Citat:
swba kaže:
no ono sto meni smeta je kad nazivamo narodnjacima iliti narodnom muzikom upravo te Jane, Cane, Stoje, Indire i ostalu ekipu... cija narodna muzika  ... te istocnjacke kopije definitivno ne mogu nositi titulu narodne muzike u zemlji Srbiji  ... imamo mi i Miroslava Ilica i Cuneta Gojkovica i mnoge druge koji bi mogli da nose titulu srpskog narodnjaka
|
E to majstore! Mada, tu muziku zovu i turbo folk. Jebo ja mater degeneriku koji je smislio takav naziv. Evo šta kaže Rambo u vezi sa tim:
Folk je narod. Turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Turbo folk je gorenje naroda.
Znači, ja apsolutno nemam ništa protiv dvojice nabrojanih. Dodao bih Merimu Njegomir. Ljudi pevaju izvornu muziku. Miki đene-đene. Ali u svakom slučaju se mnogo razlikuju od plastičnih persona koje žare i pale kako zemljom nam Srbijom, tako i dijasporom. Da ih čujem u toku dana, ne bih ih ni konstatovao. Ali ove plastikanere ne mogu, a da ne primetim. Gde god da krenem, ne mogu da ih izbegnem. Razmišljam se da ih tužim sudu za ljudska prava, jer me ugrožavaju. Jednostavno, osećam se ugroženim kada čujem takvo zavijanje. Ko da sam u Iranu jebote.
Znaš kako ja zamišljam te tupave oblike homosapiensa koji svim srcem uživaju u zvucima turbo-folka i seku vene kada čuju Sinana, pa još podignu tri prsta i deru se iz sveg grla "Sinane Srbine"?
E ovako:
Mišo izvini. Ali me ne bi čudilo da čujem nekog iz publike pre koncerta npr. Seke Aleksić da kaže "aaaaaa Teka Alektit moj dobar drugar".
Citat:
Kill Bill kaže:
e skidam ti kapu...
|