Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Trema i sta sa njom
staro
  (#11 (permalink))
SansRomantic
Samo svoja...
SansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimum

Član od: 18.05.2006.
Poslednji login: 20.05.2008 09:01
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: Trema i sta sa njom - 21.02.2007, 17:51

Uglavnom imam tremu od nepoznatog.

Ako se u bilo kojoj životnoj situaciji nađem u mraku - ostala čula kao da podivljaju - postajem hipersenzitivna i hvata me panika i strah.
Tada se rađa i trema - da neću znati da odreagujem na pravi način u pravom trenutku.

Dosta sam razmišljala odakle to potiče...kao mali i malo veći bebac bila sam jako stidljiva...i strašno su me plašili ljudi...kaže draga mama da sam znala da zaplačem samo kada bi mi se neko približio (nisu ljudi stizali ni u ruke da me uzmu, što sam iskreno i mrzela - izjava istog autora, drage mame).
Nisam volela ni da me ona ili tata nosaju u rukama, najsretnija sam bila u svom krevetiću sa svojim žutim medom i plavim ćebencetom..
Pokušaji da me istrgnu iz tog mog carstva rezultirali su - kaže mama - istim ovim današnjim izrazom na licu kada je nešto novo i nepoznato na pomolu - oči širom otvorene, skoro da ne trepćem i usne razvučene u kiseo osmeh...

I tako...tridesetak godina kasnije...prepoznajem isto stanje...
Ali sam pronašla način da se izborim i ne dozvolim da mi pokvari sve ono lepo što život može da donese - jednostavno sam ga prihvatila!
Osetim da nadolazi, kao talas - opustim se psihički i kažem dođi, cool je što si tu, ti si deo mene - i čekam da prođe...a prolazilo je odmah kada profesor postavi prvo pitanje, čim se upale svetla reflektora, prolazi i danas čim izgovorim prvu rečenicu i shvatim da ljudi s' pažnjom gledaju u mene..jednostavno nestane...

A onda kada sam bezuspešno pokušavala da se borim imala sam samo kontra efekte - trema se pojačavala, sve sam se više znojila, postajala sam sve nervoznija...i na kraju bih odlazila "praznih ruku"...
a to već ne volem

"Frankly my dear, I don't give a damn!"

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice