Evo mojih licnih iskustava.

Naime, mama mi je pricala da kad sam imala 2-3 godine i nesto sam htela da imam a nisam mogla... uglavnom ja sam histericno legla na pod i pocela da se valjam i histerisem i placem. To mi je bilo prvi put da sam to uradila i tad sam dobila batine i kaze mama da vise nikad nisam to uradila. Tako da batine i nisu lose nekad.

Evo ja se ne bunim sto me je tad istukla.
Naravno potpuno sam protiv bezrazloznih batina. Evo cula sam primer da je dete ispustilo vazu i polomila je i dobilo je batine zbog toga.

Recimo to je totalno glupo. To moze svakom da se desi zaista slucajno. Ali ako je dete bezobrazno i radi neke stvari namerno i za inat e onda tu treba obratiti paznju. Ne kaze se dzabe "Batina je iz raja izasla".
A tvoje dete ima samo 15 meseci, posto jos nemam decu nemam osecaj koliko je to dete i koliko je svesno svega. I nisam sigurna da li je dobro tako malo dete tuci. To moraju neki iskusniji da kazu.... Naravno kad kazem batine, ne mislim na kaiseve, toljage

i ostale stvari, nego onako malo po guzi rukom. To nije strasno. Cisto da se zna ko je glavni i ko koga slusa. Oduvek me je uzasavalo koriscenje nekih predmeta u te svrhe.