Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Žene u politici
staro
  (#8 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 01.12.2008 22:38
Pol: Žensko
Godine: 25
Odgovor: Žene u politici - 10.02.2007, 02:13

Citat:
PropelerZviz kaže: Pogledaj poruku
Nebih se složio da je crkvena bila usmerena protiv žena. U periodu inkvizicije učenje je zloupotrebljeno, a sputavanje žena je jedna od posledica.
Spaljivanje "veštica", je bio jedan od mehanizama zastrašivanja. Vešanje, giljotina... definitivno žene nisu više ubijane u tom periodu. Crkveni totalitarizam je uperao prst u svakog nepoželjnog....
Pazi Crkva je proglasila zenu djavolovim oruzjem i to dovoljno govori o svemu...
Vesanje i giljotina i nema veze sa Inkvizicijom,vesani su zlocinci a giljotirani prvenstveno velikasi a kasnije opet zlocinici...
A zene su spaljivane samo zato sto su pokusavale da travama olaksaju sebi porod jer je Crkva rekla da zena na porodu mora da pati jer je ljude protjerala iz Raja(ona je krivac)...
Crkva je imala mnogo toga protiv zene

Citat:
Jeste nepravda! Al' u vremenima ili trenucima gde ne važi "um caruje...." džaba ti pametna glava, ako moraš da mlatiš buzdovanom. Trebala ti je ili snaga ili oba.
Tacno da je trebao buzdovan ali ko je upravljao tim buzdovanom,um ciju su privilegiju opet imali samo muskarci...
Evo recimo primer Ivane Orleanke...Zena(tacnije devojka) se dokazala kao izvrstan borac,kao odlican strateg ali isprva joj niko nije hteo dati u ruke mac,ma ni poverovati joj da nesto moze...Pustili su je da pokusa u ocajanju jer ni u cemu nisu videli spas a i vojska je dobila moral misleci da je ona poslana od Boga...
Znaci tek kad su dosli do gotovo totalnog poraza pruzili su priliku Ivani jer vise nisu imali sta izgubiti...drukcje joj nikada ne bi pruzili sansu da se dokaze a mogli su od pocetka da je iskoriste i da ne izgube ni pedalj zemlje

Citat:
Ljudski mozak nema neke posebne fizičke karakteristike rezervisane za polove. Razlikujemo se u hormonima. Ne verujem da žena ima nadljudski razvijen centar za kompromis.To je individualna stvar.
Zapravo je dokazano da muskarci i zene vise koriste razlicite delove mozga i ne razlikuju se bas smao po hormonima vec i po pristupu nekom problemu,nacinu resavanja i sl...

Citat:
----------
Nekako imam osećaj da se zaštitnički postavljaš na stranu žena. Ok i ti si žena , ali ja nemam taj osećaj prema muškoj populaciji. Preuveličavaš diskriminaciju, odnosno prepoznaješ je u stvarima koje nisu usmerene direktno.
Upravo tvoja rečenica koja opisuje prednost u ženskim sposobnostima meni ostavlja utisak želje za prevlast, a ne za ravnopravnost među polovima.
Ok,jesam mozda nastupila malo vise feministicki no to ipak ne znaci da stitim nekoga,samo sam istakla neke prednosti zena u odnosu na muskarce,po mom misljenju naravno...
Ja zapravo i ne mislim da su muskarci i zene poptupuno ravnopravni,razlikuju se i ne misli da su te razlike nesto sto treba da se unisti,sta vise mislim da su jako pozeljne...Muskarci i zene trebaju da imaju jednaka ljudska prava kao i pravo da se dokazu i nisam nikako za prevlast bilo kojeg spola u bilo kom segmentu drustva...Naravno da ako ja mislim da su zene sklonije kompromisima ne znaci odmah da mislim i to da diplomatski kor treba da cine samo zene...Mislim da kad je rec o neki vaznim medjudrzavnim pregovorima da u pregovarackom timu treba da bude i neka zena(naravno po zasluzi)bas zbog tog razlicitog pristupa problemu...

Sto se tice same diskriminacije ne mislim da je preuvelicavam,ona prozima svaku poru naseg drustva i sve dok je tako naravno da cu da se i borim protiv nje i da govorim o njoj...Zena je,htio ti to priznati ili ne,jos uvijek u velikoj meri diskrimisana bilo pozitivno bilo negativno...Ako mi neko da posao samo zato sto sma zena da bi ispunio procenat zaposlenih zena to je diskriminacija...Ako mi ne da posao jer sam mlada zena koja ce verovatno radjati decu i nece se moci 100% posvetiti firmi,mozda raditi dokasno,cesto prekovremno i to je diskriminacija...Ne gleda me se po kvalifikacijama vec po spolu...
Tako isto u politici...
Ako mi se da neka funkcija zato sto sma zena,okaci me se na listu zato sto sam zena,to je diskriminacija,pa makar i poztivna opet je diskriminacija...
I mislim da nimalo ne preuvelicavam cinjenicu da je svaka zena u politic pod vecom lupom javnosti nego muskarac,osim sto ih je malo jos uvijek je uvrijezeno misljenje da su zene nesposobne da obavljaju iste funkcije nego muskraci...

Evo ti i misljenja jednog elektro inzinjera o sposobnosti zena

Citat:
Dark Red kaže:
ne bi glasao za ženu predsednika jar nisam siguran kako bi se ona snašla u jako delikatnoj situaciji. Bojim se da bi prevladala njihova osećajnost i da bi bile preblage, a to je opasno jer predsednik mora da bude nepokoleblljiv i odlučan.
A nije jedini koji tako misli...

Citat:
Ziviz kaže:
Pa pre neki dan mi prica covek o tatinoj ćerci koja radi ništa, za 3-4 ovdašnje plate. I sad ja treba da kažem da je ovaj svet usmeren protiv muškaraca...._
Ovo je totalno nepotreban komentar i poredjenje jer koliko je procenat tatinih kceri toliki je i tatinih sinova a ovde je rec o zenama,a ne porodicnim protekcijama i korupciji

Citat:
Ako tebe boli nepravda po pitanju raspodele položaja, mogu samo da ti preporučim da odustaneš dok ne poludiš načisto
Ne boli me nepravda samo me mrzi da treba da se vise trudim za isto od muskarca samo zato sto sma zena

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

Poruku je izmenio Lillith, 10.02.2007 u 06:27.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice