|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Ankete Steknite jasnu sliku o opštim društvenim pitanjima kroz pitanja i odgovore na razne ankete |
| Prikaz rezultata glasanja: Podrzavate li zabranu izlaska posle ponoci mladjima od 18 godina? | |||
| Da, slazem se sa tim |
|
45 | 64.29% |
| Ne, to je totalno bezveze |
|
25 | 35.71% |
| Učesnika ankete do sada: 70. Ne možete da glasate na ovoj anketi | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Zabraniti izlaske posle ponoci mladjima od 18 godina |
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.08.2006.
Poslednji login: 21.12.2006 18:10
Pol: Muško
|
Odgovor: Zabraniti izlaske posle ponoci mladjima od 18 godina -
08.09.2006, 16:14
Citat:
Ko si ti ili bilo ko drugi da umislis da imas prava da odlucujes sta tudja deca -- a narocito maloletnici izmedju 14 i 18 godina -- moraju? S kojim pravom? Zato sto placas porez kao kupac u prodavnici? Mislis da ti to daje prava da odredjujes kako ce organizovati svoj zivot neko ko isto tako placa porez? |
|
|
|
|
|
|
White Eagle
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Godine: 25
|
08.09.2006, 16:43
Gvožđe se kuje dok je vruće. Ako u tom periodu ne nauče neke osnovne životne stvari, posle će biti kasno.
A ja sam neko ko je proživeo mnogo toga, i dobrog i lošeg, i sa punim pravom (bez lažne skromnosti) se smatram kompetentnom osobom da mogu današnje klince da posavetujem šta je dobro, a šta ne. Naročito, jer nemam godina kao npr. ti. I nema tu neke mudrosti, ja neću nikoga da teram, jer kao što si rekao, nemam pravo. Ali mogu da posavetujem. A to i radim. Vrlo razumne argumente sam izneo i niko ih do sada nije osporio, jer to u stvari nisu argumenti, nego činjenice. Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu... ![]() Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 08.05.2006.
Poslednji login: danas 02:06
Godine: 27
|
08.09.2006, 16:47
-Deca su nase najvece bogatstvo !
Ozbiljna drzava brine za svoje gradjane, onima koji ne mogu da rade daje socijalnu pomoc, osobama koje nisu u stanju da se staraju o sebi - preuzima starateljstvo, a o svom najvecem bogatstvu, deci, vodi posebnu brigu. Kako ce to u praksi koja drzava primeniti, zavisi od vise razlicitih faktora. U nasem slucaju, cenim da bi dobro resenje moglo da bude zabrana izlazaka DECI posle odredjenog doba dana, mozda i 23:00, posle toga bi drug organ trebao da trazi licnu kartu na uvid svakome za koga posumnja da ima manje od 16 god. (granica izdavanja istih) a ako je malisa nema da ga lepo otprati do kuce, kucne na vrata, kaze lepo dobro vece i pita "Znate li gde je vase dete", pa onda lepo "ispreskace" "alkos kevu" i "kockar caleta" prijavi socijalnoj sluzbi i ... a mozda malisa i nema kucu, mozda je gladan zedan, mozda krizira, mozda se smrzava, a mozda je i sve u redu pa mu se lepo "ko matorom" izvine na uznemiravanju u pozeli laku noc ili da se lepo provede uz obavezan osmeh i jednu bombonu koje bi zaduzio pre smene. |
|
|
|
|
|
Početnik
|
08.09.2006, 16:58
Citat:
Ne bih se slozio da ih niko nije osporio. Jos na pocetku sam pokazao da je to za sta se zalazes diskriminacija, a nju zabranjuju mnogi medjunarodni pravni akti koji postaju deo unutrasnjeg prava. To su zaista cinjenice, za razliku od tvojih emotivnih procena i hipoteza. U svakom slucaju, ako ne zelis da vidis da su tvoji argumenti osporeni, i neces. To je uvek tako. Ponovicu, osoba koja je krivicno odgovorna -- dakle svako stariji od 14 godina -- treba sam/a da odlucuje sta ce da cini. Roditelji imaju su-odgovornost dok maloletnika/-cu izdrzavaju (on/a stanuje u njihovoj kuci), ali samo [dugouzlazni na "a"] to maloletno lice mora imati konacnu rec po pitanju organizacije svog zivota, ukljucujuci i u koliko sati ce izvoleti da mu se cefne da bude na ulici. |
|
|
|
|
|
|
White Eagle
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Godine: 25
|
08.09.2006, 17:12
Jedno je teorija, jedno je praksa. I sam znaš da se njih dve retko usaglase.
U ovom slučaju si ti teoretičar, a ja praktičar, jer sam mnogo bliži današnjim klincima od tebe. Pogotovo što sestra od najbolje drugarice ima 16 godina i znam šta je u njihovim glavama. Veruj mi, kada bi znao, zabranio im bi da uopšte izlaze iz kuće. A s obzirom da duga ruka zakona ne može uvek blagovremeno da reaguje, onda je "reket" vlasnicima kafića jedni izlaz iz ove vrlo neprijatne situacije. Ne možeš reći da će se neko od 16 godina pod dejstvom droge i alkohola ponašati isto kao neko od 26 ili 36. Kao što sam već rekao, tada su ugroženi svi. Koliko samo saobraćajki vidim noću, a glavni akteri su klinci. Samim tim se pokazuje neodgovornost roditelja, čim daju maloletnom detetu auto. Ili još gore, ako on mazne ključeve. I još poveze u kolima drugare, koji ne moraju da budu pijani i nadrogirani. Najčešće stradaju suvozači. I tebi je to OK? Ti bi to dozvolio? Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu... ![]() Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!
|
|
|
|
|
|
Početnik
|
08.09.2006, 17:26
Citat:
Nije na meni ili tebi da dozvoljavamo ljudska prava garantovana Poveljom o ljudskim pravima, kao pravo na slobodu kretanja. Osoba koja je krivicno odgovorna -- iznad 14 godina -- ima sva ljudska prava bez ogranicenja. Deca -- ispod 14 godina -- imaju posebna prava (vecu zastitu, ali ne sva prava garantovana Poveljom; ona im nisu ukinuta ali su suspendovana; recimo pravo na rad dok su deca). Naravno, svako ko krsi zakon -- vozi pijan, prodaje drogu, navodi maloletno lice na prostituciju isl. -- treba da bude kaznjen. I to vrlo strogo. Ali strogoi kaznjavanje prekrsaja nikako ne znaci da bilo ko ima prava da sebi dozvoli i da pretpostavi, a kamoli da tvrdi, da su sva lica izmedju 14 i 18 godina potencijalni kriminalci u periodu izmedju ponoci i ... ? -- Do koliko sati bi trajao tvoj policijski cas? Do 8 ujutru? BTW, Natascha Kampsuch je oteta na putu u skolu i provela je vise hgodina zakljucana u podrumu. Nije oteta na splavu u 2 ujutru. |
|
|
|
|