Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Tenis
staro
  (#8 (permalink))
DarkRed
NEDOBRI Moderator
DarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimum

Član od: 30.11.2006.
Poslednji login: 10.11.2008 23:09
Pol: Muško
Godine: 31
Odgovor: Tenis - 17.01.2007, 13:00

AUS OPEN: Novak i Jelena lako medju 32
Sreda, 17. januar 2007.

Srbija je u noći izmedju utorka i srede dobila dva predstavnika u trećoj rundi Australijan opena, pošto su Novak Djoković i Jelena Janković sa lakoćom slomili otpor rivala u okršajima drugog kola.

Djoković, četrnaesti nosilac, plasirao se medju najbolja 32 igrača na turniru, savladavši Španca Felisijana Lopeza rezultatom 3:0, po setovima 6:2, 7:5, 6:1.

Novak je morao da se malo pomuči samo u drugom delu igre, kada je vodio sa 5:2, a onda dozvolio Lopezu da izjednači na 5:5 i učini završnicu seta zanimljivom, a Djokovića prilično nervoznim. Ipak, kada je Španac u dvanaestom gemu, na svoj servis, poslao u aut tri loptice zaredom, mladi Beogradjanin je poveo sa 2:0 i onda mu je ostalo samo da rutinski privede posao kraju.

"Osećam se ugodno na terenu. Mislim da igram sa puno samopouzdanja i odlučnosti. Malo sam morao da se pomučim u drugom setu, ali nije bilo strašno. Drago mi je da sam izašao na kraj sa Lopezom", izjavio je Djoković nakon meča.

Iako se očekivalo da će u narednom meču za protivnika imati još jednog Španca, Huana Karlosa Ferera, taj scenario nije se pretvorio u realnost jer je Tajlandjanin Danai Udomčoke pobedio 24. "kosturaša" sa 3:1 - 7:6 (7:0), 7:5, 4:6, 6:1.

Udomčoke ima 26 godina, šest više od Djokovića, a na poslednjoj ATP listi zauzima 102. mesto.

"Novak i ja smo dobri prijatelji, pre nekoliko godina smo na jednom turniru čak bili dubl-partneri, ali sada je on daleko odskočio na ATP listi. On igra napadački tenis i veoma je teško pobediti ga. Ipak, ako budem odigrao dobro, sve je moguće. Već sam ostvario cilj i mogu da izadjem na teren potpuno rasterećen", smatra Udomčoke.

Ukoliko bude igrao kao u prva dva kola, naš teniser će imati velike šanse da prebrodi još jednu prepreku i probije se u osminu finala, gde bi ga čekao bolji iz meča Rože Federer (Švajcarska, prvi nosilac) - Mihail Južnji (Rusija, 25).

Mlada Beloruskinja čeka Jankovićevu

Jankovićeva će se u trećem kolu sastati sa 17-godišnjom Beloruskinjom Viktorijom Azarenkom, 96. na WTA listi.

Jelena je u drugoj rundi "počistila" sa terena Španjolku Virhiniju Ruano Paskval sa 6:2, 6:2, dok je Azarenka eliminisala 18. nosioca, Francuskinju Marion Bartoli - 6:0, 7:5.

Ana Ivanović će svoj meč drugog kola protiv Poljakinje Agnješke Radvanske igrati oko tri časa posle ponoći, dok Ilija Bozoljac ide na 12. nosioca Tomija Hasa (Nemačka) u četvrtak od 9.30 časova po našem vremenu.

Osim pomenutih eliminacija Ferera i Bartoli, od nosilaca su ispale samo još Italijanka Frančeska Skjavone (14) i Japanka Ai Sugijama (23).

U konkurenciji tenisera nije bilo iznenadjenja, tako da su se u dalje takmičenje plasirali Federer, Endi Rodik, David Ferer, Radek Stepanek i Dominik Hrbati, dok se Marat Safin posle Nemca Bekera mučio i sa Izraelcem Selom, ali je ponovo uspeo da dobije meč sa 3:2.

Kod dama, pobede su ostvarile Svetlana Kuznjecova, Nadja Petrova, Elena Dementieva, Serena Vilijams, Dinara Safina, Danijela Hantuhova, Tatjana Golovin, Katarina Srebotnik, Šahar Pir, Li Na, Ana Lena Grenefeld i Vera Zvonareva.

(MONDO)

"Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
(Beli je svakako naj.... )

Povratak na vrh stranice