Poenta je da nema poente
Mislim, očigledno je još odavno da se njihovi filolozi i lingvisti bore svim silama da istaknu posebnost hrvatskog jezika toliko da je to i njima samima kao narodu ponekad smešno. Koliko se ja sećam i u ono vreme dok smo bili u "ljubavi" kod njih se nije učio srpskohrvatski nego hrvatskosrpski
U redu, učiće Hrvati hrvatski, Crnogorci crnogorski, Bosanci bosanski (Vojvođani vojvođanski možda

jednog dana) jer je svaki drugi naziv odavno izgubio smisao, ali toliko na silu udaljavati srodne književne jezike i gramatiku je u najmanju ruku i smešno i jadno.
Meni je recimo ovde zanimljivo (i jako pozitivno) to da se Srbi uopšte ne trude da iz jezika izbace razne internacionalizme i kroatizme, koliko recimo Hrvati. Možda zato što su uvek bili pod pritiscima moćnijih naroda (pa još nema ni 100 godina od Habzburške monarhije

) pa su se plašili i italizacije i germanizacije i mađarizacije te se vazda borili da budu jedinstveni i različiti. Oni kao katolici imaju sada manje reči sa latinskim poreklom, nego mi kao pravoslavci. Eeeejjjj. Tako da mene ovo za padeže uopšte, ali uopšte ne čudi. Tako će samo zbuniti narod i osiromašiti svoj jezik, moje je mišljenje.
Ili su možda mišljenja da ga obogaćuju tako što za jedan pojam dodaju više reči
Bilijar = Četveronožno zelenočehano štapikalo