Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Samohrani roditelji ili jednoroditeljske porodice
staro
  (#8 (permalink))
Mish
Delete Woman
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: juče 22:57
Pol: Žensko
Odgovor: Samohrani roditelji ili jednoroditeljske porodice - 28.01.2007, 21:52

Citat:
fiona kaže: Pogledaj poruku
Ne znam da li je svima poznato da samohrani roditelji, i pored toga da su jos i bez zaposlenja, nemaju pravo na deciji dodatak od 30.novembra 2006-e., po novom zakonu, ako imaju vise od 20 m2 po clanu porodice. Eto, na primer, ima majka sa detetom, stan od 41m2, i zato vise nema pravo na deciji dodatak, ma koliki taj iznos ( bio je oko 1700 dinara mesecno).
Zar to nije jos jedan uzas prema samohranim roditeljima ( naglasavam, bez zaposlenja!)
Ko je nas, samohrane, pitao za izglasavanje tog zakona? Ko je to ikada objavio za diskusiju u javnim glasilima?
Kako ja da izdam 7m2 koji su nam ,,visak,, da bih dobila tih 1700 dinara mesecno...koji apsurd!
Da li je ovo samo diskriminacija jednoroditeljskih porodica? Da li su u povoljnijem položaju porodice koje nisu jednoroditeljske, gde su supružnici takođe bez zaposlenja, a koji imaju stan koji prelazi kvadraturu od 17m2 po članu domaćinstva?

Citat:
fiona kaže: Pogledaj poruku
Ah, i da je samo to...za CV ne sme ni da se spomene ,,jednoroditeljska porodica,, jer je automatski CV odbacen...Boze, pa ko ce raditi kad je dete , ne daj Boze , bolesno...
Ovo jeste diskriminacija, ali opet pitam da li je to diskriminacija samohrane majke ili tako prolaze uopšte žene sa malom decom?

Možda će članice foruma koje su majke, ali ne samohrane reći nije li im se desila sledeća situacija:
"Suprug radi" - "Da"
"Roditelji su vam blizu, ima ko da vam pomogne ako je dete bolesno?" - "Ne, o detetu se brinemo suprug i ja."
"Hvala lepo, doviđenja" - ...

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice