sekstilu su. Ne znam da li se to gleda. Joj boze stao mi je mozak, naravno da je to bitno. E sad mesec je u jarcu. Mars koji mene opisuje je u raku, ne znam sta bi to znacilo, da sam osecajna ili spremna za borbu, a i u osmom polju. pih. a jos je i mars u padu, jel da, nadam se da dobro gledam tabelicu. Ma ne ide ovo meni nikako, ali moram da naucim pa tako i probam da nesto uradim. Ja bih rekla da se mars, odnosno ja u tom momentu, neoseca nikako dobro, jer mars je u padu u raku. E a sad kako se to gleda, obzirom da je mars u raku, gledam dalje sta mars voli, ako sam dobro razumela, pa gledam da on voli mesec, jer rakom vlada mesec, egzaltira ga jupiter, nadam se da dobro koristim Ptolomejovu tabelu. Ma salu na stranu ali ja bas i ne znam da koristim tabelu, sta sad kad gledam termin, dosta planeta je u terminu u znaku raka, ali izgleda na odredjenom stepenu. uf, Da se vratimo na veneru, ona je u ribama, u svojoj egzaltaciji, njoj je dobro, a opet u sedistu jupitera. I ja sam sad takvu zbrku napravila da nemam pojma sta i kako, ali valjda bar znam da pogledam, bar za pocetak da to naucim. I da postavila sam skoro jos jedno pitanje, sad cu i njega da navedem, pa da vidimo sta ti kazes. 2. Bas sam skoro postavila pitanje da li cu se udati za osobu u koju sam zaljubljena? Postavila sam ga 28.03. u 22 i 57. Ac je u strelcu odnosno ja sam predstavljena jupiterom, a on ili Dc je u blizancima i on je predstavljen merkurom. Merkur i jupiter su u sekstilu, ali koliko ja vidim to je separacioni aspekt, i merkur i mesec su u kvadratu, ali je opet separacioni, znaci to ne mogu gledati, jer to opisuje nesto sto je bilo u proslosti??? Jel tako. Onda nesto pise da se treba gledati kojoj planeti mesec prvo ide u susret, to sam nasla na jednom forumu, sto meni uopste nije jasno. Ali kad pogledam merkur se nalazi u ribama, a jupiter je planeta koja predstavlja mene, to mi deluje bas lepo. Eto tako malo sam probala, a da vidimo sta ti kazes Veliki pozdrav |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 06.01.2008.
Poslednji login: 21.04.2008 12:59
|
Odgovor: Horarna astrologija -
02.04.2008, 15:58
samo polako
![]() Da li on oseca nesto prema meni? 30.03.2008. 20,50 pm Beograd ASC 24 Skorpije nisi napisala na koliko tacno stepeni ti je ispao Asc u Skorpiji? kada radimo horarnu kartu koristimo regiomontanus raspored kuca, pa ukoliko ga astro.com ima odaberi ga ovako, ne mozes sve odjednom da gledas i tebe i njega i aspekte, kreni polako i redom, zakljucak na kraju ti si: Mars u Raku u osmoj kuci, u kakvom je stanju? - u padu je, los te nema mogucnost da ista menja sto se situacije tice, ali to stanje bar malo izvlaci njegova postavka u sopstvenom triplicitetu pa nije peregriniran - u sedistu je Meseca a Mesec nam ovde predstavlja tvog drugog signifikatora-emocije, - Mars nije ni u jednom od dostojanstava Venere ili Sunca (sto su njegovi signifikatori) - Mars ima skoro egzaktni separacioni kvadrat sa Suncem tvoj drugi signifikator je Mesec i on ovde predstavlja tvoju emotivnu stranu Mesec u Jarcu u drugoj kuci, - u svom izgonu, los ali i on se kao Mars nalazi u svom triplicitetu sto mu daje bar nesto osnovnog dostojanstva - u egzaltaciji je Marsa - nalazi se samo u licu Sunca - Mesec ima aplikacioni aplikacioni sekstilsa Venerom, lepo - Mesec ima separacionu konjukciju sa Jupiterom kod tebe primecujemo uzajamne recepcije tvojih signifikatora Mars u sedistu Meseca a Mesec u egzaltaiciji i terminu Marsa. Jednim si signifikatorom u padu i drugim u izgonu. Nimalo zavidno. Osecas se lose. Moguce je da pitanje postavljas neposredno posto ste se to vece videli a na to navodi separacioni kvadrat Marsa i Sunca, iako on govori o tome da ste vas dvoje vec u vezi. Razmisljas sva si predana emocijama, preispitujes se, razmisljas o sebi, svom putu i osecanjima, to su one uzajamne recepcije tvojih signifikatora. Iako pitas sta on oseca, ustvari ti zelis da kod sebe u emocijama da zavedes red a da bi to mogla, potrebna ti je i on, druga strana, zar ne? Mesec aplicira ka Veneri, na putu si da se u njega jos vise zaljubis. Ali mene ovde interesuje ko je Jupiter? Znas, odogovoriti na horar je lako, ali ipak moram imati neke dodatne informacije. Ovaj Jupiter bi mogao vrlo lako govoriti da je do skoro u tvom zivotu bio a mozda na neki nacin jos uvek i jeste neko treci, posebno zato sto ti-Mars jos uvek egzaltiras tog Jupitera, a postoje jake obostrane pozitivne recepcije izmedju vas i tesko ih je zanemariti. Da ti malo pojasnim. Ako je neki od signifikatora u ovakvim, dakle ljubavnim pitanjima u konjukciji sa nekom trecom planetom to pokazuje vezu sa jos nekim, da postoji neko treci. Konjukcija je drugo ime za odnos. Zato prvo pomisljam na nekog treceg. No, lako je da gresim jer ne znam pozadinu price. Mozda je Jupiter samo tvoja finansijska strana jer vlada tvojim drugim poljem. On je predstavljen: Venerom u Ribama, - egzaltiranom, nalazi se u triplicitetu terminu i licu Marsa - nema aplikacionih aspektata sa tvojim signifikatorima - ovde je zanimljiva sledece promena znaka, jer Venera ulazi u Ovna - separaciona konjukcija sa Merkurom Suncem u Ovnu - opet je njegov signifikator egzaltiran, - nalazi se u sedistu Marsa - u izgonu Venere iz njegovih signifikatora zakljucujemo jasno sledece, on veoma drzi do sebe i poprilicno je okrenut sebi i svojim potrebama, sam je sebi dovoljan i lep, mozda se malko u sebi bori sa tim da bude maco i da se prepusti emocijama, ali ti mu se fizicki svidjas i na taj nacin mu potpuno odgovaras, no, moguce je, da kad njegov signifikator Venera udje u Ovna i da se zaljubi u tebe I kod njega postoji pokazatelj da je u skorije vreme postojao neko treci-Merkur, no Venera je u Merkurovom padu i izgonu, te ga ta osoba vise ne zanima. volela bih povratnu informaciju od tebe sto se tice tacnosti ovog gore, sta je za javnost ovde, sta nije na PP |
|
|
|