Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Diskriminacija - u punom sjaju
staro
  (#27 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 06.12.2008 23:51
Pol: Žensko
Godine: 25
Odgovor: Diskriminacija - u punom sjaju - 19.01.2007, 11:32

Citat:
DBlica kaže: Pogledaj poruku
Zdravo, Lillith, kako si, sta ima?
Zdravo,DBlice,evo crta se

Citat:
Pazi, sreco, nazalost mi danas zivimo u drustvu gde zene sve vise postaju to "i mnogo vise nego majke", a sve manje majke, takodje i to je jedan proces koji ne pamtim da je postojao u istoriji ljudskog postojanja.
Pazi ,duso,na zalost danas niko ne moze da prezivi sam od svog rada...Cak i vencani parovi ako oboje nemaju posao,ili dovoljno placen posao se ne odlucuju za radjajnje djece bas iz tog razloga sto im ne mogu pruziti sve,neki cak i najosnovnije...
Bitan faktor je i nezavisnost zene koja je stoljecima bila ugnjetavana i ovisna o muskarcu....Danas zena zeli biti ovisna samo o sebi i nikome drugom,ravnopravna u svemu sa svojim partnerom i sposobna da sama odluci sta zeli od svog zivota i da li zeli biti s nekim ili ne...
Ako je muz taj koji tuce,pije i slicno,zena danas ako ima posao moze da ode i ne trpi to...
Zene su bas zbog finansijske nesigurnosti bile primorane da trpe kojesta tokom istorije,hvala Bogu vise ne....

No sve to i dalje ne znaci da zena ne moze biti jednako uspjesna majka kao i uspjesan radnik u firmi...
Tu dolazi i moje spominjanje muske uloge u odgoju djece gde dobijam ovaj khm,khm komentar...

Citat:
Sta da ti kazem Mislim se sad, sta je moglo da te pokrene da izreknes ovo, neki konkretan slucaj, neka serija, film, ili je ovo tvoje generalno misljenje o muskarcima. Probaj da promenis malo musko drustvo, ili TV kanal, kreci se.
Sta me je podstaklo?Pa zar jos pitas
Podstakao me je tvoj post naravno i podsjetilo me koliko muskaraca u svom okruzenju,bilo starijih bili mladjih, znam koji misle tako ili se ponasaju po tom patternu...

Sam si rekao da je zena ta koja je majka(drugim recima odgovorna za odgajanje dece)
Pa sta onda ocekujes drugo da ti kazem nego da gresis...
Deca nisu plod samo jedne osobe vec dve i svaki muskarac bi morao da uzme ucesca u odgajanju istih a ne sve da prepusti zeni...Mnogi muskarci,skupa s tobom,to ocito jos nisu shvatili...

Ona prica o bolesti deteta i kojesta drugo...Pa cuj,zar i otac ne treba da brine o svom detetu kad je bolesno ili samo je majka zaduzena za to,zar oca ne treba da bude briga ili samo majku...

Gde si ti odrastao,gde ti zivis,u kojem stoljecu?

Moje generalno misljenje o muskarcima je sledece-Ne generalizujem nikoga i nista jer nisu svi isti i opet hvala Bogu za to

A trudnicko koje je svima trn u oku...
Trudnicko traje godinu dana da bi majka mogla sto duze da doji svoju bebu da bi beba bila sto zdravija...Cisto jedan zdravstveni razlog...
Ako vec toliko smeta gospodi muskarcima vise mesecno odsustvo nek u firmi naprave jaslice da mlade majke mogu tu da doje svoju decu i nikakav problem...

Iskreno mislim da ta diskriminacija nije samo posledica ekonomske racunice vec i strahova zenskog uspeha....osecaju pretnju od zene...Rukovodioci su po pravilu uvek bili muskarci,danas se to uveliko menja i to je problem,sto moraju vise da se trude ...
Ono sto se nekada podrazumijevalo danas treba da se zasluzi...

Na zalost,zbopg diskriminacije jos uvek se trude samo zene,no ne doveka

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice