|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Ankete Steknite jasnu sliku o opštim društvenim pitanjima kroz pitanja i odgovore na razne ankete |
| Prikaz rezultata glasanja: Da li ste za ulazak Srbije u Evropsku Uniju? | |||
| Da |
|
41 | 64.06% |
| Ne |
|
13 | 20.31% |
| Nisam siguran |
|
10 | 15.63% |
| Ne znam |
|
0 | 0% |
| Učesnika ankete do sada: 64. Ne možete da glasate na ovoj anketi | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Da li ste za ulazak Srbije u EU? |
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 05.06.2007.
Poslednji login: 23.03.2008 15:58
Pol: Muško
|
Odgovor: Da li ste za ulazak Srbije u EU? -
05.06.2007, 23:01
Пре свега, када се некоме помене Србија у ЕУ, сви мисле уау бићемо богати, уау Српска економија цвета, да ли ви стварно мислите да ће улазак у једну заједницу држава (од којих је већина држава против нас и бомбардовали нас а на пример Немачка чинила геноциде над нама и да не помињем да већина тих земаља за независност Светог Српског Косова и Метохије, а исто да не помињем чињеницу да су те земље слуге САД и служе за спровођење САД амбиција унутар Европе) поправити сву економску штету нанету бомбардовањем Србије 1999. у којем су учествовале земље ЕУ ? Не само то, има и много других чињеница, али погледајмо главну чињеницу, зар смо у улазак у савез са нацијама које су чиниле геноциде над нама, бомбардовале нас, траже независно Свето Српско Косово и Метохију итд. ? Можда би се и десио неки напредак, али грађани тај напредак преувеличавају. Па не можемо имати добру економију преко дана само због ЕУ. Није то проблем, проблем је што ЕУ нас не жели и запамтите кад буде време да Србија уђе у ЕУ, ЕУ ће тражити Србију а не Србија ЕУ.
|
|
|
|
|
|
Administrator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 01.07.2008 13:17
Pol: Žensko
Godine: 26
|
05.06.2007, 23:42
Citat:
Imam dovoljno mozga i shvatam da se ekonomija neće preporoditi preko noći, da standard neće porasti preko noći i slično, ali sam sigurna da bi nam to pomoglo, ako ništa drugo - a ono bar da nam skinu vizni režim koji me najblaže rečeno revoltira do suza. Iskreno, ja jesam za ulazak u EU, jer se i sada osećam kao građanin sveta, te to ne bi mnogo promenilo u mom poimanju života i ophođenju prema drugim ljudima, ali kada bismo mogli da imamo stabilnu i jaku državu, kada bi mladi ljudi mogli da nađu adekvatno radno mesto nakon završenog školovanja i kada bi se sredile sve one stvari koje nam ne dozvoljavaju da živimo kao normalan svet... i naravno, kada bi nam skinuli te vize koje mene bole najviše od svega EU mi i ne bi bila neka mnogo bitna stavka. Ne bih imala ništa protiv da živim u zemlji kao što je Švajcarska... a onda se probudim... i vidim gde sam. ![]() |
|
|
|
|
|
|
Genius
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: 16.03.2008 15:44
Godine: 40
|
06.06.2007, 04:52
Da, naravno....
Meni je Srbija tesna..... |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 05.06.2007.
Poslednji login: 06.06.2007 11:43
Godine: 40
|
06.06.2007, 11:34
Ja sam ZA. Nakon svih ovih godina i svih desavanja i svih nadanja zaista sam umoran od svega i sada mi je sve jedno i ne znam sta bih vise voleo da Evropa dodje ovamo ili da ja odem u Evropu (ovo drugo verovatnije).
|
|
|
|
|
|
Zli klerofašista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: 25.04.2008 18:46
|
06.06.2007, 17:20
Дефинитивно сам био за, док није почела ова последња рунда с Косовом.
Улазак у ЕУ би нам помогао. Сам процес је као стандардизација државе, просто тера државу да среди своје институције, да оне функционишу, да прилагоди законе добрим европским законима, да се смање криминал и корупција, да се поштују људска права (при чему се претерује у фаворизовању хомосексуалаца додуше)... дакле, сам процес уласка у ЕУ је убрзано сређивање државе на које нас терају, а које би се иначе одвијало само по вољи наших политичара, дакле вероватно очајном брзином. Такође, после кад си члан - део си једне велике и сређене над-државе, великог тржишта, не може баш да те бомбардује ко хоће, ниси баш мачији кашаљ на светском тржишту већ неко ко има робу "Маде ин ЕУ", то носи и политичку и релативну економску стабилност... све је то ок. Улазак у ЕУ значи и стотине и милијарде Еврића помоћи, што грантова, што кредита, цитирао сам већ шта Бугари добијају и очекују. Примери европских земаља које нису чланице ЕУ нису нешто с чим се можемо мерити - Норвешка има огромне резерве нафте у Северном мору и ЕУ јој не треба јер је стандард бољи. Видећемо кад нафте нестане. Швајцарска је оепт богата и без ЕУ, а зарађује мало и на тој својој неутралности, вероватно су им и закони згодни ако нису баш скроз усклађени са ЕУ по питању банкарства, те привлаче новац... ми смо сиромашни. Без ЕУ ми бисмо ниво Швајцарске или Норвешке кад је стандард у питању достигли вероватно трипут спорије него као чланица ЕУ. То је разлика између нас и ШВА и НОР. Даље, ми немамо политичку стабилност као ШВА и НОР, тако да нам чланство у ЕУ треба и због тога. Међутим, постоји ту један проблем - ЕУ не поштује суверенитет и територијални интегритет Републике Србије. ЕУ се залаже за отимање Косова од Србије. Све док не прође то стање - мислим да Србија треба да једнострано обустави преговоре о придруживању и стабилизацији и тражи од ЕУ потврду да ЕУ признаје Републику Србију и њене границе. Зато бих на евентуалном референдуму за прикључивање ЕУ сутра гласао против. |
|
|
|