|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Ankete Steknite jasnu sliku o opštim društvenim pitanjima kroz pitanja i odgovore na razne ankete |
| Prikaz rezultata glasanja: Da li odobravate eutanaziju? | |||
| Da |
|
41 | 69.49% |
| Ne |
|
7 | 11.86% |
| Ne znam |
|
11 | 18.64% |
| Učesnika ankete do sada: 59. Ne možete da glasate na ovoj anketi | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odobravate li eutanaziju? |
|
Odgovor: Odobravate li eutanaziju? |
|
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 16.06.2006.
Poslednji login: 13.06.2007 17:06
Pol: Muško
Godine: 24
|
Odgovor: Odobravate li eutanaziju? -
30.06.2006, 11:17
Ovo me podseti na film "Million Dollar Baby"... Gledali ste?
Inace moj odgovor je bio "ne znam", ali sa blagom tendenciom ka "da"... |
|
|
|
|
|
... baba Ruija @
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 20:10
Pol: Žensko
|
07.07.2006, 04:25
o ovoj temi sam imala mnogo rasprava (otom vise jer sam zavrsila medicinsku, pa je ova tema svako malo bila aktuelna).. mnogo sam razmisljala o njoj.. od pocetka sam bila za eutanaziju.. a nakon sto sam po bolnicama videla sve i svasta, moj stav prema tome se jos vise uchvrstio..
da se razumemo, nisam za to da se eutanazija vrshi za svaku bolest ili cisto iz necijeg hira.. postoje izuzetni slucajevi za eutanaziju.. slucajevi kad je covek u tolikoj agoniji da to vise nije humano.. slucajevi gde za oporavak vise nema ni najmanje nade.. i bas zato sto nije humano, radje bi odabrala eutanaziju, jer zivot u tolikoj patnji za mene nije zivot.. kao sto je i Skvo rekla, u nekim trnucima to postaje toliko neizdrzivo da se i sami zapitamo cemu sve to.. Citat:
i da, upravo sam zbog toga za eutanaziju.. |
|
|
|
|
|
|
Lala, Bogu 'Fala
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Godine: 26
|
10.07.2006, 13:09
Moj kratak i jasan odgovor na ovo pitanje bi bio: DA...
Ima tu raznih varijanti, ali postavite sebe u poziciju te neke osobe koja ne zna za sebe od bolova... Lichno nisam imao niti jedan primer, da neko moj toliko pati, ali znam za puno ljudi iz mog okruzhenja koji jesu... Gledali su svoje voljene kako u agoniji ne mogu ni da jedu, ni da spavaju, doze morfijuma sve vetje i vetje, a sve manje delotvorne... I tako u nedogled... Meni je teshko da gledam kako se kuche pati, a kamoli ljudsko bitje... Moj glas ide u ZA kutiju... Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig... |
|
|
|
|
|
Ser Žile
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: danas 20:51
Godine: 32
|
10.07.2006, 13:14
Mislim da ljudima treba dati izbor kako ce, kada ce i na koji nachin otici... kada vec nisu imali izbor kako ce ziveti..
Da li treba dozvoliti drugima da raspolazu vremenom "poslednjeg china" osobe u komi, ili slichnom stanju, tu se uvek mora dobro prostudirati svaki poseban sluchaj...a i pitanje je etike pa i morala.. Ne moze se dozvoliti da nekog tek tako "izshteka" potencijalno neodgovorna familija .. Konachan odgovor ipak: DA ..ta mogucnost treba da postoji. Za 'leba i uz 'leba..;
|
|
|
|