Citat:
euridika kaže:
Emocije ili osećanja trebaju da budu vodilje kada se radi o ljubavi koja se razvija izmeđun dvoje ljudi, ali razum se ne isključuje, baš zato da nebismo isprojektovali svoje slike i ostali slepi i izigrani u jednom momentu, razum treba da bude vodilja kada se radi o poslovnoj komunikaciji, ali se ne treba isključivati emotivni deo da se nebismo doveli u situaciju da najveći deo svoga života provodimo kao mašine, dragoceni su svi ljudi koji nas okružuju i svakom treba ukazati dužnu pažnju.
|
Osećam. Osećanja se tek naziru, ili osećam jako, snažno, nekad uzvišeno, nekad bolno.
I sumnjam u to da me osećaj vara.
I vara me ako osećanja slabe dok ne nestanu. A ako me ne vara onda samo jačaju, i dobijaju neke nove dimenzije, neka druga, neka dublja značenja u koje opet sumnjam dok se ne dokažu i ne prerastu u nešto više.
Volim da znam. I uvek sumnjam u to da znam dovoljno. I zato nisam lenja da mislim, i opet mislim, da učim još više predmet koji se zove život. I što više saznajem, uviđam koliko zapravo malo znam i koliko još treba da znam.
Osećam, mislim, sumnjam, živim...
Da, to jesam ja.