Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Ljubav na prvi pogled
staro
  (#10 (permalink))
A6quattro
Legenda
A6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimum

Član od: 19.09.2006.
Poslednji login: danas 02:00
Pol: Muško
Godine: 45
Odgovor: Ljubav na prvi pogled - 19.02.2007, 15:26

Mislim da je uopste glupo govoriti o ljubavi na prvi pogled! Sklon sam poverovati da svako ko kaze da mu se to dogodilo ili laže (sebe) ili nedovoljno zna o ljubavi.
E sad, privlacnost je moguca, ali ljubav - to nikako.
Jer, ljubav je proces, a metafizicki zakoni se dovode do paradoksa, ako se proces pokusava deducirati u nestabilnost jednog trenutka za koji se ne moze odrediti ni pocetak ni kraj.

Vec sutra mozemo sresti ponovo neku novu privlacnu osobu i sta tada reci; Dogodila mi se ljubav na prvi pogled!
Za ljubav je potrebno mnogo vise od pogleda, koji usitinu moze postici osecaj jake privlacnosti, koja posle moze da preraste u zaljubljenost, pa i korak dalje - u ljubav, u naviku. Da bi se stiglo do te faze potrebno je, izmedju ostalog, i vreme.

Mozda je prilicnije to stanje nazvati - ljubav na drugi pogled. Jer, prvim pogledom samo vidimo, a ovim drugim razmisljamo. Ljubav se obicno dogodi u vreme kad je ne ocekujemo, makar je i trazili tu negde oko sebe.
Najnormalnije je voleti, ali izmedju ljubavi i "ljubavi" ili požude je ogromna razlika. Nekada i nevidljiva, jer pozuda prevlada. Zbog toga se za dvoje u seksu kaze "vode ljubav", a ne vode pozudu, razgovaraju o kreditu i pokrecu se u krevetu.

nomen est omen

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice