|
Odgovor: Moja Prica -
27.02.2007, 16:53
Maja je na glavi nosila kapu crvene boje. Robert pomisli kako bi vise voleo da vidi samo njenu kosu. Culo se neko dete, glas ga je podsecao na njegovog sina. Äli to je nemoguce, zakljucio je, sin je kod njegove bivse zene. To je nemoguce. Sagnuo se da sakrije pogled, sto dalje od Majinog. Gledao je dole, u casu crnog vina na stolu.
Vino se penilo slabasnim mehurima koji su brzon nastajali i iscezavali. Nalikovalo je to penusanje onome kako ilustratori SF prica zamisljaju dinamiku paralelnih univerzuma.
Pored te case vina stjala je uska konzerva osvezavajuceg energetskog napitka "Crveni bik". Zasto pijes to sranje, pitao je Maju. Zato sto mi treba energija, nemam vremena da jedem.
Zasto nemas vremena? Pogledaj onu grupicu tamo, rece Maja umesto odgovora. Sta sa njima? To su mi kolege, studenti na akademiji za dizajn. Pa?
Pa ako stanem, oni ce me preteci. Na akademiji se svi takmice i svako je u ratu sa svakim. Svako hoce da ima sto vise radova, da bi uspeo, da bi ga primetili, da bi se probio, rece Maja u zanosu. Ko da vas primeti? "Fimre”? Ma sta vi to u stvari dizajnirate?, upita Robert. Pakovanja, odgovori Maja.
Koja pakovanja? Recimo pakovanja za jogurt, mleko, pivo. Svako ima svoje radove, trudimo se da budemo sto originalniji, da svoje ideje drzimo u tajnosti, objasnjavala je veoma ozbiljno Maja.
I zbog glupih pakovanja ne stizes da jedes, koga je briga za pakovanja, prekinu je Robert. Maja je gledala zapanjano. Ali to je moj poziv, to je moja karijera.
Majo, “uspece” mozda jedan od vas stotinu, sta ce biti sa ostalima, sta ce biti sa tobom ako ne uspes? Reci cu ti, nastavi Robert, imaces trideset godina, bices nezadovoljna i histericna, puna zlobe i zavisti. Zar tako zelis da zivis? Uopste ne razmatram opciju da ne uspem, kaze Maja. Robert pogleda opet u svoje vino sa koga pena bese iscezla.
Negde daleko, cinilo mu se, cuo je kako Maja objasnjava: Stvari su se u ovom svetu Roberte promenile otkada si ti bio skolarac. Danas je: Pojesti ili biti pojeden, svet se vrti oko love i seksa, svako mora da izabere.
Pa dobro, onda seks, rece Robert vracajuci se svesti. Podigao je glavu. Prvo Majin podrugljivi osmeh, a onda, ispod oboda crvene kape gledale su ga one iste drske, plave oci, ali u njima je ovaj put razaznavao samo ocaj.
|