Pregled pojedinačne poruke
The pursuit of happyness
staro
  (#1 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: danas 00:03
Pol: Žensko
Godine: 29
The pursuit of happyness - 31.03.2007, 02:01

The pursuit of happyness

Režija: Gabriele Muccino
Uloge: Will Smith, Thandie Newton, Jaden Smith

Sinopsis:

U filmu Traganje za srećom, Kris Gardner (Vil Smit) je porodični čovek koji se svim silama trudi da obezbedi egzistenciju sebi i svojoj porodici. Uprkos njegovim odvažnim pokušajima, majka (Tendi Njuton) njegovog petogodišnjeg sina Kristofera (Džejden Kristofer Sajer Smit) je pod stalnim finansijskim pritiskom. Pošto više nije u stanju da se nosi sa tim, ona nevoljno odlučuje da ode.

Kris, sada samohrani otac, nastavlja potragu za malo bolje plaćenim poslom koristeći sve sposobnosti koje poseduje. Dolazi do volonterskog posla u prestižnoj brokerskoj firmi, i iako nema plate, on prihvata, u nadi da će se to završiti zaposlenjem i boljom budućnošću. Bez finansijskog zaleđa, Kris i njegov sin uskoro bivaju izbačeni iz stana i primorani su da spavaju u skloništima, na autobuskim stanicama, javnim toaletima, gde god uspeju da nađu prenoćište.

Uprkos nevoljama, Kris nastavlja da bude posvećen i brižan otac, koristeći ljubav i poverenje svog sina kao pomoć u savladavanju prepreka na koje nailazi.

NAGRADE
- Nominacija za Oskara za najbolju glavnu mušku ulogu (Vil Smit)
- Nominacija za Zlatni globus za najbolju glavnu mušku ulogu u drami (Vil Smit)
- Nominacija za Zlatni globus za najbolju originalnu pesmu
- Nominacija za Actors Guild Awards (Vil Smit)

O PRODUKCIJI

2003, izvršni producent Mark Klejman, inače poznat kao scenarista i glumac, bio je jedan od mnogih koji su videli priču o Krisu Gardneru u emisiji “20/20”. On kaže, “Moja supruga i ja nismo redovni gledaoci emisije, ali smo ulovili segment koji je govorio o tome kako se Kris suočavao sa neverovatnim preprekama. Bila je scena u kojoj je opisivao kako je kupao sina u lavabou toaleta. Pošto je naš sin u to vreme imao godinu dana, to nas je oboje pogodilo. Rekao sam svojoj ženi, ‘Moram da obezbedim prava na ovu priču. Ovo bi mogla da bude savršena uloga za Vila Smita’.”
Telefon Krisa Gardnera se usijao jutro posle emitovanja pomenute emisije, ali Klejman je zaokupio njegovu pažnju, kako se Gardner priseća, “zato što je bio iskren i direktan.” Ugovoren je sastanak sa producentima Todom Blekom, Džejsonom Blumentalom i Stivom Tišom. ”Po mom viđenju,” kaže Blumental, “Priča Krisa Gardnera je univerzalna. Radi se o tome koliko daleko bi neko otišao da zaštiti svog sina. Tu je postojao emotivni nukleus koji je dotakao svakoga i to smo iskoristili kao polaznu tačku u priči o životu Krisa Gardnera.”
Njegov partner, Tod Blek, takođe je bio dirnut — i inspirisan. “Odmah sam rekao, ‘Bože, Ovo je fantastična priča. Kao Roki — čovek koji je potpuno poražen dolazi do uspeha.’ To je definitivno bio materijal za film, i mi smo želeli da mi budemo ti koji će ga napraviti.”
Blek i Blumental su kontaktirali producenta Džejmsa Lasitera, partnera Vila Smita. Lasiter, je takođe bio impresioniran pričom “i znao sam da će se dopasti i Vilu, kao čoveku i kao ocu.” Lasiter je poslao snimak emisije “20/20” u Vankuver, gde je Vil Smit snimao film Ja, Robot, i manje od 24 sata kasnije, odgovor je stigao. “Od trenutka kada sam odgledao snimak, video sam ovu priču kao otelotvorenje američkog sna,” kaže Vil Smit. “Koncept na kome je zasnovana ova zemlja je nada da svako ko se naoruža voljom i odlučnošću može da kreira svoj život, kao i situaciju u kojoj se nalazi. Svaki put kada vidite nekoga ko pokazuje takvu veličinu i odlučnost, prirodno je da sebi postavite pitanje — da li bih ja bio sposoban da to isto uradim? Da li bih bio dovoljno čovek, dovoljno otac, dovoljno suprug da ustanem i suočim se sa problemima kao što je taj čovek učinio?”

Cinemania

Ja sam pogledala film,veoma zanimljiv.Preporucujem i vama da ga pogledate

Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice