Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Bez kralja ne valja?
staro
  (#21 (permalink))
Phoenix
Iskusni forumdžija
Phoenix će uskoro postati poznat članPhoenix će uskoro postati poznat član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 05.05.2006 02:02
Pol: Muško
Odgovor: Bez kralja ne valja? - 04.05.2006, 20:04

Citat:
Pcela ubica kaže:
zbog čega to ne bih mogao i ja, koji sam u svakom smislu nadprosečan?
Tebi onda ni ne treba republika, jer si rodjen u najmanju ruku za Generalnog sekretar UN .
Citat:
Dalje, ja još uvek nisam video ni jedan racionalan i pragmatičan razlog za vraćanje na monarhijski oblik vladavine, sem isprazne romantike.
Dobro, ali hajde objasni koja je korist od Predsednika republike? Daj mi samo jedan dobar razlog. Možda to da se trpa u posao Premijeru? Ili će, možda svojim ugledom postići bolje pozicije u razvijenim zemljama nego što bi to mogao Kralj koji je u srodstvu sa najznačajnijim kraljevskim porodicama u Evropi? C,c,c...
Citat:
Čitava istorija čovečanstva obeležena je borbom naroda za ograničenje monarhove vlasti i samovolje...
Slažem se, ali ovde je reč o Ustavnom monarhiji, a ne o autokratiji. Znaš ti to vrlo dobro i nemoj da manipulišeš.
Citat:
monarhova vlast je sve više i više ograničavana na sveopštu radost vaskolikog pučanstva
A tu radost su uveličali: Staljin, Hitler, Tito, Čaušesku, Milošević, Tudjman...
Citat:
živela republika!
Naravno, tvoje demokratsko pravo je da se opredeliš za odredjeni oblik vladavine. No, ja sam na početku teme nabrojao ustavne monarhije, a ponoviću ovde: Španija, Norveška, Holandija, Švedska, Velika Britanija, Belgija, Danska, Luksemburg, Japan, Australija, Kanada, Novi Zeland...
Izvoli, nabroj toliko republika, ali da su bar na istom stepenu ekonomskog i demokratskog razvoja, kao ove ustavne monarhije.

Tvoje sprdanje u narednom postu nije za komentarisanje. Jednog dana bićeš i sam predmet sprdnje, predsedniče...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice