VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas > Ankete

Ankete Steknite jasnu sliku o opštim društvenim pitanjima kroz pitanja i odgovore na razne ankete

Prikaz rezultata glasanja: Da li se odazivate na ankete?
nemam ja vremena za gubljenje 1 16.67%
nemam odredjeni stav - kako kad 3 50.00%
rado se odazivam 2 33.33%
Učesnika ankete do sada: 6. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Anketari
staro
  (#1 (permalink))
Arthur Dent
Hitchhiker's Guide
Arthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimum

Član od: 17.05.2007.
Poslednji login: danas 18:12
Pol: Muško
Anketari - 18.10.2008, 21:52

Za početak evo apsurda, ja kao protivnik kojekakvih anketa pokrećem anketu

"Strategic Marketing", "TNS Medium Gallup", "CESID", "Masmi", "Partner", "Martin bord”, "Source", "Medijum indeks", "Faktor Plus", "Global plus", "Mark-plan", "Scan", "Mark & Bord", "Hill i Knoltn"... "nezavisni" i "zavisni" analitičari

Štimovanje rezultata zarad partijskih ili poslovnih interesa, - što davno reče jedan od naših humorista "statistika naša dika što poželiš to naslika" - nestručan rad, manipulacije i zloupotrebe

Rezultati mogu biti veoma precizni, ukoliko se uzorak (broj, nacionalnost, stručna sprema, pol, imovinsko stanje...) ispitanika pravilno odredi, i ukoliko se prilikom rada ankete ne dodje u stisku sa vremenom, pa se upitnici popune sami od sebe, uz dodavanje izmišljenih brojeva telefona i imena anketiranih lica

Kao primer bi' naveo referendum za nezavisnost u Crnoj Gori. Budimo realni, 55% od izašlih birača nije uobičajena kvota za takve referendume - taj postotak nije slučajno uzet. Neko je to istraživanje debelo platio... i to ne iz svog džepa.

Dakle, anketari!:
  • "Telefonski"
    ovde "**** *****" iz "***** group" agencije za istraživanje javnog mnjenja. Da li bi ste bili ljubazni da odvojite 5 minuta svog vremena...
    Anketa kao po pravilu traje bar 15 min
  • "Nagradni"
    trebate samo da popunite "kraći" upitnik, i možda će neka od naših vrednih nagrada biti vaša
  • "Tržni"
    povući će vas za rukav i zamoliti da odmah tu na licu mesta popunite anketu... onako sa nogu, stojeći.
    Za anketare uglavnom traže mladje osobe iz svog partijskog podmlatka
  • "Forumski I"
    ovi su mi najdraži, dodje, ostavi tri posta. Svaki post - nova tema. Svaka tema - nova anketa.
  • "Forumski II"
    kilometarski naziv ankete: "DALI STE ZA ******** *** **** **** ****" minimalni uvodni post: "DA VAS ČUJEM"
  • "Forumski vs"
    naziv ankete "Narodnjaci vs Zabavnjaci" - anketa uradjena na nekom od foruma naziva "metalcisrbija.org", "balkanpunk.rs", ili "je*enakarleusa.off" (imena sajtova su izmišljena)
Verovatno ima još kategorija, slobodno ih spomenite, ja se trenutno ne mogu setiti više ni jedne

Kako će proteći glasanje... ma nije mi ni važno. Bitno mi je da sam izneo svoje mišljenje o njima, a tema sam postavio kao anketu baš zato što se bavi anketama. Mislim, koji bi to topic o anketama bio ako u njega nije uključena i anketa.
Lično, više bih voleo čujem mišljenje i druge strane, a od onih koji misle na sličan način da saznam šta im najviše smeta
Možda topic pomogne anketarima da budu manje iritantni

Nadam se da se niko neće naći uvredjen uvodnim postom, nemam ništa protiv ni većine tema u ovom podforumu ni načina na koji su otvorene

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Anketari
staro
  (#2 (permalink))
Goga
impresario
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 09:47
Pol: Žensko
Godine: 34
Odgovor: Anketari - 18.10.2008, 22:08

Sve mogu da podnesem, ali nametljivost anketara,
me dovodi do ludila.
Sve je to jako lepo upakovano,
ah, kako lepo zvuči.

Imam utisak da mi nameću zaključak,
da je sve to što me pitaju ''za moje dobro'',
po sistemu..''lošije danas, za bolje sutra''

Volim forumske ankete,
nekako su mi simpatične i zanimljive.

Sve ostalo

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#3 (permalink))
shacky
medeno srce
shacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimum

Član od: 05.10.2007.
Poslednji login: danas 17:41
Godine: 29
Odgovor: Anketari - 18.10.2008, 22:18

Recimo da kada su u pitanju npr. telefonske ankete pred izbore umem da budem vrlo neprijatna.
Svi oni na ulici što tutkaju kojekakve papiriće u ruke ili zaustavljaju prolaznike, imaju isti tretman k'o Jehovini svedoci.
Ankete na forumu su više zabava, posebno ako postavljač ankete ima duha pa ponudi interesantne odgovore.
Kada bi moje mišljenje o nečemu moglo bar za trunku da promeni svet na bolje, ja bih im onda pridala neki značaj.
Ovako, ili je zabava ili me zaobiđi.

Kad bi meni dali kišobran, ja ga ne bih potrošio sam
pola mesta ja bih dao nekom, ko je dobar a slučajno sam.

staro
  (#4 (permalink))
biterlemon
narcis
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 17:51
Godine: 42
Odgovor: Anketari - 18.10.2008, 22:20

Ma moze sestro, davaj pitanja!
Pitaj me o mojim navikama, potrebama, dimenzijama, partnerkama, pitaj me o mojim tajnama, pitaj me o svemu!
Jedino te molim da me ne ubedjujes da kupim nesto i nemoj mi predlagati da se uclanim u neku sektu jer kunem se, nahuskacu psa na tebe ako mi jos jednom udjeS kroz kapIju beZ ZvonJENJA I TELEFONSKE NAJAVEEE! GRRRRRRRRRRRRRRRR!

Come on you boy child,
You winner and loser,
Come on you miner for truth and delusion, and shine!

staro
  (#5 (permalink))
starsica
zaba Mrazica :)
starsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimum

Član od: 23.03.2007.
Poslednji login: danas 15:09
Godine: 21
Lokacija: zivim na zici u sredini, a skacem sa druge na cetvrtu.. :)
Odgovor: Anketari - 18.10.2008, 22:51

ma bre, ja na to tako retko odgovaram, da cak i ovde tek na pokoju dam glas
u realu, ako me neko pita, odvojim vreme, jbg, verujem da je i anketaru divno sto mora svakoga da zaustavi, pa nije mi tesko da odgovorim, ako je neko dovoljno prijatan i uljudan i da sa namerom saceka moje odgovore (ako se upristojim da odgovorim, a to vec zavisi od nacina na koji mi je pitanje postavljeno)..

Aj popela se zaba na banderu..
i jako joj je lepo kad je gore..

staro
  (#6 (permalink))
lado
zena u crwenom
lado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostale

Član od: 21.08.2008.
Poslednji login: danas 19:18
Godine: 41
Odgovor: Anketari - 19.10.2008, 00:05

zavisi u vezi cega je anketa.mrzim jedino silovanje u vreme predizbore a sve ostalo mi je ono-moraju i anketari da rade posao

ako sejes kaktuse,ne ocekuj grozdje

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen