Citat:
PropelerZviz kaže:
Naravno ta osoba mozda ima 1000 mana, ali ih mi ne vidimo.
Ali to hrani samo deo naseg bica. Jer cula koja imamo koliko daju, toliko i traze za uzvrat. Pa ako imam vid, ne zelim da je ne vidim
|
Bash naprotiv u ovom virtuelnom svetu sve loshe osobine izadju na videlo u chak i vecoj meri nego li u RL...
I sto si duze u njemu chula su ti sve oshtrija jer zamenjuju neku stvarnu impresiju...Kao kod recimo slepog choveka, nedostatak vida se nadoknadjuje nekim osecajem,intuicijom...
Cesto sputavam taj svoj osecaj, da li iz razloga sto ne zelim da poverujem da je moj sagovornik nekompetentan ili mu pruzajuci drugu shansu ali se na kraju uvek ispostavi da je taj neki prvi utisak, prva impresija bila tachna...
Mada u biti nikad nisam ocekivala da cu ostvariti vezu sa bilo kim preko neta i uvek sam ljude koji su pokushavali da mi se priblize izopshtavala iz svojih VR krugova,nasumice brisala ceo inbox i sve ih odbacivala...chak verujem da se nikad ne bi upoznala s nekim ko me iskljucivo muva...
No ne sumnjah da platonizam ne proistice iz tako necega...vec bash naprotiv iz najopushtenijih prijateljstava...
I nekad mi bash taj platonizam nedostaje... jer su ljudi mnogo iskreniji,opushteniji kad nema bash tog direktnog,vizuelnog kontakta...