Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Traženje posla
staro
  (#17 (permalink))
SansRomantic
Samo svoja...
SansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimum

Član od: 18.05.2006.
Poslednji login: 20.05.2008 09:01
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: Traženje posla - 26.02.2007, 18:42

Citat:
Sirijus kaže: Pogledaj poruku
Što se tiče uplaćivanja za radni staž, zdravstveno i ostalo, do toga nismo ni došli jer mi je rekao da će se to regulisati kasnije, verovatno sa nekih pet-šest meseci. To je onda i dobro, pošto znam ljude koji godinama čekaju da im se to osnovno pravo reguliše.
Ne, to uopšte nije dobro!

Hajde da ostavio Zakon po strani, obzirom da se svi samo trude da pronađu načine kako da ga zaobiđu, ali zaista ne bi smelo da prođe toliko vremena da se zaposleni radnik prijavi i tako počne da mu teče radni staž i zdravstveno, a poslodavac uplaćuje poreze i doprinose.
Hajde što mahom najveći broj poslodavaca svoje zaposlene prijavljuje na minimalac a ne na puni iznos plate - ali baš da uopšte ne prijavi..

Ne znam kako je u Nišu, ali ovde u Beogradu u poslednje vreme su jako česte posete Inspekcije rada, što po radnjama što po centralama firme koje samo interesuje lična karta svih prisutnih i Ugovori o radu.
Tako bi trebalo da bude svuda - jer svaki poslodavac ima opciju prijave probnog rada ili čak rada po Ugovoru o delu, Ugovora o dopunskom radu i tome slično - tako da bih ja sve te što ne prijavljuju radnike prijavila Inspekciji

"Frankly my dear, I don't give a damn!"

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice