VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas > Ankete

Ankete Steknite jasnu sliku o opštim društvenim pitanjima kroz pitanja i odgovore na razne ankete

Prikaz rezultata glasanja: Da li odobravate eutanaziju?
Da 42 70.00%
Ne 7 11.67%
Ne znam 11 18.33%
Učesnika ankete do sada: 60. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Odobravate li eutanaziju?
staro
  (#31 (permalink))
cicka
BitterSweet
cicka je dijamantcicka je dijamantcicka je dijamantcicka je dijamantcicka je dijamantcicka je dijamant

Član od: 15.05.2007.
Poslednji login: 04.08.2007 15:25
Pol: Žensko
Godine: 25
Odgovor: Odobravate li eutanaziju? - 22.05.2007, 15:56

Kad to posmatram sa profesionalne strane ne znam, zaista ne bih mogla nikom uciniti to iako se to moze definisati kao cin milosrdja, ziveti da je neko preminuo zahvaljujuci mom posredstvu, ne bih mogla ziveti s tim... a opet ako se ja sama stavim u tu situaciju, ne bih oklevala da zatrazim da mi neko pomogne da okoncam svoje patnje.

Osmeh Je Kriva Linija Koja Ispravlja Sve Stvari

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#32 (permalink))
Dejan B
Početnik
Dejan B je naprosto sjajan članDejan B je naprosto sjajan članDejan B je naprosto sjajan članDejan B je naprosto sjajan članDejan B je naprosto sjajan članDejan B je naprosto sjajan članDejan B je naprosto sjajan član

Član od: 30.04.2007.
Poslednji login: juče 06:38
Pol: Muško
Godine: 24
Odgovor: Odobravate li eutanaziju? - 25.05.2007, 18:40

Za, ali kada pacijent izrazi tu želju, trebao bi da se izvrši rigorozni pregled pacijenta, fizički i psihički, kako bi se potvrdilo da bolesniku nema izlečenja, a bolovi su preveliki, i da nije bio u bunilu.

staro
  (#33 (permalink))
zdenkavuk
v u c i c a
zdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostale

Član od: 25.01.2007.
Poslednji login: 05.09.2008 21:23
Odgovor: Odobravate li eutanaziju? - 22.10.2007, 21:58

Citat:
Lillith kaže: Pogledaj poruku
Naravno da sam za eutanaziju kad je smrt sasvim izvesna,samo pitanje dana a bolesnik na morfijumu cije djelovanje vise i ne oseca,raspada se isl...
Ljudi ubiju konja da se na muci ili neku drugu zivotinju a coveka jel treba prepustiti paklenoj patnji Bolesno u najmanju ruku...
Ja to vidim kao cin milosrdja...
ja se slazem sa ovim gore navedenim

sreca je kada pored sebe imas voljene osobe

staro
  (#34 (permalink))
duga12
Rainbow
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 10:06
Godine: 31
Odgovor: Odobravate li eutanaziju? - 16.12.2007, 01:38

...ne odobravam,nemam pravo da tako razmisljam bez obzira na sve razloge koje sam ovde procitala,nije humano,mozda nisam u pravu,ali mislim da na to pitanje pravi odgovor mogu dati ljudi koji se staraju o tim pacijentima...

http://www.vojvodinacafe.com/forum/image.php?type=sigpic&userid=14584&dateline=120166  0282

staro
  (#35 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: juče 15:43
Odgovor: Odobravate li eutanaziju? - 16.12.2007, 02:11

Gde iskopa ovu temu...

Da znate samo da ljudi nisu svesni smrti kao ni rodjenja,a to sto je neko svestan da ce za par nedelja umreti je sasvim nesto drugo...

Otac mi je bio u toj situaciji i dobro sam razlucio sto sta vezano za temu na kojoj smo...Retko kada neko oseca da ga nesto boli,istopi se ili osusi kao biljka...dva tri uzdaha i kraj svega.Shvatio sam na 5 dana pred samu ocevu smrt da kada bih mu dao pistolj on ne bi znao gde da prisloni cev ili kako da povuce oroz...mislim da mu i ne bi to palo na pamet...

Razumem da ima drugacijih iskustava,ali od sopstvenog bola za najmilijima i spoznaje da je smrt neizbezna uvek je teze onima koji posmatraju,kupuju pelene za odrasle u apotekama,hrane i sve prezivljavaju nego onima koji umiru...

Ne znam sta bih odgovorio na anketu...ako neko hoce mozda treba dozvoliti,jer covek dok je svestan uvek ce pre da postedi svoje najblize te traume,pa mozda treba ostaviti ljudima pravo na izbor...

Ja sam uvek u pravu, čak i kad jesam...

staro
  (#36 (permalink))
veka038
Početnik
veka038 je na dobrom putu

Član od: 15.12.2007.
Poslednji login: 18.01.2008 11:26
Godine: 37
Odgovor: Odobravate li eutanaziju? - 16.12.2007, 02:33

... наравно да ДА... само када би некаквим Законом могле да се спрече злоупотрбе... углавном, то ми је хуманија опција од лечења неизлечивих... и разбољевања њихових ближњих као последице траума и нервозе... да се ради о мени, потписала бих папирче за себе... превентиве ради...

======================
plava, nežna, neizbežna...

staro
  (#37 (permalink))
believer
clan TNT grupe
believer je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimum

Član od: 17.11.2007.
Poslednji login: juče 00:43
Godine: 42
Odgovor: Odobravate li eutanaziju? - 16.12.2007, 12:59

Citat:
duga12 kaže: Pogledaj poruku
...ne odobravam,nemam pravo da tako razmisljam bez obzira na sve razloge koje sam ovde procitala,nije humano,mozda nisam u pravu,ali mislim da na to pitanje pravi odgovor mogu dati ljudi koji se staraju o tim pacijentima...
nije humano pustiti bolesnog od raka kostiju da cupa sebi kosu od bolova....nije humano gledati najblizeg kako umire u jezivim bolovima....nije humano ziveti zivot koga nisi svestan.....

e sad....pitanje zloupotrebe je uvek tu....

ploviti se mora i bez broda

staro
  (#38 (permalink))
biterlemon
Legenda
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: juče 21:16
Odgovor: Odobravate li eutanaziju? - 16.12.2007, 13:27

Zahtevam pravo da raspolazem svojim zivotom!
Tim pre sto mi je bezobzirna drzavna administracija pokazala koliko ona ima velika prava nad raspolaganjem istog!

Ako ikada pozelim da nestanem sa ovoga sveta, tada bi voleo da mi se to omoguci. Da bi se izbeglo pogresno odlucivanje usled trenutne patnje, predlazem sledece:

1. Posle usmenog zahteva subjekta pripremi pismeni zahtev, daj mu da potpise,
2. i formalna komisija neka odluci o omogucavanju izvrsenja zelje.
3. Neka protekne tacno 30 dana od usmenog zahteva.
4. Objasni postupak i postavi infuziju za eutanaziju, daj subjektu u ruke dugme sa sigurnosnin jezickom.
5. Zamoli ga da jos jednom razmisli.
6. Daj mu 3 sata da razmisli. (Ako pri tome pada u nesvest, komu, produzi to stanje do najvise 24 sata)
7. Ako je razmislio i odlucio, treba samo da prstom otkoci dugme i sledecim potezom da ga pritisne...
Ako se predomislio, infuzija se sklanja, postupak se ponistava.

U slucaju da se bolesnik kasnije predomisli, moze da trazi eutanaziju jos 2 puta. Ako se ni tada ne izvrsi nista, dalje pravo na eutanaziju se ukida.

Da, odobravao bi eutanaziju. Svako ima pravo na dostojan smrt!

nisam legenda

staro
  (#39 (permalink))
biterlemon
Legenda
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: juče 21:16
Odgovor: Odobravate li eutanaziju? - 16.12.2007, 13:34

Citat:
Pcela ubica kaže: Pogledaj poruku
Do 1. januara ove godine za ubistvo iz samilosti se kod nas kažnjavalo kao i za svako drugo ubistvo, odnosno, tu kategoriji krivično pravo nije ni poznavalo. Međutim, od 1. januara i stupanja na snagu novog Krivičnog zakonika Srbije, ubistvo iz samilosti je propisano kao poseban, privilegovani oblik ubistva i za njega se kažnjava lakšom kaznom.

``Konje ubijaju, zar ne?``

nisam legenda

staro
  (#40 (permalink))
alokin74
samo vas posmatram
alokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimum

Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: danas 10:06
Godine: 34
Odgovor: Odobravate li eutanaziju? - 16.12.2007, 13:46

podržavam, naravno.

to je jedan humani gest.

zašto nekome ko je zaista teško bolestan produžavati tu patnju.

dajte mu pravo da sam odluči da li će se i dalje boriti sa bolešću ili umreti "mlad i lep".

Evo mene, evo vas, rat ...