VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas > Ankete

Ankete Steknite jasnu sliku o opštim društvenim pitanjima kroz pitanja i odgovore na razne ankete

Prikaz rezultata glasanja: da li bi ste uzeli kredit?
da 22 37.93%
ne 25 43.10%
da, ali nisam u mogućnosti 7 12.07%
još razmišljam o tome 4 6.90%
Učesnika ankete do sada: 58. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Da li biste uzeli kredit?
staro
  (#31 (permalink))
Mish
TerminatorJedanMuški
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: juče 01:05
Pol: Žensko
Odgovor: Da li biste uzeli kredit? - 04.07.2007, 02:15

Mislim da mnogo ne štima u ovoj matematici. Ipak, primeniću je na populaciju Srbije.
Broj stanovnika u Srbiji: 7.498.001 (preuzeto sa http://www.srbija.sr.gov.yu/pages/article.php?id=37
Broj banaka u Srbiji: 36 (preuzeto sa http://www.nbs.yu/export/internet/cirilica/50/50_2.html
Broj organizacionih jedinica: 2.158 (preuzeto sa http://www.nbs.yu/export/internet/la...staj_IV_06.pdf
Prosečna kvadratura po organizacionoj jedinici (prihvatam iz prethodnog posta, ne mogu da proverim podatak): 200m2
Zakup po poslovnoj jedinici (prihvatam iz prethodnog posta, ne mogu da proverim podatak): 500 evra
Režijski troškovi po organizacionoj jedinici (prihvatam iz prethodnog posta, ne mogu da proverim podatak): 500 evra
Broj zaposlenih: 28.092 zaposlena (preuzeto sa http://www.nbs.yu/export/internet/la...staj_IV_06.pdf
Prosečan zarada u finansijskom sektoru (što je širi pojam od bankarskog, u bankarskom je prosek niži): 600 evra (preuzeto sa http://webrzs.statserb.sr.gov.yu/axd...4&izbor=tabela

To bi značilo da je trošak 2.158 organizacionih jedinica svih 36 banaka za zakup poslovnog prostora i za režijske troškove 2.158.000 evra. Na to se još dodaju troškove zarada za 28.092 zaposlena u proseku po 600 evra, što iznosi 16.855.200 evra mesečno. To znači da ukupno mesečno sve banke u Srbiji građane i privredu Srbije koštaju 19.013.200 evra. Ako se iz ovog apstrahuje privreda (što je nerealno, ali nužno u našem slučaju) , doći ćemo do toga da svakog građanina u proseku koštaju 2,54 evra. Ako se uzme u obzir da nisu svi radno sposobni, možda zapravo izračunati koliko jednu četvoročlanu porodicu koštaju banke, a to je 10,16 evra, u proseku.

Elem, iako sam se već izjasnila po pitanju uzimanja kredita, moram zaključiti da znam mnoge koji su spremni da izdvoje mesečno 10,16 evra zarad malo boljeg života svoje porodice.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#32 (permalink))
pero_M
Poznata faca
pero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen član

Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Pol: Muško
Godine: 48
Odgovor: Da li biste uzeli kredit? - 05.07.2007, 01:56

Citat:
Mish kaže: Pogledaj poruku
Mislim da mnogo ne štima u ovoj matematici...
Nije mi ni cilj bio da izracunam "tacno" kako stoje stvari. Ima tu jos mnogo vise troskova osim onih nabrojanih. Ali da ne ulazimo u "sitna crevca", poenta je u tome da su plate "svih zaposlenih u bankama" daleko iznad proseka Srbije. Da su zauzeli ceo centar grada (znaci da obrcu ogroman kapital pa im kirija dodje kao nama pakla cigareta).
Otkud im sva ta lova? Pa od nas.
Pogledajte kreditne stope - pa to je obicna pljacka.

Savet:
Strpite se jos malo. A dotle stedite. Svakog meseca kupite 10, 50 ili 100 evra. Ako budete dosledni, sakupicete lepu sumu pa vam mozda kredit nece ni trebati. Potrebno je da se naucite da trosite novac koji imate.

Kredit dolazi u obzir samo za nekretninu.

Nije sve crno, nadje se i poneka plavusa

Poruku je izmenio pero_M, 05.07.2007 u 01:58. Razlog: progutao slovo

staro
  (#33 (permalink))
SilentBob
Početnik
SilentBob je dijamantSilentBob je dijamantSilentBob je dijamantSilentBob je dijamantSilentBob je dijamant

Član od: 25.04.2007.
Poslednji login: 27.08.2007 14:27
Odgovor: Da li biste uzeli kredit? - 05.07.2007, 02:04

Kredit? Od ovih lihvara, zelenasha i cherupacha pilica? NIKAD!

Kamate su bezobrazno visoke. Onda, kada kamate budu normalne, kredit za neshto ce mi biti realna opcija. Do tada - u banku kad i u Sud. (Samo kad moram)

staro
  (#34 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: 01.12.2008 01:17
Godine: 58
Odgovor: Da li biste uzeli kredit? - 18.10.2007, 22:10

To je divno pitanje, ali šta kad moj odgovor glasi: da ali nisam u mogućnosti zbog neredovne isplate zarada, i još gore zbog mogućnosti da uopšte ne budu isplaćene zarade!

In vinas veritas

staro
  (#35 (permalink))
Goga
impresario
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 09:00
Godine: 34
Odgovor: Da li biste uzeli kredit? - 19.10.2007, 04:29

Uskoro otplaćujemo jedan , planiramo, Bože zdravlja da uzmemo i sledeći sa rokom otplate od dve godine. Stalno smo '' u kreditima '' i polako, ali sigurno bez većih finansijskih zemljotresa idemo napred. - ili je to samo privid ..

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#36 (permalink))
Najgora
Nepopravljiva
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: 03.12.2008 23:48
Godine: 33
Odgovor: Da li biste uzeli kredit? - 09.06.2008, 20:24

Ponosna sam vlasnica dva kredita, jedan za kola jedan gotovinski utučen u to moje crno potkrovlje.
Rata za kola mi je 90 eura i otplatila sam 3 godine a ko preživi još 2 pričaće Ovaj drugi je gotovinski na 2000 eura, rata je oko 50 eur.
Sami ih uplaćujemo.
Šta da se radi to nam je bila jedina mogućnost da se bar nešto uradi jer keša nema
Samo nam se desilo da smo i Najgori i ja u isto vreme ostali bez posla i eto zajebaTe situacije!

Jedva čekam da ih otplatimo i više nećemo uzimati a ne bi nam ni dali

staro
  (#37 (permalink))
Angus
Vatrogasac...
Angus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimum

Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 06:01
Godine: 38
Odgovor: Da li biste uzeli kredit? - 09.06.2008, 20:30

...ne smem da se izjasnjavam na ovu temu...znam samo...da se osecam kao Mandrak...

...hell ain't a bad place to be...

staro
  (#38 (permalink))
slavkos
Iskusni forumdžija
slavkos je naprosto sjajan članslavkos je naprosto sjajan članslavkos je naprosto sjajan članslavkos je naprosto sjajan članslavkos je naprosto sjajan članslavkos je naprosto sjajan članslavkos je naprosto sjajan član

Član od: 14.02.2008.
Poslednji login: juče 23:40
Godine: 39
Odgovor: Da li biste uzeli kredit? - 09.06.2008, 21:03

2,5 godine sam u lizingu,jos 4,5 do kraja,a rata mi je 218eura,kad to otplatim odma uzimam drugi!

pozdrav av av...

staro
  (#39 (permalink))
Goga
impresario
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 09:00
Godine: 34
Odgovor: Da li biste uzeli kredit? - 09.06.2008, 22:15

Stalno smo u kreditima i ostaće tako ..

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#40 (permalink))
Isahara
Rosa Salvaje
Isahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimum

Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: juče 13:02