Pregled pojedinačne poruke
Diskriminacija - u punom sjaju
staro
  (#1 (permalink))
SansRomantic
Samo svoja...
SansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimum

Član od: 18.05.2006.
Poslednji login: 20.05.2008 09:01
Pol: Žensko
Godine: 31
Diskriminacija - u punom sjaju - 11.01.2007, 19:07

Evo još krajem prošle godine je započela moja borba sa vrhom firme za koju radim.

Aj da krenem redom kako bih najbolje opisala o čemu se radi.
Firma ima, sad već, oko 50 zaposlenih. U samom vrhu su generalni direktor (komada dva - jedan naš drugi od stranog partnera), finansijski direktor i moja malenkost.
Trudimo se da sve sve odluke donosimo dogovorom, odnosno glasanjem i nadglasavanjem.
I tako, pre nekoliko nedelja počne moja oštra borba sa ono troje od gore!
Htela sam da za menadžera zaposlim devojku (tj ženu) od 36 godina - vrlo pozitivnog stava i ličnosti i još zanimljivijeg iskustva.
Međutim..gospoda direktori kažu: Neeee...rekli smo između 25 i 30 godina, ne 36!
Podsetim ja njih da nam na sličnoj poziciji radi muškarac od 39 godina i da njega niko nije pitao za godište, bračni status i slično...
Gospoda slegnu ramenima i izgovore sledeću rečenicu: Drugo je to...

Drugo???
Možda treće ili peto??

Ne razumem!
Koliko je u redu da se pol određuje strosnu granicu prilikom zapošljavanja?
Koliko je u redu da se prema polu različito postavljamo kada zapošljavamo ljude u braku i sa decom?

Koliko je uopšte u redu praviti bilo kakvu drugu razliku sem u načinu ponašanja na razgovoru za posao i radnom iskustvu i znanju koje osoba ima?

Da li ste se sretali sa ovakvim situacijama?
I šta mislite o ovoj vrsti diskriminacije prilikom zapošljavanja?

"Frankly my dear, I don't give a damn!"

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice