Za početak evo apsurda, ja kao protivnik kojekakvih anketa pokrećem anketu
"Strategic Marketing", "TNS Medium Gallup", "CESID", "Masmi", "Partner", "Martin bord”, "Source", "Medijum indeks", "Faktor Plus", "Global plus", "Mark-plan", "Scan", "Mark & Bord", "Hill i Knoltn"... "nezavisni" i "zavisni" analitičari
Štimovanje rezultata zarad partijskih ili poslovnih interesa, - što davno reče jedan od naših humorista "statistika naša dika što poželiš to naslika" - nestručan rad, manipulacije i zloupotrebe
Rezultati mogu biti veoma precizni, ukoliko se uzorak (broj, nacionalnost, stručna sprema, pol, imovinsko stanje...) ispitanika pravilno odredi, i ukoliko se prilikom rada ankete ne dodje u stisku sa vremenom, pa se upitnici popune sami od sebe, uz dodavanje izmišljenih brojeva telefona i imena anketiranih lica
Kao primer bi' naveo referendum za nezavisnost u Crnoj Gori. Budimo realni, 55% od izašlih birača nije uobičajena kvota za takve referendume - taj postotak nije slučajno uzet. Neko je to istraživanje debelo platio... i to ne iz svog džepa.
Dakle, anketari!:
- "Telefonski"
ovde "**** *****" iz "***** group" agencije za istraživanje javnog mnjenja. Da li bi ste bili ljubazni da odvojite 5 minuta svog vremena...
Anketa kao po pravilu traje bar 15 min
- "Nagradni"
trebate samo da popunite "kraći" upitnik, i možda će neka od naših vrednih nagrada biti vaša
- "Tržni"
povući će vas za rukav i zamoliti da odmah tu na licu mesta popunite anketu... onako sa nogu, stojeći.
Za anketare uglavnom traže mladje osobe iz svog partijskog podmlatka
- "Forumski I"
ovi su mi najdraži, dodje, ostavi tri posta. Svaki post - nova tema. Svaka tema - nova anketa.
- "Forumski II"
kilometarski naziv ankete: "DALI STE ZA ******** *** **** **** ****" minimalni uvodni post: "DA VAS ČUJEM"
- "Forumski vs"
naziv ankete "Narodnjaci vs Zabavnjaci" - anketa uradjena na nekom od foruma naziva "metalcisrbija.org", "balkanpunk.rs", ili "je*enakarleusa.off" (imena sajtova su izmišljena)
Verovatno ima još kategorija, slobodno ih spomenite, ja se trenutno ne mogu setiti više ni jedne
Kako će proteći glasanje... ma nije mi ni važno. Bitno mi je da sam izneo svoje mišljenje o njima, a tema sam postavio kao anketu baš zato što se bavi anketama. Mislim, koji bi to topic o anketama bio ako u njega nije uključena i anketa.

Lično, više bih voleo čujem mišljenje i druge strane, a od onih koji misle na sličan način da saznam šta im najviše smeta
Možda topic pomogne anketarima da budu manje iritantni
Nadam se da se niko neće naći uvredjen uvodnim postom, nemam ništa protiv ni
većine tema u
ovom podforumu ni načina na koji su otvorene