Pregled pojedinačne poruke
staro
  (#34 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 01.12.2008 22:38
Pol: Žensko
Godine: 25
05.03.2007, 21:27

Citat:
HLEBmaster kaže: Pogledaj poruku
Zavisi kako se razume rech - genocid. Tachno, za genocid nad jednim narodom teshko bi mogao da bude odgovoran samo jedan general. Medjutim, ovde se pod genocidom podrazumeva satiranje mushkih pripadnika jedne nacionalnosti na jednom relativno malom geografskom podruchju (govorimo o Srebrenici) nad kojim jedan general moze da ima apsolutnu komandu i odgovornost bez podrshke sa strane. A i ako je imao podrshku odavde onda, prateci komandnu liniju ne dolazimo do Srbije kao drzzave, nego do njene vlasti.

Mislim da je u interesu srbije da se Mladic sam preda. A sa druge strane u interesu je svake novonastale drzzave na balkanu da pohapsi i "procesuira" svakog neposrednog zlikovca koji je vukao obarach pa onda proveriti da li je morao ili nije. Znam da je to utopija, ali ne znam kako da se drugachije civilazcijski distanciramo od ubijanja kao nachina za reshavanje bilo kakvih problema.... Zna se shta je rat i "neminovnost", a shta je ratni zlochin i zlochinci ne bi trebalo da se shetaju slobodno ma koje nacionalnosti bili..
Komentar vezan za Mladica je bio vezan za raspravu o odgovornosti RS za genocid

Tako da se sa celim tvojim postom sasvim slazem,i vise nego slazem,isto mislimo

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Твоја нагађања типа "ако није крива Србија онда мора да је РС" су једно, судска пресуда друго.
РС није осуђена за геноцид, кривица је индивидуална. Наравно не једног човека већ више људи, али није ни на држави ни на народу ни на војсци као колективима.
Sudska presuda se odnosi na Srbiju a RS nije ni procesuirana tako da o tome necemo raspravljati,bar ne na ovoj temi...

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice