|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Ankete Steknite jasnu sliku o opštim društvenim pitanjima kroz pitanja i odgovore na razne ankete |
| Prikaz rezultata glasanja: Znate li napamet himnu Srbije? | |||
| Da |
|
28 | 38.89% |
| Ne |
|
44 | 61.11% |
| Učesnika ankete do sada: 72. Ne možete da glasate na ovoj anketi | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Znate li napamet himnu Republike Srbije? |
|
|
|
Mali Badža
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 01.08.2008.
Poslednji login: danas 19:42
Pol: Žensko
|
Odgovor: Znate li napamet himnu Republike Srbije? -
14.09.2008, 17:36
Citat:
Ja znam (po sebi ) da nije tako.Nije to nikakvo ogledalo poštovanja zemlje u kojoj živimo, već pre lakmus papir laboratorijske analize - tj. rezultat testiranja koliko u krvi, srcima (i živcima) imamo poštovanja prema Državnoj Vlasti. ![]() Ume to da stvori u čoveku izvesne "bojkote", pa se jednostavno izjasni da NE zna - i ono što zna. Slažem se ja da bi Zastava, Grb i Himna morali da budu iznad dnevno političkih figura, ali ................................ (nasluti nastavak- mislim da nije teško).ako se sada kojim slučajem po tom pitanju izjašnjavamo ili glasamo, - moj glas ne bi otišao ni tom ni ikakvom kralju, već bi Himna ostala takva kakva jeste. ![]() |
|
|
|
|
|
|
RitterVonWalhalla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.08.2008.
Poslednji login: danas 19:05
Pol: Muško
Godine: 30
|
14.09.2008, 17:52
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
Colonel Walter Kurtz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 19:43
|
14.09.2008, 20:05
Ne. Ne znam napamet našu himnu, kao što nisam znao ni Hej Sloveni. Mislim da ne znam ni jednu čitavu pesmicu napamet. To mi je bio problem i u školi. Izluđivale su me one famozne recitacije. Mrzeo sam ih više od svega...
Naravno da poštujem našu himnu, ali kakav sam takav sam. Napamet ništa. Nadam se da me neće streljati ako počnu da utvrđuju pravovernost na način da se recituje naša himna... Rebel
|
|
|
|
|
|
..seal in disguise..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: danas 18:39
|
14.09.2008, 20:19
Znam je... Ali je znam daleko pre nego što je postala himna današnje Srbije... Srpske pesme, koje su nekada nazivali i nacionalističke, bilo je veoma popularno znati u vreme komunizma na izdisaju... A verovatno i pre toga
...njene ruke su bele kao led njene misli su čiste, ona misli da voli,ona veruje, veruje |
|
|
|
|
|
smucalica...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.05.2006.
Poslednji login: danas 00:49
Godine: 36
|
14.09.2008, 22:37
Znam i to pre nego što je postala himna, samo me je baka učila verziju sa ''srpskog kralja, srpski rod'' umesto ''srpske zemlje'', ali, to je to...
|
|
|
|
|
|
The One
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.10.2007.
Poslednji login: danas 16:38
Godine: 27
|
14.09.2008, 22:45
Originalna verzija glasi "srpskog Kralja, srpski rod", ali himna je izmenjena verzija i glasi "srpske zemlje, srpski rod". To dovodi do konfuzije, pa na utakmicama, recimo, pola stadiona peva "Kralja", a pola "zemlje".
![]() Have you ever had a dream that you were so sure was real? |
|
|
|
|
|
Mali Badža
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 01.08.2008.
Poslednji login: danas 19:42
|
15.09.2008, 00:19
Bapaš sipi zlapatapan štopo sipi napam topo popojapasnipiopo .
Hvapalapa tipi mnopogopo. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 12.09.2008.
Poslednji login: danas 19:08
|
15.09.2008, 15:54
pa himnu bi trebalo svi da znaju,samo sto ide "srpskog kralj,srpski rod"...a ne narod...
|
|
|
|