Citat:
Ma.Za. kaže:
Znaš šta je na žalost postalo novosadaski? Da ti konobar Bosanac NE persira u kaficu u centru naseg Novoga Sada 
|
Citat:
Muckota kaže:
Na srecu, dosli su u kulturnu sredinu, pa sad treba pokazati ko je jaci i ko ce se kome prilagoditi.
|
tiketirati jednu populaciju epitetima zasnovanim na pojednicima je vise nego glupo... a nadam se da to VI kulturni Novosadjani znate
...odoh ja od teme ali nemogu da ostanem po strani jer ste i vi potegli nesto sto me jako pogodilo...
Nazalost poznajem masu ljudi koji su zbog ratnih okolnosti izabrali Novi Sad za novu zivotnu destinaciju. Vecina njih je prihvatila Novi Sad i oklinu (sa sve Vjeternikom

) kao svojui u skladu s' tim se i ponasa, i vecina njih nije sisla sa neke cuke kako vidim svi vi zamisljate Bosnu. Nisu oni bili ni bez vode ni bez struje u Bosni ai stepen kulture je bio na visokom nivou. E sad kava su vasa pojedinacna iskustva u to ne zalazim ali mi je van svake pameti zbog jednog konobara koji VAM je rekao TI dizati pobunu na sve novodoseljene.
P.S. Mazo da sam i ja konobar i ja bih VAS oslovljavao sa TI. Koliko mi se cini istih smo godina a VI ste dosli u kafic da se zabavite i tim TI bi samo pokusao da VAM ucinim boravak ugodnijim. E sad ako ste VI sadista koji zeli da se cijeli svijet vrti oko njega je druga prica.