Citat:
SQUAW kaže:
Naravno da ima glupih ljudi svugde i totalno je nebitno kako ćeš se ti o nečemu informisati, da li kroz filmove, da li kroz sport (pa moraš da znaš gde je ta Srbija ako ti 10000 navijača onako urla na basketu u sred USA  ), muziku, literaturu itd... meni je samo neverovatno da neko ko sa tim svim ima dodira, nema opštu kulturu... toliko 
|
tih 10 000 ljudi su uglavnom bili nasi ljudi, jer Amerikanci ne prate svjetska prvenstva. Mogu da se kladim da 95% Amerikanaca nije ni znalo da je tada bilo neko SP. Nijedna veca televizija nije prenosila niti je objavljivala rezultate. Za njih je finale NBA ravno prvenstvu svijeta.
Citat:
SQUAW kaže:
Pa ne moraš da znaš površinu u metrima kvadratnim države Maine ili Rhode Islanda, ali svakako znaš da su u USA
|
Vjeruj mi da pola ljudi ne zna je l' se te drzavice nalaze na istocnoj strani USA ili na zapadnoj strani USA. Ovdje i oni koji ne znaju gdje je ta Srbija, pomisle da je negdje blizu Rusije. A Rusiju obicno svrstavaju u Evropu

. Eto bar su "blizu", jer to je mnogo blize nego recimo - promasiti istocna obala i zapadna obala Amerike. Nasi ljudi znanje o USA i Evropi imaju uglavnom iz filmova. Ali bas me zanima koliko nasi ljudi poznaju geografiju Indije ili Kine, koje su najmnogoljudnije zemlje svijeta. Pitaj nekog je l' zna gdje je Tamil Nadu ili Karnataka, drzavice u Indiji koje su po povrsini mnogo vece od nasih banana drzava.