|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Ankete Steknite jasnu sliku o opštim društvenim pitanjima kroz pitanja i odgovore na razne ankete |
| Prikaz rezultata glasanja: Da li odobravate eutanaziju? | |||
| Da |
|
42 | 70.00% |
| Ne |
|
7 | 11.67% |
| Ne znam |
|
11 | 18.33% |
| Učesnika ankete do sada: 60. Ne možete da glasate na ovoj anketi | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Odobravate li eutanaziju? |
|
|
|
|
|
Rainbow
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 10:06
Pol: Žensko
Godine: 31
|
Odgovor: Odobravate li eutanaziju? -
16.12.2007, 01:38
...ne odobravam,nemam pravo da tako razmisljam bez obzira na sve razloge koje sam ovde procitala,nije humano,mozda nisam u pravu,ali mislim da na to pitanje pravi odgovor mogu dati ljudi koji se staraju o tim pacijentima... |
|
|
|
|
|
LIMITED EDITION
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: juče 15:43
Pol: Muško
|
16.12.2007, 02:11
Gde iskopa ovu temu...
Da znate samo da ljudi nisu svesni smrti kao ni rodjenja,a to sto je neko svestan da ce za par nedelja umreti je sasvim nesto drugo... Otac mi je bio u toj situaciji i dobro sam razlucio sto sta vezano za temu na kojoj smo...Retko kada neko oseca da ga nesto boli,istopi se ili osusi kao biljka...dva tri uzdaha i kraj svega.Shvatio sam na 5 dana pred samu ocevu smrt da kada bih mu dao pistolj on ne bi znao gde da prisloni cev ili kako da povuce oroz...mislim da mu i ne bi to palo na pamet... Razumem da ima drugacijih iskustava,ali od sopstvenog bola za najmilijima i spoznaje da je smrt neizbezna uvek je teze onima koji posmatraju,kupuju pelene za odrasle u apotekama,hrane i sve prezivljavaju nego onima koji umiru... Ne znam sta bih odgovorio na anketu...ako neko hoce mozda treba dozvoliti,jer covek dok je svestan uvek ce pre da postedi svoje najblize te traume,pa mozda treba ostaviti ljudima pravo na izbor... Ja sam uvek u pravu, čak i kad jesam...
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 15.12.2007.
Poslednji login: 18.01.2008 11:26
Godine: 37
|
16.12.2007, 02:33
... наравно да ДА... само када би некаквим Законом могле да се спрече злоупотрбе... углавном, то ми је хуманија опција од лечења неизлечивих... и разбољевања њихових ближњих као последице траума и нервозе... да се ради о мени, потписала бих папирче за себе... превентиве ради...
plava, nežna, neizbežna...
|
|
|
|
|
|
clan TNT grupe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.11.2007.
Poslednji login: juče 00:43
Godine: 42
|
16.12.2007, 12:59
Citat:
e sad....pitanje zloupotrebe je uvek tu.... |
|
|
|
|
|
|
Legenda
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: juče 21:16
|
16.12.2007, 13:27
Zahtevam pravo da raspolazem svojim zivotom!
Tim pre sto mi je bezobzirna drzavna administracija pokazala koliko ona ima velika prava nad raspolaganjem istog! Ako ikada pozelim da nestanem sa ovoga sveta, tada bi voleo da mi se to omoguci. Da bi se izbeglo pogresno odlucivanje usled trenutne patnje, predlazem sledece: 1. Posle usmenog zahteva subjekta pripremi pismeni zahtev, daj mu da potpise, 2. i formalna komisija neka odluci o omogucavanju izvrsenja zelje. 3. Neka protekne tacno 30 dana od usmenog zahteva. 4. Objasni postupak i postavi infuziju za eutanaziju, daj subjektu u ruke dugme sa sigurnosnin jezickom. 5. Zamoli ga da jos jednom razmisli. 6. Daj mu 3 sata da razmisli. (Ako pri tome pada u nesvest, komu, produzi to stanje do najvise 24 sata) 7. Ako je razmislio i odlucio, treba samo da prstom otkoci dugme i sledecim potezom da ga pritisne... Ako se predomislio, infuzija se sklanja, postupak se ponistava. U slucaju da se bolesnik kasnije predomisli, moze da trazi eutanaziju jos 2 puta. Ako se ni tada ne izvrsi nista, dalje pravo na eutanaziju se ukida. Da, odobravao bi eutanaziju. Svako ima pravo na dostojan smrt! |
|
|
|
|
|
Legenda
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: juče 21:16
|
16.12.2007, 13:34
Citat:
``Konje ubijaju, zar ne?`` |
|
|
|
|
|
|
samo vas posmatram
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: danas 10:06
Godine: 34
|
16.12.2007, 13:46
podržavam, naravno.
to je jedan humani gest. zašto nekome ko je zaista teško bolestan produžavati tu patnju. dajte mu pravo da sam odluči da li će se i dalje boriti sa bolešću ili umreti "mlad i lep". |
|
|
|