Moje dete već 3 godine ide na višednevne ekskurzije, tj te od 7 - 10 dana. Iako napravim spisak (zajabavaše me neki odavde zbog istog), nikada nije vratio sve dukserice, kačkete i čarape. Ovo prvo i drugo kapiram da je rasejao negde po prirodi, pošto učiteljica proverava sobe kada se spakuju, a čarapicama su se možda gađali, no nebitno. Uvek mu je bilo lepo
Zavisi i kakvi su oni uopšte, kao mali kolektiv, koliko ti je dete vezano za nekog druga ili drugaricu... ako jeste, najbolje je da i spavaju zajedno... mada se oni između sebe već podele fino.
Ništa ti tu ne treba da znaš od specifičnijih stvari, spakuješ spisak stvari, kesu za prljav veš, apoteku sa uputstvom "šta dati kad je ovo a šta kad je ovo", zdravstvenu i karton sa vakcinacijama, džeparac, spisak sa telefonima za kontakt (tvoj i od hazbenda), adrese ako će da piše razglednice i to je to
Učiteljicu sam zvala svaki dan po jednom i ona me je informisala šta rade gde su bili da li su dobri... a ako je moje dete bilo blizu negde ili ako ih baš nisam prekidala u igri, tražila sam i njega da čujem
Spakuj joj/mu/im ( pazi ovo

) i neku društvenu igru, možda neku muziku, časopise, zavisi od interesovanja, da imaju i ako slučajno osete da im je dosadno nešto što vole.
Obeleži joj/mu/im etikete na peškirima njihovim inicijalima markerom

i nauči šta je njihovo, specijalno ako planiraš da im dokupiš još neke stvari, pa da se ne zbune.
I šta god da se tamo dešava, kevo, o'ladi i ne brini

Oni i uče i zajebavaju se, lepo im je i sve će da ti prepričaju kad se vrate puni utisaka sa ovolikim očima

+ neki glupi suvenir za koji će dati lovu i koji će zauzimati specijalno mesto u kući, a tebi grejati srce