VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas > Ankete

Ankete Steknite jasnu sliku o opštim društvenim pitanjima kroz pitanja i odgovore na razne ankete

Prikaz rezultata glasanja: Da li ste za ulazak Srbije u Evropsku Uniju?
Da 41 64.06%
Ne 13 20.31%
Nisam siguran 10 15.63%
Ne znam 0 0%
Učesnika ankete do sada: 64. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Da li ste za ulazak Srbije u EU?
staro
  (#11 (permalink))
Aca1983
Poznata faca
Aca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: juče 21:56
Pol: Muško
Odgovor: Da li ste za ulazak Srbije u EU? - 22.05.2007, 15:37

Da, ali pazljivo voditi racuna o tome koliko gubimo time, a koliko dobijamo.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
cicka
BitterSweet
cicka je dijamantcicka je dijamantcicka je dijamantcicka je dijamantcicka je dijamantcicka je dijamant

Član od: 15.05.2007.
Poslednji login: 04.08.2007 15:25
Pol: Žensko
Godine: 25
Odgovor: Da li ste za ulazak Srbije u EU? - 22.05.2007, 15:40

Citat:
Mish kaže: Pogledaj poruku
Jesu li vas učili stariji onoj: "Ne može se van sveta."?
Drugi su se udruživali, mi razdruživali. Drugi su se širili, mi ratovali. Dokle?
Da, jesam za priključivanje EU. I slažem se da nismo još za to dorasli, ali zar nije bolje uložiti svu energiju da što pre budemo deo EU umesto da se energija troši u ime destrukcije.
Sve je receno...

Osmeh Je Kriva Linija Koja Ispravlja Sve Stvari

staro
  (#13 (permalink))
Srpski Radikal
Početnik
Srpski Radikal je na dobrom putu

Član od: 05.06.2007.
Poslednji login: 23.03.2008 15:58
Odgovor: Da li ste za ulazak Srbije u EU? - 05.06.2007, 23:01

Пре свега, када се некоме помене Србија у ЕУ, сви мисле уау бићемо богати, уау Српска економија цвета, да ли ви стварно мислите да ће улазак у једну заједницу држава (од којих је већина држава против нас и бомбардовали нас а на пример Немачка чинила геноциде над нама и да не помињем да већина тих земаља за независност Светог Српског Косова и Метохије, а исто да не помињем чињеницу да су те земље слуге САД и служе за спровођење САД амбиција унутар Европе) поправити сву економску штету нанету бомбардовањем Србије 1999. у којем су учествовале земље ЕУ ? Не само то, има и много других чињеница, али погледајмо главну чињеницу, зар смо у улазак у савез са нацијама које су чиниле геноциде над нама, бомбардовале нас, траже независно Свето Српско Косово и Метохију итд. ? Можда би се и десио неки напредак, али грађани тај напредак преувеличавају. Па не можемо имати добру економију преко дана само због ЕУ. Није то проблем, проблем је што ЕУ нас не жели и запамтите кад буде време да Србија уђе у ЕУ, ЕУ ће тражити Србију а не Србија ЕУ.

staro
  (#14 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimum

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 01.07.2008 13:17
Pol: Žensko
Godine: 26
Odgovor: Da li ste za ulazak Srbije u EU? - 05.06.2007, 23:42

Citat:
Srpski Radikal kaže: Pogledaj poruku
Није то проблем, проблем је што ЕУ нас не жели и запамтите кад буде време да Србија уђе у ЕУ, ЕУ ће тражити Србију а не Србија ЕУ.
Slažem se sa ovim delom.

Imam dovoljno mozga i shvatam da se ekonomija neće preporoditi preko noći, da standard neće porasti preko noći i slično, ali sam sigurna da bi nam to pomoglo, ako ništa drugo - a ono bar da nam skinu vizni režim koji me najblaže rečeno revoltira do suza.

Iskreno, ja jesam za ulazak u EU, jer se i sada osećam kao građanin sveta, te to ne bi mnogo promenilo u mom poimanju života i ophođenju prema drugim ljudima, ali kada bismo mogli da imamo stabilnu i jaku državu, kada bi mladi ljudi mogli da nađu adekvatno radno mesto nakon završenog školovanja i kada bi se sredile sve one stvari koje nam ne dozvoljavaju da živimo kao normalan svet... i naravno, kada bi nam skinuli te vize koje mene bole najviše od svega EU mi i ne bi bila neka mnogo bitna stavka. Ne bih imala ništa protiv da živim u zemlji kao što je Švajcarska... a onda se probudim... i vidim gde sam.

staro
  (#15 (permalink))
vojvodjan
Genius
vojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostale

Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: 16.03.2008 15:44
Godine: 40
Odgovor: Da li ste za ulazak Srbije u EU? - 06.06.2007, 04:52

Da, naravno....

Meni je Srbija tesna.....

Ako ne mogu da pomognem, necu da odmognem

staro
  (#16 (permalink))
kozul
Početnik
kozul ima spektakularnu auru oko sebekozul ima spektakularnu auru oko sebekozul ima spektakularnu auru oko sebekozul ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 06.05.2007.
Poslednji login: 03.04.2008 14:49
Godine: 43
Odgovor: Da li ste za ulazak Srbije u EU? - 06.06.2007, 09:58

Naravno. I geografski i kulturno smo uvek bili u Evropi.

staro
  (#17 (permalink))
rangpower
Novi član
rangpower je na dobrom putu

Član od: 05.06.2007.
Poslednji login: 06.06.2007 11:43
Godine: 40
Odgovor: Da li ste za ulazak Srbije u EU? - 06.06.2007, 11:34

Citat:
kozul kaže: Pogledaj poruku
Naravno. I geografski i kulturno smo uvek bili u Evropi.
Ja sam ZA. Nakon svih ovih godina i svih desavanja i svih nadanja zaista sam umoran od svega i sada mi je sve jedno i ne znam sta bih vise voleo da Evropa dodje ovamo ili da ja odem u Evropu (ovo drugo verovatnije).

Rangpower

staro
  (#18 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: 25.04.2008 18:46
Odgovor: Da li ste za ulazak Srbije u EU? - 06.06.2007, 17:20

Дефинитивно сам био за, док није почела ова последња рунда с Косовом.
Улазак у ЕУ би нам помогао. Сам процес је као стандардизација државе, просто тера државу да среди своје институције, да оне функционишу, да прилагоди законе добрим европским законима, да се смање криминал и корупција, да се поштују људска права (при чему се претерује у фаворизовању хомосексуалаца додуше)... дакле, сам процес уласка у ЕУ је убрзано сређивање државе на које нас терају, а које би се иначе одвијало само по вољи наших политичара, дакле вероватно очајном брзином.
Такође, после кад си члан - део си једне велике и сређене над-државе, великог тржишта, не може баш да те бомбардује ко хоће, ниси баш мачији кашаљ на светском тржишту већ неко ко има робу "Маде ин ЕУ", то носи и политичку и релативну економску стабилност... све је то ок.
Улазак у ЕУ значи и стотине и милијарде Еврића помоћи, што грантова, што кредита, цитирао сам већ шта Бугари добијају и очекују.
Примери европских земаља које нису чланице ЕУ нису нешто с чим се можемо мерити - Норвешка има огромне резерве нафте у Северном мору и ЕУ јој не треба јер је стандард бољи. Видећемо кад нафте нестане. Швајцарска је оепт богата и без ЕУ, а зарађује мало и на тој својој неутралности, вероватно су им и закони згодни ако нису баш скроз усклађени са ЕУ по питању банкарства, те привлаче новац... ми смо сиромашни. Без ЕУ ми бисмо ниво Швајцарске или Норвешке кад је стандард у питању достигли вероватно трипут спорије него као чланица ЕУ. То је разлика између нас и ШВА и НОР. Даље, ми немамо политичку стабилност као ШВА и НОР, тако да нам чланство у ЕУ треба и због тога.
Међутим, постоји ту један проблем - ЕУ не поштује суверенитет и територијални интегритет Републике Србије. ЕУ се залаже за отимање Косова од Србије. Све док не прође то стање - мислим да Србија треба да једнострано обустави преговоре о придруживању и стабилизацији и тражи од ЕУ потврду да ЕУ признаје Републику Србију и њене границе.
Зато бих на евентуалном референдуму за прикључивање ЕУ сутра гласао против.

Poruku je izmenio Lillith, 07.06.2007 u 07:56. Razlog: u dogovoru s clanom :)

staro
  (#19 (permalink))
kozul
Početnik
kozul ima spektakularnu auru oko sebekozul ima spektakularnu auru oko sebekozul ima spektakularnu auru oko sebekozul ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 06.05.2007.
Poslednji login: 03.04.2008 14:49
Godine: 43
Odgovor: Da li ste za ulazak Srbije u EU? - 07.06.2007, 10:56