Citat:
Lady S kaže:
Zapravo, zanima me da li vam se nekada dogodilo da na ovaj, ili možda neki sličan način, ostvarite platonsku vezu sa punim prisustvom emocija?
|
Veza ostvarena putem kuckanja ovog tipa, po meni lično je najjača veza koju dvoje može ostvariti.
Lako je (dobro, ne baš lako, ali u svakom slučaju lakše) videti u nečijim očima da li je tužan, sretan, ljut..da li se smeje ili plače...lako je prepoznati nervozu u njegovim pokretima ili uzbuđenje u glasu ili na licu...
A kada si u stanju da sve te emocije prepoznaš iz crnih (ili roze

) slova na monitoru..to ipak znači nešto više...
Pristalica sam mišljenja koje je iznela Bilica - svi se mi ovde "krijemo" iza nekih nickova ili avatara i generalno bi trebalo da smo opušteniji i iskreniji, trebalo bi da se brže i spremnije otvaramo jedni drugima i to ne sa tim ciljem, već samo i isključivo sa ciljem da kažemo ono što mislimo (prevaranti brzo pokažu svoje pravo lice

)...te tako možemo osobu upoznati potpunije nego pri fizičkom kontaktu...
Međutim, reči, posebno napisane, bez boje i tona glasa, bez izraza lica, mogu biti i pogrešno protumačene...zato smatram:
Citat:
Lady S kaže:
Da li su ove veze osuđene na rok trajanja i da li bi nam u nekom trenutku na kraju ipak zafalila ta fizička prisutnost?
|
da definitivno veze ove vrste imaju rok trajanja i u nekom trenutku će nam zasigurno biti neophodan i pogled i dodir..glas i izraz lica.
I da odgovorim na pitanje - da, dogodila mi se čista, najčistija platonska ljubav preko interneta koja je prerasla u upoznavanje i danas mogu reći da imam velikog i dobrog, ako ne i najboljeg prijatelja u ovom drugom, neću napisati stvarnom - jer i net je deo stvarnog života - fizičkom delu moje stvarnosti.