Kao prvo orden onome ko izmisli pampers n slično.
Citat:
."Znas,bolje su platnene pelene,mi svi ocuvasmo decu sa njima pa im nista ne fali,hoces li detetu da upropastis kukove?!"
|
Tjah. Ponekad te sa takvom pričom isprate i u porodilištu. Da koristiš platnene bar dok bebi ne otpadne pupak. A oni bebe dok su tamo povijaju u pampers jer je i njima lakše.
Što se tiče kukova, dovoljno je preko pampersa stavljati platnene kao širok povoj, dok beba ne prođe kontrole kukova, a onda kada lekar utvrdi da je mališa zgodan/na furaš samo pampers. Dobar neonatolog može da utvrdi to i ranije, ali svakako je dobro ispoštovati sve kontrole.
Što se tiče ojeda, beba se može ojesti i sa pampersom i to ohohohoho. Meni se to desilo sa mojim detetom, a pampers mu je redovno menjan, naravno. Podeliću sa vama jednu tajnu, ako je do sada niste znali, pošto u našem slučaju ništa nije pomoglo. Ni jekodermi ni vunderšutsovi ni šta ti ja znam narodna medicina. Krema koja se od tada nalazi u mojoj kući
uvek i svuda je sa sobom nosim (put) zove se
FLOGOCID. U startu ljudi imaju negativne predrasude jer je krema proizvod Veterinarskog zavoda, kao "ja ću na dete da stavljam nešto za pse" itd, ali krema nema neželjena dejstva i nema kontraindikacije, nema kortikosteroida i možete i na otvorene rane da je stavljate, a ne samo na ojed. Kupite ovo i nećete se pokajati. Zlu ne trebalo, ali rešava mnogo toga, ne samo vezano za bebe, već svakojaka zapaljenja na koži.
http://www.vetzavodzemun.com/producthem.php?id=20