Citat:
Pcela ubica kaže:
zbog čega to ne bih mogao i ja, koji sam u svakom smislu nadprosečan?
|
Tebi onda ni ne treba republika, jer si rodjen u najmanju ruku za Generalnog sekretar UN

.
Citat:
Dalje, ja još uvek nisam video ni jedan racionalan i pragmatičan razlog za vraćanje na monarhijski oblik vladavine, sem isprazne romantike.
|
Dobro, ali hajde objasni koja je korist od Predsednika republike? Daj mi samo jedan dobar razlog. Možda to da se trpa u posao Premijeru? Ili će, možda svojim ugledom postići bolje pozicije u razvijenim zemljama nego što bi to mogao Kralj koji je u srodstvu sa najznačajnijim kraljevskim porodicama u Evropi? C,c,c...
Citat:
Čitava istorija čovečanstva obeležena je borbom naroda za ograničenje monarhove vlasti i samovolje...
|
Slažem se, ali ovde je reč o Ustavnom monarhiji, a ne o autokratiji. Znaš ti to vrlo dobro i nemoj da manipulišeš.
Citat:
monarhova vlast je sve više i više ograničavana na sveopštu radost vaskolikog pučanstva
|
A tu radost su uveličali: Staljin, Hitler, Tito, Čaušesku, Milošević, Tudjman...
Citat:
živela republika!
|
Naravno, tvoje demokratsko pravo je da se opredeliš za odredjeni oblik vladavine. No, ja sam na početku teme nabrojao ustavne monarhije, a ponoviću ovde: Španija, Norveška, Holandija, Švedska, Velika Britanija, Belgija, Danska, Luksemburg, Japan, Australija, Kanada, Novi Zeland...
Izvoli, nabroj toliko republika, ali da su bar na istom stepenu ekonomskog i demokratskog razvoja, kao ove ustavne monarhije.
Tvoje sprdanje u narednom postu nije za komentarisanje. Jednog dana bićeš i sam predmet sprdnje, predsedniče...