Citat:
Mish kaže:
Prva pretpostavka za ovakvu avanturu je da imam dovoljno godišnjeg odmora ili pak da dobijem neko odsustvo (naravno plaćeno.  ) Druga da mi ne treba viza za skoro svaku zemlju na ovom svetu. Treća je dovoljno limita na karticama.
|
Mishonja, pa ne bi to bila avantura kada bi bilo tako jednostavno
I evo ga predlog Kuba - ne treba nam viza, a Kastro je još živ, bar tako tvrde
Citat:
Mish kaže:
Spakovana za potucanje po Evropi odlazim na novosadsku železničku stanicu i uzimam kartu neki evropski grad na koji će me dopremiti onaj međunarodni voz koji prvi polazi sa stanice. U tom gradu ostajem dok ne zaključim da sam videla sve što me je zanimalo, a potom odlazim u naredni. I onda u naredni. Tako putujem Evropom, iz zemlje u zemlju, iz grada u grad, izigravam turistu-nomada. I vraćam se kući kad utolim žeđ za upoznavanjem nekih drugih ljudi, drugih kultura, gradova, zemalja,...
|
Da, Evropa je i moja najveća zagonetka i najsjajniji biser, najstariji kontinent i teritorijalno, bar teritorijalno najjednostavnije osvojiv. Moj apsolutni faovrit je Lisabon, sa kamericom, u papučama, sa rancem na leđima, uz zvuke Madredusha i možda nekoga ko će biti dovoljno blesav da me uhvati za ruku i vodi kroz tu čaroliju...