Citat:
morrib kaže:
Vuk Stefanovic Karadzic pise, da je Srbija oko 1880. godina imala oko milion stanovnika, i dalje navodi granice gde se prostirala.
Srbija danas, ima mnogo vise i stanovnika i prostora, Hajdemo sa pamecu, vestinom, radom i tolerancijom, da se izborimo da ne budemo Veliki, vec da budemo uvazavano znacajni.
|
Trebamo da budemo veliki, ne teritorijalno, već duhovno, mentalno, samo što je to proces, prihvatanje odgovornsti, mirenje sa prošlošću i zauzimanje stava prema istoj, da bi se čiste savesti i podignute glave moglo ići dalje. Mnogo faktora danas dirguje situaciju u kojij se nalazimo, od mnogo ljudi zavisi kako će se stvari dalje razvijati, ti ljudi nismo mi, nažalost nismo, mi ih samo plaćamo da pričaju budalaštine i vode nas dublje u provaliju. Mislim da treba da se desi neka sveukupna smena generacija, ali se te iste smene plašim, jer nove generacije odrastaju učene i vaspitavane onim što su ovi sadašnji posatvili kao standarde. Tu se negde zatvara začarani krug iz koga ja trenutno ne vidim izlaz. Nadam se da grešim, baš bih volela da grešim.