Isteklo je 24h
A sad nova pesma.
Imala je reka most
imao je kucu gost
imalo je vreme sjaj
imala je ljubav kraj
Kako si, tugo
sta mi radis sada
nema te dugo
a ja se navikla
Ref.
Moj zivote, da l' si ziv
ako jesi dobro je
da mi kazes ko je kriv
sto smo tuzni oboje
Moj zivote, da l' si ziv
gde su stari drugovi
da l' je isto ko nekad
kad smo deca bili mi
Srusio je neko most
otis'o je negde gost
nema vise vreme sjaj
samo ljubav ima kraj
Citat:
Imala je reka most
imao je kucu gost
imalo je vreme sjaj
imala je ljubav kraj
|
Setna srofa koja govori o proslom vremenu u ovoj pesmi je uvertira u diskusiju dve osobe. U ovoj strofi se opisuje okolina i pejzaz oko dvoje koji se nalaze na obali reke tog mat (nesjanog, meterijalnog) vremena. I poslednji stih ove strofe najavljuje da ljubavi vise nema kraja. Tehnoloski napredak civilizacije je stvorio virus koji ljubav vodi beskonacnom petljom u vecnost.
Citat:
Kako si, tugo
sta mi radis sada
nema te dugo
a ja se navikla
|
Progovara osoba koja je inicijator ovog razgovora i svog sagovornika naziva tugo. Pretpostavljamo da je to u pitanju osoba imena Tugomir, a iz miloste ga zove Tugo. I nemilosrdno mu govori da joj je lepo bez njega i da je tako navikla.
Citat:
Moj zivote, da l' si ziv
ako jesi dobro je
da mi kazes ko je kriv
sto smo tuzni oboje
Moj zivote, da l' si ziv
gde su stari drugovi
da l' je isto ko nekad
kad smo deca bili mi
|
E sada se zenska osoba okrece slucajnom prolazniku i pocinje njemu da se obraca jer je prepoznala svog komsiju. Pretpostavlja se da se komsija zove Zivorad, ili Zivojin ili Zivota ali ga zenska osoba iz miloste zove Zivote. Jer on ocigledno simbolizuje nesto sto je pokrece. Zenska osoba pita Zivot (najverovatnije Zivotu), ko je kriv za njihovu tugu? Pretpostavljamo da pesnik aludira na prvu osobu (na Tugomira) i da zenska osoba ustvari krivi Tugomira za njihovu tugu.
Citat:
Srusio je neko most
otis'o je negde gost
nema vise vreme sjaj
samo ljubav ima kraj
|
I na kraju u poslednjem stihu pesnik opet opisuje pejzaz i u poslednjem stihu setno se priseca vremena pre civilizacije i pre virusa za vecnu ljubav. Protivi se svemu sto je napredno i sto donosi razvoj tehnologije i zeli da ljubav ipak ima kraj.