Pregled pojedinačne poruke
Samohrani roditelji ili jednoroditeljske porodice
staro
  (#1 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: juče 20:49
Pol: Žensko
Godine: 26
Samohrani roditelji ili jednoroditeljske porodice - 26.01.2007, 08:13

Slozicete se samnom da je ovo sve cesca pojava na nasim prostorima.Nekad do nje dolazi zbog licnog izbora,nekad je ona resenje a veoma cesto i posledica.Porodice u kojima je jedan roditelj prisutan u poslednje vreme dobijaju i naziv jednoroditeljska porodica jer se time jasno odrazava porodicna struktura.Zakonom koji je jos uvek na snazi nije precizno odredjeno kakva su prava jednoroditeljskih porodica,a iste cesto nailaze na razne diskriminacije u svim oblastima drustva.

Da li je posteno smatrati ovakvu porodicu manje vrednom?Po kom osnovu ona nema ista zakonska prava kao porodica u kojoj su prisutna oba roditelja?

Licno poznajem puno samohranih roditelja i odgovorno tvrdim da su dobri roditelji i da svojoj deci obezbedjuju sve ono sto im je neophodno,mnoga deca iz "normalnih" porodica mozda nikad nisu zivela okruzena sa toliko ljubavi i paznje od strane roditelja.Nikada mi nije palo na pamet da ih osudim niti da ih gledam kao manje vredne gradjane ovog drustva.A isto tako znam da nailaze na podsmeh i diskriminaciju na gotovo svakom koraku.Jednostavno nije posteno...

...i may not be perfect but i'm always me...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice