Citat:
Lillith kaže:
Sasvm netacno.Zene su pre srednjeg vijeka bile uvazavane i imale svoje ravnopravno mesto pod Suncem kao i muskarci,dokazivale su se svojim umom koji nije bio suputavan vec postovan...Pa i u ''zaostalim'' indijanskim plemenima zene su imale pravo glasa dok im je u ''naprednom'' belom svetu to pravo bio osporeno...
A sve je pocelo u mracnom srednjem vijeku pod uticajem Crkve Sv.Petra i crkvenih dogmi,asketizma...
U tom periodu je zenama sve zanijekano,prvo da misle i sudjeluju u bilo kakvom politickom zivotu...Jedine zene koje su tada imale moc i uticaja su bile kurtizane i ljubavnice,zapravo jedine zene koje su se obrazovale...
...Koliko je samo toga zenama zanijekano govori i cinjenica koliko ih je samo miliona inkvizicija spalila,da su mnoge zene pisale knjige i objavljivale pod muskim pseudonimima jer zaboga zena je nesposobna za bilo sta osim da radja...
|
Nebih se složio da je crkvena bila usmerena protiv žena. U periodu inkvizicije učenje je zloupotrebljeno, a sputavanje žena je jedna od posledica.
Spaljivanje "veštica", je bio jedan od mehanizama zastrašivanja. Vešanje, giljotina... definitivno žene nisu više ubijane u tom periodu. Crkveni totalitarizam je uperao prst u svakog nepoželjnog....
Citat:
Lillith kaže:
Inace totalna je nepravda da samo zato sto neko moze da podigne buzdovan sposoban i dovoljno pametan da upravlja necijim zivotom.Neki nisu uspevali da upravljaju ni svojim a pogotovo ne tudjim 
|
Jeste nepravda! Al' u vremenima ili trenucima gde ne važi "um caruje...." džaba ti pametna glava, ako moraš da mlatiš buzdovanom. Trebala ti je ili snaga ili oba.
Citat:
Lillith kaže:
Dalje, zene koje ulaze u politiku nisu na meti javnosti zato sto misle da su superiornije,vec upravo zato sto se misli da su zene nesposobne pa im se vreba svaka greska da bi se ta pretpostavka dokazala i ponovo na pijadestla vratio muskarac kao apsolutni gospodar...
I sam kazes da zene koje su na vlasti pkazuju ljudske a ne zenske mane no svaka greska se upravo izokrene i predstavi u drugacijem svijetlu,u svjetlu zenske inferiornosti....
Kad je u pitanju diplomatija,ja bih tu ipak dala zenama prednost iskljucivo zbog sposobnosti da prave kompromise...Zene su mnogo delikatnije po tom pitanju i mislim da bi bile mnogo ucinkovitije jer od svog rodjenja su navikle da prave kompromise,kompromis je zensko oruzje...
|
Ljudski mozak nema neke posebne fizičke karakteristike rezervisane za polove. Razlikujemo se u hormonima. Ne verujem da žena ima nadljudski razvijen centar za kompromis.To je individualna stvar.
----------
Nekako imam osećaj da se zaštitnički postavljaš na stranu žena. Ok i ti si žena

, ali ja nemam taj osećaj prema muškoj populaciji. Preuveličavaš diskriminaciju, odnosno prepoznaješ je u stvarima koje nisu usmerene direktno.
Upravo tvoja rečenica koja opisuje prednost u ženskim sposobnostima meni ostavlja utisak želje za prevlast, a ne za ravnopravnost među polovima.
Danas muškarac debelo ispašta na nekim poljima upravo zbog ženskih "sposobnosti kompromisa" tipa flertovaću, ali guzicu ne dam. Ne smem ni da razmisljam o zaposlenjima nekih žena koje poznajem, kao i njihov rad i sposobnosti, tako da ni o slučajevima gde je žena podređena ne treba isticati diskriminaciju.
Ako tebe boli nepravda po pitanju raspodele položaja, mogu samo da ti preporučim da odustaneš dok ne poludiš načisto

. Pa pre neki dan mi prica covek o tatinoj ćerci koja radi ništa, za 3-4 ovdašnje plate. I sad ja treba da kažem da je ovaj svet usmeren protiv muškaraca...._