VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas > Ankete

Ankete Steknite jasnu sliku o opštim društvenim pitanjima kroz pitanja i odgovore na razne ankete

Prikaz rezultata glasanja: B92 je...
Proevropska 27 45.00%
Antisrpska 16 26.67%
Ništa od ta dva 7 11.67%
Ne znam i ne zanima me 10 16.67%
Učesnika ankete do sada: 60. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: B92 - proevropska ili antisrpska TV stanica?
staro
  (#11 (permalink))
Sanja
Početnik
Sanja će uskoro postati poznat član

Član od: 18.08.2006.
Poslednji login: 21.09.2007 23:34
Pol: Žensko
Godine: 29
Odgovor: B92 - proevropska ili antisrpska TV stanica? - 20.12.2006, 15:08

Ne smatram da je antisrpska, a opet nije jedina koja fura fazon "proevropska", tako da sam ja glasala za "ne znam i ne zanima me" i necu da se opterecujem glupostima.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
amistad
Početnik
amistad će uskoro postati poznat član

Član od: 22.12.2006.
Poslednji login: 03.12.2007 22:24
Pol: Muško
Odgovor: B92 - proevropska ili antisrpska TV stanica? - 22.12.2006, 02:39

reci mi dali slusas i gledas b92------tada cu saznati kosi i sta si

AKO VAM JE DOBRO,
ONDA NISTA

staro
  (#13 (permalink))
A6quattro
Legenda
A6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimum

Član od: 19.09.2006.
Poslednji login: 19.07.2008 04:56
Godine: 44
Odgovor: B92 - proevropska ili antisrpska TV stanica? - 03.01.2007, 05:41

Mediji u Srbiji imaju funkciju sistematskog zaglupljivanja stanovnistva putem koristenja najnovijih tehnologija.
Po meni, najdalje je otisla B92, koja se u tome naslanja na svetle tradicije medija kao sto su Pink, Palma i niza malih radio stanica poznatih jos iz vremena 90’s
po sistematskom emitovanju patriotizma.

U cemu je trik? Sta to hoce da kaze B92?

U doba ratova sistem je vladao raspirivanjem nacionalne mrznje, sirenjem straha od drugih, podsticanjem osecaja kolektivne ugrozenosti i masovne histerije.
Za rat su bile potrebne samosvesne i ideoloski kondicionirane mase. Otud promocija oskudno obucenih pevaljki i maskirnih uniformi.

Danas Srbija ima druge gospodare. Oni masu u saci drze drugim sredstvima. Kreditima, reklamama, televizijom…
Umesto pozadine domaci folk zvezda, mase danas obozavaju guzicu Britni Spirs i ostalih seljanki iz globalnog sela.

U doba tranzicije, kada je intelektualni nivo stanovnistva potrebno svesti na nulu, sistem vlada raspirivanjem licne mrznje, kompeticije, rata svih protiv svih.
Sirenjem straha od drugih, podsticanjem osecaja licne ugrozenosti i individualne paranoje.
Za liberalni kapitalizam potrebni su zaglupljeni, kondicionirani i medjusobno izolovani pojedinci. Za rat su bile potrebne mase. Otud promocija Big Brother-a
i ostalog komercijalnog djubreta.

Dominacija kapitala nad covekom, njegovo pretvaranje u industrijskog roba nemoguce je bez represije koju u ovom slucaju vrsi kasta "naprednih".
Oni veruju da poseduju znanje o jednoj visoj estetici, da znaju sta je vazno, a sta glupo.
Dresirani u toku obrazovnog procesa da sluze kapitalu, oni veruju da je smer potpune redukcije coveka, jedini moguc i ispravan, a da je svakodnevno ponizenje
u ekonomskom procesu jedina moguca stvarnost. Oni veruju, jer oni praktikuju, jer sami prolaze taj put.

I B92 je upravo tu, da ih podrzi, da im pomogne, da ih osokoli. Da ih svojom komercijalnom bukom zaglupi.
Da ih elanom omladinskih zidnih novina iz doba socrealizma uveri da su napredna elita (B92 je zapravo i poceo kao omladinski radio).
Da dalje pripremi teren za strane banke, da stvori idiote zeljne kredita koji ce zaista ziveti za novi plazma TV i verovati da moraju biti pobednici
u uvezenoj americkoj igri pobednika i gubitnika.

nomen est omen

staro
  (#14 (permalink))
BaneK
v.d. moderator
BaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimum

Član od: 23.11.2006.
Poslednji login: danas 07:39
Godine: 31
Odgovor: B92 - proevropska ili antisrpska TV stanica? - 03.01.2007, 12:18

B92 je po mom ukusu. Jedino su im filmovi bezveze. Informativni program je

Festina lente

staro
  (#15 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: danas 07:17
Godine: 26
Odgovor: B92 - proevropska ili antisrpska TV stanica? - 08.01.2007, 00:49

Kakva god da je,nudi mi zdraviji program od svih ostalih.Zar treba da kazemo da je PINK prava srpska TV stanica zato sto uveseljava siroke narodne mase GRAND SHOW -om?Ne hvala PINKU,ko voli nek izvoli...Ja ostajem verna B92,proevropska TV stanica,pa sta joj fali...

...i may not be perfect but i'm always me...

staro
  (#16 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: danas 20:39
Godine: 57
Odgovor: B92 - proevropska ili antisrpska TV stanica? - 08.02.2007, 20:51

Ni proevropska niti antisrpska, po meni,slepo poslusna tv stanica, koja ispunjava zadate zadatke od velikog gazde, a kada je gazda u pitanju nema sale.

staro
  (#17 (permalink))
AxeZ
Banovan
AxeZ je sramota za ovaj forum

Član od: 13.08.2006.
Poslednji login: 14.11.2007 09:55
Odgovor: B92 - proevropska ili antisrpska TV stanica? - 16.02.2007, 17:57

Citat:
morrib kaže: Pogledaj poruku
Ni proevropska niti antisrpska, po meni,slepo poslusna tv stanica, koja ispunjava zadate zadatke od velikog gazde, a kada je gazda u pitanju nema sale.

A ko bi bio taj gazda?
Da ne mislis na Verana Matica?

staro
  (#18 (permalink))
Lady in red
Epona of The Nosfera
Lady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen član

Član od: 24.05.2006.
Poslednji login: 13.07.2008 14:24
Godine: 22
Odgovor: B92 - proevropska ili antisrpska TV stanica? - 19.02.2007, 02:25

Meni je cool, imaju super serije pa ne moram nocu da se smaram kada sam kod kuce

Evo, promenila sam potpis

staro
  (#19 (permalink))
lav71
kobasi_car
lav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimum

Član od: 07.01.2007.
Poslednji login: danas 15:59
Godine: 36
Odgovor: B92 - proevropska ili antisrpska TV stanica? - 20.02.2007, 08:58

...jedina zamerka je što kao informativna kuća favorizuju jedne a pljuju po drugima... to je manjak profesionalnosti....morali bi o svima da iznose činjenice bez predrasuda i komentara.... podjednako za sve i prema svima....

...za dame besplatna degustacija...

staro
  (#20 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: danas 20:39
Godine: 57
Odgovor: B92 - proevropska ili antisrpska TV stanica? - 26.02.2007, 19:11

E, to mene nemoj da pitas, ko im je gazda. gospodin Matic, sigurno nije. Ako neka mediska kuca u toku jedne nedelje, ne kaze bas nista pozitivno o ovoj zemlji i ovim ljudima ljudima koji u njoj zive, a nemoguce je da nema nista pozitivno, onda bih je ja upitao cija je ona.A da ne zapocinjemo lose price, dozvolite: ja postujem Vase misljenje, pa mozda ja dobro ne vidim ili ne cujem, ili tako to shvatam.Pa mi zivimo na istom, ovom malom prostoru, i sto je nekom slatko, drugom je ljuto?

Odgovor