VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas > Ankete

Ankete Steknite jasnu sliku o opštim društvenim pitanjima kroz pitanja i odgovore na razne ankete

Prikaz rezultata glasanja: Da li volite Grke?
Da 29 60.42%
Ne 5 10.42%
onako 14 29.17%
Učesnika ankete do sada: 48. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Da li volite Grke ?
staro
  (#1 (permalink))
Cezar
Banovan
Cezar će uskoro postati poznat članCezar će uskoro postati poznat član

Član od: 10.01.2007.
Poslednji login: 10.08.2008 14:57
Pol: Muško
Godine: 24
Da li volite Grke ? - 20.01.2007, 00:06

Najzad da vidimo i ovo pitanje... Dakle, celom svetu je poznata Srpsko-Grcka ljubav... Dokazi su mnogi, kao npr. istorija... Kada su se sloveni doselili Grci su pokazivali ljubav i pomagali uglavnom Srbima...

Primeri Srpsko-Grcke ljubavi kroz istoriju:

Boj Na Kosovu

Pre boja na Kosovu, kada su Turci iz Turske preko grcke prelazili na Kosovo, Grci su okupili sve do poslednjeg coveka i napravili zasedu... Svi do jednog su izginuli samo da bi nam Grci ublazili napad. Kako god, iako je napad ublazen Srbija je izgubila Boj na Kosovu...

I Svetski rat

Grci su nam davali hranu, oporavili nas, dali nam oruzje,... Predlozili su nam da ne idemo u bitku jer smo umorni ali Srbi su odbili i krenuli...

II Svetski rat

Srbi su Grke obavestavali kada ce se i gde desiti bombardovanje i bilo koji slican nacisticki napad... Rusi su tada isto pokazali koliko vole srbe obavestavajuci nas isto...

Bombardovanje Beograda

Takodje je poznato da su Grci govorili gde i kada ce bombe pasti na Beograd, Valjevo,... Hiljade zivota su spasili Srbima...

Grci su pomagali i pomazu nasem oporavku

Grci nam godisnje ili mesecno daju odredjene finansije kako bi pomogli obnavljanju i moderizovanju Srbije...

Da nema Albanije...

Grci su rekli: "Da nema albanije, Srbi i mi bi se odavno spojili..."

Ima jos mnogo toga sto simbolizuje neizmernu ljubav izmedju Grka i Srba...

Najnovija je vest o utakmici gde su se potukli Srbi i Hrvati, a potom uleteli Grci da nam pomognu:

Australija, Melburn, 15. Januar. 2007. (ovog ponedeljka)

Oko 150 Srpskih i Hrvatskih navijaca izbaceni su sa Australijskog Otvaranja zbog medjusobnih napada... Sve je pocelo kada su Hrvati napali Srbe ruznim uzvicima. Grci su odgovorili: "Grcka voli Srbija, Grcka voli Srbija.", nakon cega su Srbi odgovorili: "Umrite ustase, umrite.". Nakon tog uzvika, Hrvati su prisli Srbima i izbila je tuca. Kada su to Grci videli odmah su nam se pridruzili i izbila je tuca Grci & Srbi protiv Hrvata... Hrvatski "glavni" koji se na klipovima moze videti sa velikom glavom i ciroki frizurom je isprebijan od strane Grka nakon sto se previse "istakao"... Srbi kazu da su krivi Hrvati, Hrvati da su Srbi, a Grci da su Hrvati poceli...

Ne kazem ja dzaba:
"Bog na nebu, Grci na zemlji!"

Evo par klipova dogadjaja:

Znaci sta mislite o neizmernoj i milenijmima dugoj Grcko-Srpskoj ljubavi ?

Poruku je izmenio Cezar, 20.01.2007 u 00:16.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Da li volite Grke ?
staro
  (#2 (permalink))
jellena
Početnik
jellena je na dobrom putu

Član od: 13.01.2007.
Poslednji login: 28.03.2007 22:31
Pol: Žensko
Odgovor: Da li volite Grke ? - 20.01.2007, 00:17

Da, volim Grke, tj. moram, njihova sam!! Mislim,mama mi je Grkinja, tako da se moze reci da su mi u krvi!!!
Svidja mi se njihova energicnost, temperamentnost, mozda cak i njihova privrzenost srpskoj neciji...ipak su dosta pridoneli kulturnom razvoju Evrope , a i celog sveta!!! Pored toga, imaju predivno more i niske cene u letovalistima

jellena

staro
  (#3 (permalink))
sladoledzija
Poznata faca
sladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat član

Član od: 19.11.2006.
Poslednji login: 02.07.2008 02:00
Godine: 29
Odgovor: Da li volite Grke ? - 20.01.2007, 00:21

Ja volim Grkinje, ma šta volim obožavam taj pogled, taj temprament, volim Grčke igre, volim njihovu muziku.

Pitaš se gde sam bio tako dugo odsutan, reći ću ti, bio sam u ve-ce-u

staro
  (#4 (permalink))
Cezar
Banovan

Odgovor: Da li volite Grke ? - 20.01.2007, 00:22

Slazem se... Grcka je temelj svete, i religije kao i kulture!

Volim njihovo kolo, igru, pesme, muziku, narod, devojke,... Dosta puta kada sam bio u Grckoj od srece zaigram u kolo zajedno sa njima... Primer je Waterland u Thessaloniki-ju gde je Stella Konitopoulou pevala svoje hitove dok su Srbi, Grci (zajedno sa mnom ) igrali oko nje (bilo je na TV-u)... Volim i Nasiu i druge pevacice, VOLIM GRCKU!!!

Grci su sveti narod i ponosan sam sto postoje... Mnogi kazu da jedino oni iskreno vole srbiju...

staro
  (#5 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Godine: 25
Odgovor: Da li volite Grke ? - 20.01.2007, 01:12

Bio sam pre dve godine na moru u Grčkoj i nisam primetio nikakvu ljubav. Daleko od toga da su bili nekulturni prema meni, ali niko me nije ni častio pivom iako je bilo suviše očigledno odakle sam. Ko još veruje u ljubav među narodima (i narodnostima) taj je očigledno nije upućen u jednu činjenicu - ljubavi nema, ima samo interesa.

Citat:
Kada su se sloveni doselili Grci su pokazivali ljubav i pomagali uglavnom Srbima...
Mi smo za njih bili varvari, kao uostalom i svi ostali narodi, čak i Rimljani.

Citat:
Boj Na Kosovu

Pre boja na Kosovu, kada su Turci iz Turske preko grcke prelazili na Kosovo, Grci su okupili sve do poslednjeg coveka i napravili zasedu... Svi do jednog su izginuli samo da bi nam Grci ublazili napad. Kako god, iako je napad ublazen Srbija je izgubila Boj na Kosovu...
Ja prvi put čujem za ovo.

Citat:
I Svetski rat

Grci su nam davali hranu, oporavili nas, dali nam oruzje,... Predlozili su nam da ne idemo u bitku jer smo umorni ali Srbi su odbili i krenuli...
Naravno. Nahranili nas, napojili nas i poslali da se borimo umesto njih.

Citat:
II Svetski rat

Srbi su Grke obavestavali kada ce se i gde desiti bombardovanje i bilo koji slican nacisticki napad... Rusi su tada isto pokazali koliko vole srbe obavestavajuci nas isto...
Ako su nas obevaštavali, to su činili da bi usporili dolazak Nemaca. I ne znam čime su nas obaveštavali. Mobilnim? Bre zemlja nam je bila razorena, Rusi se rokali na Istočnom frontu, nisu imali pametnija posla nego da Srbima šalju SMS poruke.

Citat:
Bombardovanje Beograda

Takodje je poznato da su Grci govorili gde i kada ce bombe pasti na Beograd, Valjevo,... Hiljade zivota su spasili Srbima...
Grčka je članica NATO pakta, što će reći da nas je i ona bombardovala.

Kada je neki sport u pitanju, naročito fudbal, uvek molim Boga da nam ne sudi Grk. Sećam se jednom na nekoj odbojkaškoj utakmici da nam je sudija Grk ukrao poen vidljiv iz aviona. Tada sam prvi put video Nikolu Grbića da psuje. Znači, nema tu ljubavi. Možda ima, ali se ne može generalizovati kao što se ništa na svetu ne može generalizovati. Ne sporim da ima pojedinaca koji nas vole, kao što i kod nas ima pojedinaca koji vole Grke, ali to je daleko od ljubavi između dva naroda.

Šta je sledeće - srpsko-ruska ljubav? Ta mi je omiljena! Nas i rusa 300 miliona!

Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

staro
  (#6 (permalink))
Cezar
Banovan

Odgovor: Da li volite Grke ? - 20.01.2007, 02:04

Iskreno me ni ne cudi zasto su bili nekulturni prema tebi...

Prema meni su bili savrseno kulturni, oni su narod koji obozava Srbe...

Evo prvo i prvo, Grcka je JEDINA zemlja koja nije pristala da bude clanica NATO pakta. Evo kako su odgovorili: "Unistite, nas, malu zemlju, ali mi Srbe napadati necemo, pa cak ni po cenu nasih zivota i nase drzave."

To za odbojkase nema nikakve veze...

Rusi su veoma dobri prema nama, ali njih briga za nas... Imaju pametnija posla... Jedino Grci na nas obracaju paznju...

To glupiranje sa SMS-om ne bih pokusavao da ispadnem smesan sa tim da sam na tvom mestu... zahvaljujuci Grcima hiljade nasih zivota je spaseno, isto tako zahvaljujuci nama, hiljade njihovih...

Kada niko nije hteo da primi Srbe i kada su bili odbicavani sa svih luka zbog brojnosti, jedino Grci su pristali da nas prime. Ne zaboravi pre nego sto si poceo da pricas gluposti, oni su rekli nama: "Nemojte ici u Rat, vi ste svoj rat izratovali, odmorite se sad."... Srbi su odbili...

Da znas bilo sta o Istoriji, ne bih zaboravio da je u isto vreme kada su nam najavljivali napade njih napadala Nemacka i okupirao Musolini radi crpljenja resursa za dalje napredovanje i osvajanje Egipta... To sto su oni nama pomagali, samo znaci koliko nas vole, jer to njima apsolutno nista nije koristilo...

Da sam na tvom mestu ne bih se salio jer ipak u tim ratovima je izginulo milioni ljudi, a spaseno jos vise zahvaljujuci Grcima! ZIVELA GRCKA! Za Grcku, Grke i Grkinje cu svet okrenuti naopacke!!!

Toliko!

Hail Caesar!

staro
  (#7 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 21.05.2008 14:27
Pol: Žensko
Odgovor: Da li volite Grke ? - 20.01.2007, 02:10

Citat:
Cezar kaže: Pogledaj poruku

Evo prvo i prvo, Grcka je JEDINA zemlja koja nije pristala da bude clanica NATO pakta. Evo kako su odgovorili: "Unistite, nas, malu zemlju, ali mi Srbe napadati necemo, pa cak ni po cenu nasih zivota i nase drzave."

To za odbojkase nema nikakve veze...

Rusi su veoma dobri prema nama, ali njih briga za nas... Imaju pametnija posla... Jedino Grci na nas obracaju paznju...

To glupiranje sa SMS-om ne bih pokusavao da ispadnem smesan sa tim da sam na tvom mestu... zahvaljujuci Grcima hiljade nasih zivota je spaseno, isto tako zahvaljujuci nama, hiljade njihovih...

Kada niko nije hteo da primi Srbe i kada su bili odbicavani sa svih luka zbog brojnosti, jedino Grci su pristali da nas prime. Ne zaboravi pre nego sto si poceo da pricas gluposti, oni su rekli nama: "Nemojte ici u Rat, vi ste svoj rat izratovali, odmorite se sad."... Srbi su odbili...

Da znas bilo sta o Istoriji, ne bih zaboravio da je u isto vreme kada su nam najavljivali napade njih napadala Nemacka i okupirao Musolini radi crpljenja resursa za dalje napredovanje i osvajanje Egipta... To sto su oni nama pomagali, samo znaci koliko nas vole, jer to njima apsolutno nista nije koristilo...

Da sam na tvom mestu ne bih se salio jer ipak u tim ratovima je izginulo milioni ljudi, a spaseno jos vise zahvaljujuci Grcima! ZIVELA GRCKA! Za Grcku, Grke i Grkinje cu svet okrenuti naopacke!!!

Toliko!

Hail Caesar!
A odakle tebi sve te tako ''tacne i pouzdane''tvrdnje...
Navedi izvor jer ja ovo nikada pre nisam cula...
Narocito izvor citata,to vec moras kada citiras nekoga jer se ne secam da je grcki narod u horu to izvikivao a prilicno dobro poznajem istoriju...
Oni su bili okupirani od Musolinija,njemackog saveznika,naravno da ce onda suradjivati sa neprijateljima Treceg Rajha i njihovig saveznika jer samo tako su mogli da se oslobode...
Ako vec poznajes cinjenice(u sta dvojim) trebalo bi da znas onda da ih i rastumacis,uzrok,posledica i da doneses validan zakljucak a ne nesto tako infantilno(da ne upotrebim drugu rec)

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

staro
  (#8 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Odgovor: Da li volite Grke ? - 20.01.2007, 02:16

Citat:
Cezar kaže: Pogledaj poruku
Budi tako ljubazan pa mi objasni kojom dubukoumnom tehnikom si došao do tog zaključka?

Citat:
Nisam znao da imamo na forumu predstavnika srpskog naroda za svet. Drago mi je što sam te upoznao.

Citat:
Evo prvo i prvo, Grcka je JEDINA zemlja koja nije pristala da bude clanica NATO pakta
Da li si svestan kakvu si glupost napisao? Da ih nisu možda naterali da pristupe?

Citat:
Prvo i pre svega, nemoj mi govoriti da pričam gluposti. Ako se ne slažeš sa tuđim mišljenjem, to ti ne daje za pravo da tu osobu vređaš. A drugo, nisam znao da si ti Solunac i da se sećaš šta su ti Grci govorili devetstoosamnaeste. I šta tu ima čudno što je Srbin krenuo da brani svoju otadžbinu? Da nismo možda trebali da se sunčamo na Krfu?

Citat:
To sto su oni nama pomagali, samo znaci koliko nas vole, jer to njima apsolutno nista nije koristilo...
Da li si gledao onaj crtani film o malom remorkeru? Ima jedna rečenica "Kada ćeš porasti mali veseljače". Shvati, nema ljubavi - samo interesi.

Tebi niko ne brani da ih voliš, obožavaš, pa čak i žrtve da im prinosiš. Ali shvati da ne dele svi takvo mišljenje.

Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

staro
  (#9 (permalink))
Cezar
Banovan

Odgovor: Da li volite Grke ? - 20.01.2007, 02:20

Hoces da kazes da su oni "morali" da saradjuju sa Srbima ? Kako god, Grci su nam pomagali do kraja! Ali nisam siguran da su to radili iz koristi da im mala srpska, jedva naoruzana vojska, pomogne... Pomagali su jer nas vole...

Postoji, koliko znam, u jednom muzeju, to pismo, odgovor na Americki poziv na NATO od strane Grka. Kada nadjem postovacu...

Za pre Boja na Kosovu, I Svetski Rat ima u skolskim istorijskim knjigama...

Nista nisu oni morali raditi oni to rade jer nas vole! Mi imamo dokaz, najveci dokaz, Srpsko-Grcka ljubav!

staro
  (#10 (permalink))
jellena
Početnik