Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Negativan uticaj crtanih filmova na decu
staro
  (#5 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: juče 23:23
Pol: Žensko
Godine: 33
Odgovor: Negativan uticaj crtanih filmova na decu - 08.05.2006, 16:44

Kada malo bolje razmislimo u 99% crtanih filnova je prisutno nasilje i agresija. Samo je to prikazano na malo drugačiji način u onim crtaćima na kojima smo mi odrasli i u onim koje deca sada gledaju. Oni su samo direktno nasilni. U suštini nije bitno da li crtani ima nasilja, nego da je dobro pokazao borbu između dobra i zla.

Slažem se da je ovo što sada deca gledaju nižeg kvaliteta, ali se nikako ne usuđujem da sankcionišem dečiji svet u glavi mog sina. Možda ga ja jednostavno ne razumem kao on. Ali uvek se trudim da sa njim razgovaram o tome. Dok je bio mali, mogla sam da biram i kupujem crtane filmove koje sam mu puštala, ali od kako zna da koristi daljinski gleda šta želi. Nemam srca da sa tv-a izbrišem dečiji kanal, kakve god on crtaće puštao, jer svi njegovi drugovi i drugarice gledaju to isto. To je jednostavno jedna velika stvar u njihovim životima i tema na osnovu koje sklapaju prijateljstva, upoznaju se i zbližavaju, bar sada, dok su još malo veći od malih.

Bitnije je da u njegovu glavu ne ulaze kojekakve vesti i dnevnici u kojima ima mnogo više nasilja, da ne pokupi od društva ono što je loše, da ne gleda nasilje u komšiluku, da živi u normalnoj porodici i da se sa njim razgovara. Da ne upija od nas "velikih i zlih", jer mi možemo napraviti mnogo veća sranja nego jedan crtani film. Pa, ratove ne prave deca. Rasizam i verska netrepeljivost su im strane reči. Mislim da ako se roditelj malo više angažuje i posveti pažnju svom detetu, da to što prikazuje neki crtani film ili igrica i neće imati nekakav uticaj na njegovu glavicu. Na žalost, ima sve više primera gde ljudi deci kupe računar da bi ih jednostavno "skinuli sa grbače". E to je meni heavy. Dok ja sa mojim Malim Od Hladnog Oružja razgovaram, a delima mu pokazujem šta je u životu "right", ne bojim se da će od njega postati loš čovek.

Howgh!

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice