|
Odgovor: Vojna akademija -
14.01.2007, 19:34
-Ne!
Ono sto ja znam je do 2001-2-e. Dve opcije: Nekadasnja VTA (tehnicka) i, nazovi, opsta. Tehnicka traje 5 god. uz mogucnost obnavljanja jedne (racunaj 6 u startu) cista elektrotehnika i fizika, i to zesce jaka, sa diplomom diplomiranog oficira na Zarkovu-Bele Vode (pre iz Bele Crkve stignem do grada) i "trupna" na Banjici 4 god. skolovanja (garantovano se zavrsava u roku uz po par iscepanih cizama godisnje) sa diplomom diplomiranog oficira . Na Banjici: bazeni, teretane, dvokrevetne sobe (cistacice odrzavaju prostorije, space WC-i neki laseri pustaju vodu) i sve sto na Zarkovu nema.
Zasto ne? Na tvojih 18 + 4 do 6 skolovanja + odradjivanje dve godine za godinu skolovanja od 8 do 12 = sa 30 do 36 godina mozes da kazes: hvala lepo i dovidjenja (to vreme cekas ko zna gde, od Prokuplja do Sente). Od prvog dana ponavljas: razumem i nije mi tesko dok ne dodjes do stadijuma da od drugih trazis to isto i pronadjes sebe u "koordinatnom sistemu konfuzije".
Ima lepih stvari, ali je to mala konpenzacija za Slobodu.
Mozda bi bolja varijanda bila neki vid stipendiranja, uzmes im nekih 15-20.000 mesecno, studiras ono sto te privlaci a ceka te posao u nekoj kancelariji u svojoj struci, sa diplomom u dzepu.
|