VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas > Ankete

Ankete Steknite jasnu sliku o opštim društvenim pitanjima kroz pitanja i odgovore na razne ankete

Prikaz rezultata glasanja: Koji fakultet bi pre zavrsili?
Drzavni 29 72.50%
Privatni 11 27.50%
Učesnika ankete do sada: 40. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Privatni ili drzavni fakulteti
staro
  (#11 (permalink))
Andjelika
Poznata faca
Andjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članova

Član od: 19.01.2007.
Poslednji login: 11.05.2008 20:17
Pol: Žensko
Godine: 25
Odgovor: Privatni ili drzavni fakulteti - 16.02.2007, 05:25

Ja sam na drzavnom fakultetu ( ali imamo vetje shkolarine d privatnih) i bez obzira na sve, ne bih se odluchila za privatni, da treba sada da odluchujem...

Pa drugarica koja je za dve godine na pravima dala 1 ispit, sad na privatnom upisala tretju godinu bez problema... njena sestra isto... drug isto...
znachi... plati pa prolazish...... strashno.....

Da se razumemo, ne bih imala nishta protiv privatnih fakulteta da imaju makar neke kriterijume... ali oni preterashe...
pa svi oni koji nisu na drzavnim fakultetima dali ni uslov za drugu, u nekoliko godina studija, na privatnim fakultetima "blistaju"...... uzas!

Moras prihvatiti poraze i pobede,
moras se navitji na tugu i sretju,
moras da volis i da te vole,
moras biti deo stvarnosti,
ipak,
nikada ne napustaj svoje snove!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
Tigerlily
Iskusni forumdžija
Tigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članova

Član od: 24.01.2007.
Poslednji login: 26.06.2008 19:27
Godine: 25
Odgovor: Privatni ili drzavni fakulteti - 16.02.2007, 11:28

Završila sam državnu Višu školu, i planiram da upišem državni fakultet - valjda je jasno za koju sam opciju .

"Poznavati se, značilo bi znati ono što ne treba."

staro
  (#13 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: danas 21:29
Pol: Muško
Godine: 57
Odgovor: Privatni ili drzavni fakulteti - 26.02.2007, 19:19

Puce tikva profesorska, i nadjose se na pravnim mukama, kako da se odbrane, mislim da ce se odbraniti jer imaju sa cime. Pa mislim da kad se sve poznato uzme u obzir, BOLJI JE PRIVATNI FAKULTET. Zamislite one mucenike koji su ucili i ucili ali nisu imali onu pesmu od ABBA-e, pa ne polozise. I ko sad garantuje da neko od sudija nije sa pravnog fakulteta iz KG, pa kako ce se suditi?

staro
  (#14 (permalink))
Doti
Veteran
Doti je dijamantDoti je dijamantDoti je dijamantDoti je dijamantDoti je dijamant

Član od: 15.02.2007.
Poslednji login: danas 18:08
Odgovor: Privatni ili drzavni fakulteti - 15.04.2007, 17:09

Citat:
makilli kaže: Pogledaj poruku
Znate sta,...najbitnije je da neko ima volju za znanjem i da zavrsi neki fakultet,pa sad,bio to drzavni ili privatni,...i na jednom i na drugom ima svakojakih propusta i malverzacija.
nebih da ponavljam ....potpuno se slazem..

staro
  (#15 (permalink))
JasnaBGD
s vetrom u kosi
JasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostale

Član od: 02.11.2006.
Poslednji login: 16.10.2007 14:40
Odgovor: Privatni ili drzavni fakulteti - 19.04.2007, 14:10

U vreme kada sam ja studirala, privatnih fakulteta nije ni bilo!
Danas, kada ih ima, pa, mislim da je to stvar lične procene. Ako neko želi da stekne znanje, nebitno je na kom je fakultetu, da li državnom, ili privatnom. Mnogi profesori koji predaju na državnim fakultetima, to isto rade i na privatnim.
Možda je privatni fakultet bolja opcija, utoliko što su profesori bolje plaćeni, pa više vremena posvećuju studentima. Ne mora da znači, ali tako bi trebalo da bude... Bar je tako u belom svetu.

Ne biti mrtav nije što i biti živ.

staro
  (#16 (permalink))
Bazarov
Početnik
Bazarov ima spektakularnu auru oko sebeBazarov ima spektakularnu auru oko sebeBazarov ima spektakularnu auru oko sebeBazarov ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 14.03.2008.
Poslednji login: danas 21:33
Odgovor: Privatni ili drzavni fakulteti - 15.03.2008, 16:41

Zar neko ko zaista želi da stekne znanje i postane stručan može iole ozbiljno da shvata bilo koji privatni fakultet? Ti fakulteti, svi do jednog, samo su plaćeno, zakonom propisano vreme koje treba ubijati do parčeta papira (diplome) uz pomoć kojeg se bez problema i ijedne prepreke dobija posao.

Naši privatni fakulteti nemaju ničeg zajedničkog sa zapadnim privatnim fakultetima, recimo američkim, koji pružaju kvalitetnije znanje i od naših državnih. Bajka je da su naši fakulteti među najboljima na svetu. Niti su sada, niti su ikada bili dobri. Predavači (većina njih), i na državnim, i na privatnim, teraju studente da bubaju gradivo iz skripti i udžbenika, ne nadograđujući to gradivo nimalo svojim predavanjima, ne usmeravajući ih, ne učeći ih da misle i svojom glavom. Pa gotovo da se i bez njih može studirati - samo pokupuješ potrebnu literaturu, nabubaš je, a oni te samo ocenjuju i na kraju, ne shvatajući suštinu svog posla, stičeš zvanje inženjera, filologa, pravnika...

Bio je zanimljiv, sad je dosadan. Bio je sočan, sad je sparušen. Bio je jedan jedini, sad je jedan od mnogih. Zar to znači: opametiti se? (Meša, Tvrđava)

staro
  (#17 (permalink))
Ca blues
Iskusni forumdžija
Ca blues ima spektakularnu auru oko sebeCa blues ima spektakularnu auru oko sebeCa blues ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 02.12.2007.
Poslednji login: 27.03.2008 13:05
Odgovor: Privatni ili drzavni fakulteti - 16.03.2008, 00:32

...privatnom faxu sam već platio i očekujem da me pusti na ispitu.....na državnom se uvek nađe kojekakva stoka da ispravlja svetske i društvene nepravde......

Poruku je izmenio Mish, 16.03.2008 u 00:33. Razlog: :joint: ... bold ... :kul:

staro
  (#18 (permalink))
jedinistvarni
Novi član
jedinistvarni je na dobrom putu

Član od: 01.04.2008.
Poslednji login: 13.04.2008 15:57
Odgovor: Privatni ili drzavni fakulteti - 02.04.2008, 16:38

Kakve uzasne predrasude ispostavice se na kraju da su svi studenti sa privatnih fakulteta nepismeni, vreme ce pokazati svoje, cenice se zanje i prpi svakom zaposljavanju bice obavezni kontrolni testovi na kojima ce svako pokazati koliko je strucan i koliko i sta zna nezavisno od toga da li je zavrsio privatni ili drzavni fakultet, trenutno je drugacije pa su studenti privatnih fakulteta jako diskriminisani i nemaju prilike da pokazu i dokazu svoje znanje, bitno je ljudi da imate volju da ucite i da to sto radite radite maksimalno posveceni, treba zaboreviti drzavni privatni to je isto ako ste ucili...

Zakljucak, ja sam i za drzavni i za privatni, opredelite se za ono sto vam odgovara i posvetite se tome... Znanje Vas cini sigurnim...

staro
  (#19 (permalink))
Bazarov
Početnik
Bazarov ima spektakularnu auru oko sebeBazarov ima spektakularnu auru oko sebeBazarov ima spektakularnu auru oko sebeBazarov ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 14.03.2008.
Poslednji login: danas 21:33
Odgovor: Privatni ili drzavni fakulteti - 04.04.2008, 16:28

Citat:
jedinistvarni kaže: Pogledaj poruku
Kakve uzasne predrasude ispostavice se na kraju da su svi studenti sa privatnih fakulteta nepismeni, vreme ce pokazati svoje, cenice se zanje i prpi svakom zaposljavanju bice obavezni kontrolni testovi na kojima ce svako pokazati koliko je strucan i koliko i sta zna nezavisno od toga da li je zavrsio privatni ili drzavni fakultet, trenutno je drugacije pa su studenti privatnih fakulteta jako diskriminisani i nemaju prilike da pokazu i dokazu svoje znanje, bitno je ljudi da imate volju da ucite i da to sto radite radite maksimalno posveceni, treba zaboreviti drzavni privatni to je isto ako ste ucili...

Zakljucak, ja sam i za drzavni i za privatni, opredelite se za ono sto vam odgovara i posvetite se tome... Znanje Vas cini sigurnim...
Da li to znači da znanje može da ima samo onaj ko ima novca da ga plati?

Bio je zanimljiv, sad je dosadan. Bio je sočan, sad je sparušen. Bio je jedan jedini, sad je jedan od mnogih. Zar to znači: opametiti se? (Meša, Tvrđava)

staro
  (#20 (permalink))
bojana999
Početnik
bojana999 je dijamantbojana999 je dijamantbojana999 je dijamantbojana999 je dijamant

Član od: 27.02.2008.
Poslednji login: 02.07.2008 22:35
Godine: 22
Odgovor: Privatni ili drzavni fakulteti - 05.04.2008, 18:34

Idem na drzavni,ali ni jedan fakultet sad ne vredi ako neko nema neku osnovu odakle da pocne ili ako nije snalazljiv....

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen