VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas > Ankete

Ankete Steknite jasnu sliku o opštim društvenim pitanjima kroz pitanja i odgovore na razne ankete

Prikaz rezultata glasanja: Znate li napamet himnu Srbije?
Da 17 35.42%
Ne 31 64.58%
Učesnika ankete do sada: 48. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Znate li napamet himnu Republike Srbije?
staro
  (#11 (permalink))
veverica
Sciurus vulgaris
veverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimum

Član od: 02.07.2007.
Poslednji login: danas 20:39
Pol: Žensko
Odgovor: Znate li napamet himnu Republike Srbije? - 25.09.2007, 18:25

Znam prve dve strofe da otpevam u sopranu...
(toliko smo u horu...)

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
Dejan B
Početnik
Dejan B je miljenik mnogih članovaDejan B je miljenik mnogih članovaDejan B je miljenik mnogih članovaDejan B je miljenik mnogih članovaDejan B je miljenik mnogih članovaDejan B je miljenik mnogih članova

Član od: 30.04.2007.
Poslednji login: danas 12:14
Pol: Muško
Godine: 24
Odgovor: Znate li napamet himnu Republike Srbije? - 25.09.2007, 19:44

Kada je himna u pitanju, znam reči svih strofa , ali još uvek nisam savladao redosled tih strofa , ali i rešenje tog problema je pri kraju. Inače najveću zabunu mi unosi onaj deo koji je izmenjen ("srpskog kralja" je zamenjen u "srpske zemlje", i druge promene u skladu sa novonastalim državnim uređenjem) pa nekako uvek pogodim pogrešnu varijantu i kada svi pevaju "srpskog kralja" ja ko kreten pevam "srpske zemlje" (i obrnuto).

staro
  (#13 (permalink))
la femme
Poznata faca
la femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen član

Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 28.12.2007 16:38
Godine: 28
Odgovor: Znate li napamet himnu Republike Srbije? - 25.09.2007, 19:51

Nije lepo i sramota je jer je u pitanju stvarno stvar opste kulture, ali je ne znam (jos uvek, sto ne znaci da je necu nauciti ).

Ali zato, "Hej, Sloveni" u po' noci da me probudis, znala bih je k'o iz topa!

staro
  (#14 (permalink))
BaneK
v.d. moderator
BaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimum

Član od: 23.11.2006.
Poslednji login: danas 15:08
Godine: 31
Odgovor: Znate li napamet himnu Republike Srbije? - 26.09.2007, 10:11

"Iz mračnoga sinu groba..."
naravno da znam

Festina lente

staro
  (#15 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 17:35
Godine: 33
Odgovor: Znate li napamet himnu Republike Srbije? - 27.09.2007, 01:51

Citat:
la femme kaže: Pogledaj poruku
Nije lepo i sramota je jer je u pitanju stvarno stvar opste kulture, ali je ne znam
Slažem se sramota je ne znati himnu svoje države, zato sam i napisala bez laganja, i zato me i zanima, jer sam sigurna da su rezultati poražavajući. Nadam se da su svi koji su rekli da znaju dve ili tri strofe u anketi glasali za "Ne", kao i da su svi bili iskreni.

Moje je dete znalo svoju himnu pre nego što su u školi učili obeležja države, a kada su to učili pitala sam ga da li je učiteljica tražila od njih da himnu nauče napamet. Rekao je da nije, a deca je ne znaju Ja se sad pitam, zašto ljudi stavljaju himnu u udžbenike? Da deca vide kako izgleda, prebroje strofe? Ili sad smatramo da nam himna nije bitna, pa se sa tim i sprdamo, a svi smo je znali dok je bila Hej Sloveni?

Citat:
(jos uvek, sto ne znaci da je necu nauciti ).
Ja se nadam da tako razmišljaju i oni koji su temu videli ali nisu hteli da učestvuju u anketi niti da se jave možda je i zbog te sramote

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#16 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: danas 10:46
Godine: 25
Odgovor: Znate li napamet himnu Republike Srbije? - 27.09.2007, 02:11

I ja se slazem da je to stvar opste kulture i ja sam nekulturna.

U skoli sam ucila Hej Sloveni i znam je napamet celu. A Boze Pravde jos uvek nisam ni cula dovoljan broj puta, tako da ni melodiju jos nisam zapamtila. (Sta cu kad sam netalentovana za to ) A valjda ce mi kad je budem cula vise puta uci u glavu, to je normalno. A sad ja da sedim i citam je i slusam i strebam, to necu sigurno raditi.

Tako da mislim da drzava treba da uradi neki marketing gde ce pozadinski ici himna da ljudi malo nauce. Po ovoj anketi ispada da 50% ljudi na forumu zna celu himnu. Cisto sumnjam u taj podatak. Neko je lagao.

goldie

staro
  (#17 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 21:57
Godine: 34
Odgovor: Znate li napamet himnu Republike Srbije? - 27.09.2007, 02:19

Delimično, što je kao i da je ne znam. Naučiću ...

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#18 (permalink))
Elita
Početnik
Elita će uskoro postati poznat članElita će uskoro postati poznat član

Član od: 26.09.2007.
Poslednji login: 04.05.2008 20:32
Odgovor: Znate li napamet himnu Republike Srbije? - 27.09.2007, 04:36

Citat:
BaneK kaže: Pogledaj poruku
"Iz mračnoga sinu groba..."
naravno da znam
"srpske sloge novi sjaj..."
To sam znao i dok zvanicno nije postala himna..

Тамо далеко,далеко од мора...

staro
  (#19 (permalink))
BaneK
v.d. moderator
BaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimum

Član od: 23.11.2006.
Poslednji login: danas 15:08
Godine: 31
Odgovor: Znate li napamet himnu Republike Srbije? - 27.09.2007, 07:16

Citat:
Elita kaže: Pogledaj poruku
"srpske sloge novi sjaj..."
srpske krune novi sjaj

Festina lente

staro
  (#20 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: danas 21:47
Godine: 29
Odgovor: Znate li napamet himnu Republike Srbije? - 28.09.2007, 09:57 <