|
Odgovor: Kako proživeti život...??? -
01.03.2007, 16:43
Ili kako proziveh najbolje godine zivota? Pa stabilno. Izgradjivati sebe psihicki stabilnog, i pored svih problema i problemcica, naci sebe, i lepotu zivljenja i u malim stvarima.Da bi se to postiglo mora da postoji vera.Posebno covek kao pojedinac mora za sebe da stvori u toku 24sata, bar jedan sat da bude samo njegov, nedodirljiv od drugih.Treba biti optimista, onoliko koliko se moze, ali ipak dovoljno da jedan trenutak bude lep.Svi ti lepi trenuci, prave finu, mrezicu zadovoljnog zivljenja.Koristite sanjarenje da ulepsate vece pred spavanje, ali ujutru ne pocinjite dan sa snovima.Pricajte sa drugima i sa sobom, nemojte biti "kasta " u malom.Poklanjajte kad god mozete. Jel znate onu hipoteticku zelju: Daj mi Boze tu mogucnost; da celog zivota mogu da poklanjam.Dali ste osetili radost darivanja, sigurno jest, posebno ako je bilo spontano.
I da sve nebi bilo preozbiljno jedna anegdota: Pita prijatelj prijatelja: Jel ti se desi da neki put pricas sam sa sobom. "Taman posla, nisam valjda poludeo!?"
E nisi ni lud da razgovaras sa budalom, rece mu prijatelj.
Ja sam pricao sam sa sobom ali nisam valjda, ovo iz anegdote, ko zna???
|