Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Tenis
staro
  (#4 (permalink))
DarkRed
NEDOBRI Moderator
DarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimum

Član od: 30.11.2006.
Poslednji login: 10.11.2008 23:09
Pol: Muško
Godine: 31
Odgovor: Tenis - 14.01.2007, 19:23

AO: Janković prva na terenu

Srpska teniserka Jelena Janković počinje u ponedeljak takmičenje na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu.

Uprkos sjajnim rezultatima na turnirima u Oklendu i Sidneju, Janković sa oprezom ulazi u prvi meč na Australian Openu, protiv Kanadjanke Aleksandre Vozniak.

"U ponedeljak igram svoj prvi meč i na to sam maksimalno koncentrisana. Ne želim da dajem nikakve prognoze ni da se opterećujem nikakvim ciljevima što se tiče plasmana u Melburnu, idem meč po meč i šta bude biće. Danas sam malo trenirala, sat vremena samo, čisto da osetim loptu. Igrala sam prvi put u novim patikama, udobne su, mada imam puno zuljeva na nogama od kojih imam bolove da je već sad i ne bitno u kojim sam patikama, boli pa boli. Nije uopšte prijatno, ali šta da se radi i u takvim okolnostima mora da se zaboravi bol i ide napred, da se usredsredim na igru. Od tih silnih bolova više sam i oguglala na njih", kaže Janković.

O žrebu za turnir u Melburnu, Janković kaže:

"Ne opterećujem se svojim protivnicama, imam svoj plan i svoju igru i samo se fokusiram na ono što treba da sprovedem na terenu".

Nikada do sada nije bio toliki broj naših predstavnika u glavnom žrebu gren slema u Australiji, čak šest.

"Videla sam se danas sa drugarima Zikijem, Ikom, Noletom, Troickim. Divno je sto smo u ovolikom broju ovde i zelim da nas u buducnosti bude jos vise i da nam niko ne moze stati na put".

Uspesi Jankovićeve na početku sezone naišli su na veliki odjek i u Srbiji.

"Izuzetno mi je drago kao sportisti kada se stvari na profesionalnom planu odvijaju u onom pravcu koje mi očekujemo i presrećna sam što u ovom trenutku ja i nekoliko drugih tenisera predstavljamo našu zemlju u najlepšem svetlu pokazujući da i ovako mala zemlja može da ima vrhunske tenisere svetske klase i da naša Srbija postaje jedna od vodećih teniskih sila...ja ću se posebno zalagati da opravdam sva očekivanja, pružicu svoj maksimum sa nadom i željom da se u budućnosti svi zajedno radujemo", zaključila je Jelena.

(B92)

Otvoreno prvenstvo Australije, počinje u noći između nedelje i ponedeljka. Srbija će u singlu imati pet predstavnika [Jelena Janković, Ana Ivanović, Novak Đoković, Janko Tipsarević i Ilija Bozoljac].

Radio Televizija Srbije direktno će prenositi sve duele. (Sajt RTS-a)

"Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
(Beli je svakako naj.... )

Povratak na vrh stranice