Citat:
imao je kucu gost
|
ne kaze se uzalud "svakog gosta 3 dana dosta!".. mozda je ovaj gost kren'o u selo, pa zato kaze
imao.. sad vise nema.. neka druga kuca mu se mozda vise dopala..
Citat:
Kako si, tugo
sta mi radis sada
nema te dugo
a ja se navikla
|
autor nije mozda hteo da spominje pravo ime neke osobe, mozda je u pitanju gost iz prve strofe.. pa je
tuga zapravo zamena i kamuflaza, da citach ne bi posumnjao na nekog

vidi se iz prilozenog da te osobe vec dugo nema.. mozda je taj gost, kad je kret'o iz kuce, zapravo ostavio autora u kuci.. pa sad autor pati, ono, nedostaje, jel..
[edit: sad sam videla da je zlatokosa imala istu ideju
]
Citat:
Moj zivote, da l' si ziv
|
mozda je autor na aparatima.. ono, hibernira.. nesvesan je svog stanja pa nije siguran jel' san il' je java.. mada, to je malo sumnjivo..

kako ocekuje da dobije odgovor?
Citat:
gde su stari drugovi
da l' je isto ko nekad
kad smo deca bili mi
|
mozda je ovo jos jedan dokaz da je osoba mozda na samrti.. ili mozda midl ejdz krajsis.. sa psiholoskog aspekta gledajuci, to su dva perioda kad se ljudi prisecaju i vazzu kroz sta su prosli.. elem, ili je mozda samo autor izgubio adrese i brojeve telefona.. pa ne moze da ih zovne da ih lichno pita..
Citat:
Srusio je neko most
|
sigurno gradske vlasti htele da naprave novi, lepshi, veci, sjajniji.. onaj stari drveni nije valjao.. a i treba se u naj naj svetlu prikazati kad stignu gosti iz inostranstva..

a autor je sigurno bio emotivno vezan za taj stari most, pa je mozda cak eventualno kojim slucajem i pisao vlastima u nadi da nece mozda eventualno kojim slucajem da ga srushe.. ali izgleda bezusupeshni su bili ti njegovi pokushaji ..
Citat:
otis'o je negde gost
|
kud je otish'o to ni gost sam verovatno ne zna.. mozda je skren'o iza prvog coshka i sad shkilji i promatra dal' ga nek'o prati...
Citat:
nema vise vreme sjaj
|
da, vreme vise nema sjaj.. autor je sasvim u pravu.. sav taj sjaj vremena se pokupio, jer je gradskoj vlasti ponestalo kad su gradili onaj novi most sto sad zamenjuje ona stari.. tamo preko reke..