Citat:
Lady S kaže:
Iskreno, ja sam se baš lepo zabavljala u tom periodu. Čitavo bombardovanje provela sam u gradu kog su od milošte prozvali "Klintongrad", jer ni jedna jedina bomba nije pala u grad.  Uglavnom, svi znaju o kom gradu je reč. 
|
Hhahahah... Kod mene je bilo malo drugačije. Naime, ja sam samo prvo veče NATO agresije proveo u jednom od klintongradskih podruma, a već ujutro su matori sestru i mene spakovali i odveli nas kod babe i dede, u jedno malo selo u južnom Banatu. Da budemo na sigurnom. Međutim, jednog dana, posle dve ili tri nedelje, dok smo svakodnevno slušali vesti o tome kako naš grad bombe samo zaobilaze, to malo selo u kom sam se ja sakrio je 'ladno... bombardovano.

Ono, ništa strašno, samo jedna raketa, vojska se uštekala s radarom tu negde, pa je selo popilo tomahavk, ali popucali su prozori i sve se treslo... Nije bilo nimalo naivno. I tako smo posle nekog vremena ipak odlučili da se vratimo tamo gde je zaista bilo bezbedno, u Klintongrad.
Što se same NATO agresija kao istorijskog događaja tiče, ostaće crnim slovima upisano u svetskoj istoriji kao jedna sasvim nelegalan i nasilnički čin agresije nad jesnom suverenom državom.